Opinii: In ultima clipa

Luni, 14 Iunie 2010, ora 23:29
2210 citiri
Opinii: In ultima clipa

Cum am ajuns aici s-a tot discutat. Mai important este cum iesim de aici. Din acest "clinci" al istoriei. Care risca sa ne sifoneze rau de tot. In special social dar si economic.

Indiferent de rezultatul votului de marti, pe motiunea PSD, schimbarea guvernului tot trebuie facuta. Din mai multe motive:

* A pierdut increderea populatiei

* Trebuia sa ia masuri de redresare a echilibrului bugetar mai demult si n-a facut-o.

* Premierul Emil Boc a facut multe lucruri bune dar s-a poticnit in reteaua de interese a clientelei colegilor de partid

Acum e prea tarziu sa ne mai vaicarim si sa cautam vinovatii. Desi ei se stiu. Dar e contraproductiv si nu avem timp sa reluam enumerarea tuturor vinovatilor si vinovatiilor.

Solutia de ultima clipa mi se pare urmatoarea:

1. Presedintele Basescu sa invite luni presedintii partidelor parlamentare si sa incerce sa-i convinga asupra oportunitatii unui guvern de tehnocrati, "Guvern de salvare nationala", pana la alegerile generale din 2012.

2. Premierul acestui guvern va fi decis prin consens de catre presedintele Basescu si presedintii partidelor parlamentare, cu asigurarea investirii sale de catre Parlament.

3. Motiunea de cenzura este retrasa de catre PSD si legile de austeritate se considera adoptate prin asumarea raspunderii. Se garanteaza astfel mentinerea acordului cu FMI si finantarea venita de la institutiile internationale

4. Opozitia renunta la atacarea acestor legi la Curtea Constitutionala, astfel incat promulgarea lor se poate face imediat.

5. Guvernul are mana libera sa ia toate masurile pe care le crede de cuviinta, in acord cu FMI si organisme europene, pana in 2012.

6. Partidele parlamentare sunt de acord sa aprobe in Parlament toate legile propuse de guvern pana in 2012.

Avand in vedere ca solutiile si practica guvernarilor anterioare au dus Romania in impasul actual profund, este firesc sa lasam un guvern de tehnocrati, nepolitic, sa rezolve ce n-au reusit politicienii. Este ultimul lucru bun pe care-l mai poate face actuala clasa politica.

Situatia economica, politica si sociala este prea grava pentru a mai incerca alte solutii. Posibile explozii sociale cu implicatii incalculabile in plan uman si economic ar duce Romania cu 20 de ani in urma, punand sub semnul intrebarii apartenenta la NATO si UE.

Clasa politica si-a pierdut si ultima farama de credibilitate in ochii populatiei. Este nevoie de acest ragaz de 2 ani pentru limpezirea apelor politice si, eventual, pentru aparitia unei noi generatii de politicieni, fara legatura cu cei care au guvernat pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#solutii criza Romania, #criza politica Romania, #legi austeritate Guvern, #motiune cenzura PSD , #guvern
Comentarii
Poza oglinda
oglinda
rank 5
Un scenariu in care se presupune first! ca lui Basescu i-ar pasa de problemele tarii!