Opinii: Tineti-va bine, greul abia acum vine!

Sambata, 29 Mai 2010, ora 12:52
2943 citiri
Opinii: Tineti-va bine, greul abia acum vine!

Mai acum un an, badita Traian, ne privea in ochi fara a clipi cand spunea ca tara o sa se descurce, are resurse, nu are nevoie de imprumutul de la FMI; dar il face ca centura de siguranta.

Premierul si tonomatele/caratorii/raspandacii de vorbe ai Puterii pe aceasta tema au tot dat din clanta. Apoi, la inceput de mai a.c., "Zeus" a tunat din Olimpul Cotroceniului: situatia tarii este grava cu tendinta spre "grecizare"; s-a dus timpul jumatatilor de masura, sa stie tot romanul ca nu-i alta cale decat taiatul in carne vie.

Nu se va lua pielea toata, ci doar soriciul unde este gros. (Asta s-a dovedit o minciuna, aparatul de represiune, guvernantii, clientela politica, bogatii, de curba de sacrificiu au fost facuti scapati! Bugetele presedintiei, Guvernului, ale unor ministere, s-au umflat vertiginos).

La noi, orice masura cand este luata se sare peste cal, cu o logica turbata. Au luat si altii o astfel de masura? O luam si noi, de cateva ori mai dura! Au taiat si altii salarii? Taiem si noi. Ei cu 5%, noi cu 25%, ca romanii sunt rabdatori si boi. Au taiat si pensii sau le-au inghetat? Taiem si noi, nu 5%, ci cu 15%, ca pensionarii nostri sunt o masa amorfa, muta.

Nu conteaza in ochii Puterii nici macar argumentul hotarator ca salariile si pensiile in Romania sunt la mai putin de un sfert din salariile si pensiile lor, ale celor din alte tari unde s-a procedat oarecum, asemanator. Puterea nu vrea sa auda de nicio impozitare/taxare progresiva, ci doar de una otova, ce favorizeaza bogatii si nenoroceste saracii.

Seful FMI-ului a spus-o public, raspicat: nu Fondul a cerut taieri din salarii si pensii. El a sugerat ca statul sa ia bani de la cine are, de la bogati, progresiv impozitati. Chiar s-a mirat: ce sa mai tai la un salariat sau pensionar cu un venit de sub 1.000 de lei lunar, ca de o faci, l-ai nenorocit si infometat! Or, cu nerusinare, tocmai spre asta guvernantii romani au optat!

Curbele de sacrificiu nu-s aplicate "de la Vladica pana la opinca". Bogatii si noii ciocoi prospera, licitatiile trucate dau clientelei politice carne moale de hapait, celorlalti nici macar un os de ros sau "tacamuri" de molfait.

Romanul se intreaba daca in tara asta exista vreun bogat curat, vreun politician nepatat. Este posibil sa ajungi cineva, persoana importanta, fara "sa fi pus botul" candva, cu ceva?

Pusca si cureaua lata - ce popor eram odata!

Acum suntem o populatie politizata excesiv de tembelizor, in care colcaie ticalosia, necinstea si smecheria; romanul de rand pare a fi un naiv cu talente reale de a se comporta parsiv. Cei mai multi dintre noi acceptam sa ne topim in aceasta masa amorfa, macinata de ambitii si pofte, invidioasa, certareata, cartitoare, revendicativa de drepturi nemeritate, dedulcita la nemunca sau munca putina, dar pe comisioane grase.

Cand votam, spre ce optam? Alegem sleahta politica romaneasca ce va guverna tara impreuna cu UDMR, care numai partid nu e (plus transfugii si minoritatile)!

In vazul tuturor, bugetul este cangrenat de fenomene, comportamente si atitudini nesanatoase pe care le toleram fara sa protestam:

- din "90" este o navala la pensionare anticipata; romanului care se supara de-i spui ca nu este integru se pare ca ii place nemunca sau sa mai castige ceva la negru;

- anual, peste 2 milioane isi iau concediu medical. La jumatate din ei le este acordat - contra mita - de doctori verosi, care stiu ca solicitantul nu-i bolnav, ci hulpav;

- in locul alocatiei pentru copil - suma fixa, data doar la nevoiasi - dam alocatii babane si indemnizatii barosane;

- ajutorul pentru un handicapat este o suma bunicica si foarte cautata. Aceiasi doctori venali si functionari mituiti il dau adeseori unor impostori; rad si curcile, persoane care primesc ajutor de nevazator conduc masina personala sub ochii tuturor;

- adevaratii veterani de razboi, revolutionari, urmasii lor se crucesc precum fostii ilegalisti de pripas: ce putini eram si ce multi am ramas!

- salariile si pensiile normale sunt mici; dar oare copii pot fi infasati numai cu "pemparsi"? Carpe de bumbac nu se mai pot utiliza? Iar in universul oamenilor simpli, cu profesii de lume muncitoare ce cauta banca? Cica au rate. Dar de ce s-au imprumutat?

- S-au inmultit functionarii, jafurile si talharia. Unde sunt statul si romanul virtuos strans la punga, muncitor, chibzuit si cumpatat? Sunt specii pe cale de disparitie? Pacat!

Peste toti troneaza (in clasa politica, in afaceri, in mass-media) cohorta de bogati imbuibati care sug tot bunul tarii. Pentru a suge la tata bugetara corup si mituiesc mahari bine plasati. Guvernari succesive, cu politicieni asemanatori de-i incurci sunt vinovate de dezastrul economic; acum tara a fost pusa pe butuci.

Tarla si marla prolifereaza si te intristeaza oriunde in tara te duci. Guvernul de incompetenti condus de "goarna lui Basescu" a indoliat tara cu masuri "a la Ceausescu". Daca Puterea crede ca va reforma statul cu poporul in strada si visteria goala, se inseala.

Ce este de facut?

Este timpul sa ne trezim. Avem o singura sansa. Fortele vii ale natiunii sa transmita Puterii mesajul ca daca actuala guvernare nu stie spre ce duce tara, cum sa o scoata din criza pentru ca viata sa merite a fi traita ... atunci sa se care!

Tragedia Romaniei este in primul rand una morala! Democratia noastra este o parodie, avem doar forme fara fond, tipice pentru o populatie lobotomizata civic - un norod!

Totul porneste de la oameni! Pentru ca democratia sa produca rod este nevoie de oameni de valoare, potriviti la locul potrivit. Nu tupeisti neprofesionisti, parasutati politic si prea bine platiti!

Sa dam urmare indemnurilor din "Desteapta-te romane", sa fim din nou un popor, comportandu-ne responsabil si demn in gestionarea tarii, a iesirii din criza si in concertul natiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#reducere salarii bugetari, #guvernare PDL, #masuri austeritate Guvern , #guvern