Codrin Stefanescu: Guvernul alternativ al PDL, un amalgam de fani declarati ai lui Basescu

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 21:37
1761 citiri
Codrin Stefanescu: Guvernul alternativ al PDL, un amalgam de fani declarati ai lui Basescu
Foto: Arhiva

Secretar general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a calificat luni Guvernul alternativa prezentat de PDL drept "un amalgam de fani declarati ai lui Traian Basescu".

"Referitor la asa-zisul Guvern din umbra al PDL, prezentat astazi oficial de Catalin Predoiu, sunt absolut necesare cateva comentarii. Era de asteptat ca partidul, in ansamblul sau, sa traga niste invataminte, dupa lectia primita din partea electoratului la alegerile locale si parlamentare de anul trecut, cu atat mai mult cu cat PDL a fost indepartat din prim-planul vietii politice atat din cauza erorilor de guvernare cu impact incomensurabil asupra populatiei si mediului de afaceri, cat si pentru jaful patronat in administratia centrala si locala.

Astfel, sa lansezi, in spatiul public, un guvern in care se regasesc, in mare parte, aceleasi nume din guvernele Boc si Ungureanu nu poate fi catalogat decat ca o intentie la fel de ridicola precum este chiar componenta acestui executiv-surogat", sustine Codrin Stefanescu, potrivit unui comunicat remis luni.

Blaga: Guvernul alternativ al PDL are putine ministere

In opinia sa, incercarea de "cosmetizare" a imaginii PDL este "la fel de penibila" cum este si caracterizarea facuta de Catalin Predoiu Guvernului alternativa.

"De fapt, nu este vorba decat despre un amalgam de fani declarati ai lui Traian Basescu si asa-zisi disidenti ai basismului din interiorul PDL. Altfel, cum poate vorbi 'premierul-alternativa' Predoiu despre 'profesionalism' intr-un guvern in care se regasesc personaje ca: Monica Macovei care, in vechiul mandat de ministru al Justitiei a politizat si a subordonat total Palatului Cotroceni unele institutii de stat; Anca Boagiu in ministeriatul careia POS Transporturi a fost blocat de Comisia Europeana pentru ilegalitati in organizarea unor licitatii; Gheorghe Ialomiteanu, cunoscut doar pentru ca, in timpul protestului functionarilor din Ministerul de Finante, s-a baricadat de frica in birou; Alin Tise care, ca presedinte al Consiliului Judetean Cluj, s-a remarcat prin favorizarea afacerilor firmelor de casa ale partidului sau Alexandru Nazare, Lucian Bode si Claudia Boghicevici niste ministri-paravan pentru o perioada de 3 luni, in Guvernul Ungureanu", a afirmat social-democratul.

El a adaugat ca este de asteptat ca presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, daca doreste ca partidul sau sa devina "un partener de dialog credibil" si un reprezentant al Opozitiei, sa lamureasca, mai curand, daca PDL va ramane "aceeasi formatiune-satelit care va gravita in jurul lui Traian Basescu sau se va desprinde de trecut si va anunta ca merge mai departe cu idei noi, care nu mai au nicio legatura cu basismul de altadata".

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Codrin Stefanescu guvern alternativ PDL, #Stefanescu guvern alternativ, #guvern alternativ PDL Basescu , #guvern