Editorial: Inca un guvern de uniune nationala

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 13:14
4453 citiri
Editorial: Inca un guvern de uniune nationala
Foto: opiniatimisoarei.ro

Alegerile anticipate, exercitiul democratic care ar face Opozitia sa castige majoritatea parlamentara, sunt ultimul lucru pe care si-l doreste Traian Basescu.

Pasul doi al aliantei politice formate de PSD si PNL ar fi sa-l suspende, iar un referendum care sa valideze decizia Legislativului ar fi organizat intr-un moment cand simpatia de care se bucura seful statului este subtire, nu ca in mai 2007.

Desigur ca presedintele si al sau PDL pot afirma, si formal nu gresesc, ca o mana de romani care nu abandoneaza, din varii motive, lupta impotriva Puterii nu constituie un bloc reprezentativ de presiune. Insa nici cu cinci milioane de protestatari in strada, lucrurile n-ar fi mai caldute pentru seful statului in privinta viitorului sau in fruntea tarii.

Daca ar accepta devansarea scrutinului, ar avea tot atatea motive sa se gandeasca la iminenta demiterii sale.

In plus, solutia USL pentru revenirea tarii intr-o matrice a progresului fara intrarea cu bocancii in simtirea populara se reduce la "Jos Basescu!".

Lipsita de consistenta pe care o dau argumentele unor politici sociale, iesirea din criza, asa cum este vazuta de domnii Antonescu si Ponta, contine doar o jonglerie sentimentala.

Mai mult decat atat, demersurile facute de Opozitie la nivelul institutiilor europene, care risca sa puna Romania intr-o lumina defavorabila exact cand are mai multa nevoie de capital de incredere si doreste sa relanseze investitiile, intaresc senzatia ca omul care se vede premier nu distinge dincolo de lungul nasului.

Mie personal mi-ar placea sa avem alegeri anticipate doar ca sa-i vad pe unii alesi de la PDL umiliti, cazuti in cap din turnul de fildes de unde nu mai aveau legatura cu necazurile votantilor lor. Dar si ca sa-i zaresc pe liderii Opozitiei cum ridica din umeri si explica poporului ca nu au alte solutii in afara celor adoptate deja de Emil Boc si ai sai, deoarece Romania depinde de marea finanta mondiala, pe care o spurca ei acum. Nu ca ar fi bine, dar este singura cale posibila avand in vedere ca lumea este impartita in milogi finantati si ipocriti finantatori.

Insa administrarea unei tari nu e o joaca, asa cum sunt obisnuiti politicienii. Si, poate mai mult decat oricand, ceea ce au reusit sa faca pana si bulgarii, nemaivorbind de nemti, adica sa uneasca stanga si dreapta intr-un guvern de larga respiratie, in interesul unor imbecili naivi, de vreme ce au incremenit aici, sperand nu stiu ce, visand la o patrie renascuta, se impune de indata.

Unii vor spune ca este imposibil, ca partile si-au azvarlit atat de mult venin intre ochi incat o reconciliere nu mai este posibila. Stiti ceva? La serviciu nu mergem sa devenim prieteni, ci ca sa muncim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#guvern tehnocrati, #guvern uniune nationala, #proteste Piata Universitatii, #suspendare Basescu , #guvern