Astazi este sedinta de guvern in care se decid proiectele pe care Executivul isi va asuma raspunderea

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 07:57
5262 citiri
Astazi este sedinta de guvern in care se decid proiectele pe care Executivul isi va asuma raspunderea
Foto: gov.ro -arhiva

Guvernul se reuneste marti in sedinta, pe ordinea de zi fiind proiectele pentru care urmeaza sa isi asume raspunderea intr-o prima etapa - modificarile la legile justitiei, abrogarea OUG 51/2019, legea plafoanelor bugetare-, dar si prezentarea, intr-o prima lectura, a proiectului privind OUG 114, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in a doua etapa.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni ca Guvernul va sesiza marti Parlamentul cu privire la angajarea raspunderii pentru trei proiecte de lege: cele referitoare la legile justitiei, la abrogarea Ordonantei de urgenta 51/2019 si legea plafoanelor bugetare.

"PNL a decis in sedinta Biroului Executiv ca marti Guvernul sa sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea raspunderii pe trei proiecte de lege: legile justitiei, partea referitoare la prorogarea pensionarii anticipate a magistratilor, cresterea numarului judecatorilor in completele inferioare de la doi la trei si partea legata de vechimea pentru accederea in Institutul National al Magistraturii. De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonantei 51, cea legata de scoaterea transportului scolar din sfera serviciilor de interes public, in felul acesta Guvernul rezolvand prima parte din transportul gratuit al elevilor, si anume, includerea transportului scolar ca serviciu public. (...) A treia lege pe care Guvenul sesizeaza Parlamentul pentru asumarea raspunderii este cea legata de plafoanele bugetare, astfel incat pana la finalul anului sa putem veni in cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul a mai anuntat ca tot in sedinta de marti, Guvernul va discuta despre elaborarea unei ordonante de urgenta prin care sa se permita tuturor spitatelor din Romania sa desfasoare programe de rezidentiat. Turcan a mentionat ca va avea loc si prezentarea, in prima lectura, a proiectului cu privire la abrogarea unor prevederi din OUG 114, pentru care Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea.

Potrivit agendei sedintei de marti remisa de Guvern, vor mai fi discutate si supuse votului proiectele de lege pentru aprobarea Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (proiectul privind modernizarea infrastructurii judiciare in Romania) si privind unele masuri pentru asigurarea bunei functionari a instantelor judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea in anul 2020.

Se mai afla pe ordinea de zi a sedintei de guvern proiectul de hotarare privind aprobarea platii cotizatiei voluntare a Romaniei, pentru anul 2019, catre Forumul privind Administrarea Fiscala, proiectul de hotarare privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (UE) 2018/302 al Parlamentului European privind prevenirea geoblocarii nejustificate si a altor forme de discriminare bazate pe cetatenia sau nationalitatea, domiciliul sau sediul clientilor pe piata interna si Raportul privind implementarea Programului National de Reforma 2019 si a Recomandarilor Specifice de Tara 2019.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#sedinta guvern proiecte asumare raspundere , #guvern