E oficial: Palada a fost inlocuit. Guvernul are un nou purtator de cuvant

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 21:55
3247 citiri
E oficial: Palada a fost inlocuit. Guvernul are un nou purtator de cuvant

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care Corneliu Calota, consilier in cadrul Cabinetului Prim-Ministrului, va exercita atributiile de purtator de cuvant al Guvernului.

Decizia prim-ministrului a fost publicata joi seara in Monitorul Oficial.

Corneliu Calota a fost prezent, joi, la sedinta Executivului, in locul lui Mirel Palada, care nu mai indeplineste functia de purtator de cuvant al Guvernului.

Palada a fost numit in septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar dupa o luna, in octombrie 2013, Victor Ponta anunta ca Palada a fost desemnat sa indeplineasca "temporar" si rolul de purtator de cuvant al Guvernului, dupa ce fostul detinator al acestei functii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit unor surse, Palada isi va pastra functia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.

Decizia premierului vine dupa ce in luna august Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu un continut care a starnit vii reactii.

"Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall.

Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost stearsa, dar deja existau numeroase reactii ale jurnalistilor, dar si din partea unor partide de opozitie.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 18 august, ca i-a transmis purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, ca nu e de acord cu modul in care se exprima si ca acesta urmeaza sa decida daca respecta standardele si ramane in Executiv, intrucat nu are nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern.

Intrebat daca s-a gandit sa-i ceara demisia lui Palada, Ponta a raspuns: "M-am gandit foarte clar si i-am spus domnului Palada, in mod direct, ca nu sunt de acord cu modul in care domnia sa- chiar si intr-un spatiu cum e Facebook-ul - se exprima, ca nu am nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern si ca urmeaza sa decida: daca poate sa respecte niste standarde pe care eu le consider necesare, ramane la Guvern; daca vrea sa fie Lazaroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Reactia lui Ponta la scandalul Mirel Palada: Nu am nevoie de un Sebastian Lazaroiu la Guvern

Palada si-a prezentat, pe 19 august, "scuzele publice celor care s-au simtit ofensati de maniera" in care s-a exprimat "pe pagina personala de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalisti".

Raspunsul lui Mirel Palada a venit dupa ce Clubul Roman de Presa i-a solicitat premierului Victor Ponta ca purtatorul sau de cuvant sa prezinte scuze publice ca urmare a postarii de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnalistilor.

Clubul Roman de Presa, scrisoare catre Ponta: Palada sa isi ceara scuze

Prezentarea de scuze publice de catre Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul sau la adresa jurnalistilor fiind "inadecvat pozitiei si responsabilitatilor sale publice", se spunea intr-o scrisoare trimisa, pe 19 august, premierului Victor Ponta, de Clubul Roman de Presa (CRP).

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mirel Palada inlocuit Guvern, #Corneliu Calota purtator cuvant Guvern , #guvern