Ziare.com

PD-L, PSD, PNL - Concurs de iresponsabilitate politica

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 12:41

   

PD-L, PSD, PNL - Concurs de iresponsabilitate politica
Clasa politica mai da zilele acestea o mostra de incompetenta si iresponsabilitate intr-o privinta de maxima importanta: soarta imprumutului de la FMI. Dupa ce guvernul si-a dat cu stangul in dreptul cat a putut, opozitia rateaza ocazia de a se dovedi macar mai lucida.

PD-L a asteptat cu degetul in gura vizita delegatiei FMI, sperand ca aceasta nu isi va da seama cat de mare e dezastrul sau se va lasa induplecata sa mai acorde o amanare. Planul a dat gres si romanii s-au trezit aruncati, de pe o zi pe alta, dintr-un scenariu in tente roz, cu relansare si crestere economica, direct intr-un cosmar si sub amenintarea unuia chiar mai rau.

Iar dupa ce verdictul a fost dat, guvernul a mai avut nevoie de trei luni pentru a pune pe hartie un plan cat de cat articulat de masuri. Trei saptamani in care comunicarea publica execrabila a facut posibile zeci de speculatii, in care ministrii s-au contrazis de la o ora la alta, intre ei sau chiar in raport cu propriile declaratii anterioare.

Timp de trei saptamani guvernul a parut lovit cu leuca in cap, total debusolat si incapabil de actiune. Iar ca sa stearga aceasta imagine, ministrul de Finanate si cel al Transporturilor au ales un mesaj maiastru: nu suntem incompetenti, fratilor, am fost doar iresposabili si de rea credinta, mintindu-va din interes electoral! Incurajator si datator de incredere, intr-adevar.

Dar nici opozitia nu a ratat un recital de mare virtuozitate in acelasi registru. Nici PSD, nici PNL nu au reusit sa vina cu vreo solutie alternativa credibila si articulata. Ambele partide au vazut in aceasta situatie momentul ideal sa lanseze mesaje cat mai puternice si atragatoare pentru electoratul tinta, pentru ca si impozitul progresiv si diminuarea brusca a fiscalitatii nu ar fi in acest moment decat calea sigura de intrare in falimentul total.

In acelasi timp, nici PSD, nici PNL nu se arata catusi de putin dornice sa preia guvernarea, indicand o neutra si necostisitoare solutie tehnocrata. L-as crede pe Crin Antonescu ca este in mod sincer adeptul acestei solutii, pe care, de altfel, o impartasesc, daca in urma cu numai cateva luni nu l-ar fi respins fara drept de apel pe tehnocratul Lucian Croitoru, ironizat cand prevedea ca vom ajunge curand exact acolo unde am ajuns.

Iar dupa ce masurile guvernului, de bine de rau, au aparut, PSD si PNL si-au dat mana in Parlament pentru tergiversarea procedurii de asumare a raspunderii guvernului. Intai nu s-au intrunit birourile permanente. Apoi, s-au intrunit, dar Mircea Geoana a vrut sa-l audieze pe premier, iar urmatoarul pretext de amanare este deja previzibil: lipsa avizelor CES si CSAT. Iar acest pretext a fost oferit pe tava de acelasi guvern care isi da cu stangul in dreptul mai rau decat l-ar pocni orice adversar.

Initial, guvernul a conditionat el insusi promovarea masurilor de austeritate de avizul CES, in speranta ca va reusi o impartire a responsabilitatii cu partenerii sociali. Strategie proasta, cat timp nu putea conta nici pe intreg patronatul, dupa cum s-a vazut. Iar dupa ce in CES meciul a fost castigat de sindicalisti, guvernul a intors complet foaia si a ignorat complet acest organism, adoptand proiectul fara a avea nici macar un aviz negativ. Mana cereasca pentru opozitie.

Cat despre acordul CSAT, cat timp planul de austeritate este motivat oficial prin considerente de siguranta nationala, poate fi cerut cu seninatate. Sigur, cu memoria sa scurta, Mircea Geoana a uitat ca guvernul PD-L+PSD a invocat exact acelasi argument pentru ordonanta de restructurare a agentiilor guvernamentale si nimeni n-a mai cerut atunci avizul CSAT.

Problema nu este insa memoria lui Mircea Geoana sau tehnica perfecta de autofaultare a guvernului. Ce spera de fapt opozitia sa obtina prin aceasta tergiversare? PSD si PNL stiu foarte bine ca ea nu poate duce, in cele din urma, decat la ratarea transei a cincea a imprumutului de la FMI, cu consecinte incalculabile. Nu cred ca si-ar dori sa preia o tara in colaps, fara nicio posibilitate de finantare dupa ratarea acrodului cu FMI, fiind nevoiti la masuri de austeritate incomparabil mai dure decat acum.

Guvernul Boc trebuie sa plece, dar nu cu orice pret. Intai trebuie asigurata transa de la FMI si lumina vedere pe care aceasta o aduce pentru banii de la Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7137 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
94 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

AZI A PLATIT BOCSESCU!?

Numa bine sa bagi strechea in partidele politice. Nu zic ca o fi vreun partid mai breaz ca altul dar deocamdata PD-Leleu lu' Base e la guvernare si opozitia care nu poate darama acesta situatie de ce iar furniza carburant?
Limpede e ca acest guvern nu e in stare sa-si asume nici o masura de iesire din criza. Daca asta se poate schimba doar prin remaniere ar fi timpul sa o faca. Sa tra'ti bi!

 

Remaniere de dragul remanierii?

Ca de obicei,dupa ce guvernul ia masuri PSD,PC(PCR) si PNL isi dau mana in Parlament pentru tergiversarea procedurii de asumare a raspunderii guvernului.
Si asta o fac de 18 ani,incontinuu,dar acum au dat'o e fatza.

jelu, nu te contrzic,excrocul s-a spalat pe maini.

Daca era vorba numai de 600 de milioane,de ce au cerut 20 de miliarede, au mancat 11 si mai vor alta transa? Concret ca sa acoperi 600 de milioane iti trebuie 20 miliarde?

Parcă n-as vedea concurs de iresponsabilitate politică, ci continuarea politicii PCR de incompetentză, impostură si hotie la drumul mare, o dictatură a unei găsti mai numeroase de neisprăviti semidocti pusi numai pe jefuit si distrugere.

Lipsesc cu desăvarsire patriotii si marile caractere. Cand pegra dintr-o tară isi conduce tara, calea urmată este spre pieire.
As vrea să se scoale Ceausescu să vadă pe cine a crescut si pe mana cui a dat Romania. Să-si vadă fiii cei mai buni ai poporului imbibati de umanism socialist, oameni de tip nou, revolutionari de profesie. Si să-si mai vadă "minunatul popor", cum ii spunea el, adică poporul care si-a pus la conducere liber această pegră si care s-a lăsat orbeste mintit si corupt de scursorile securisto-comuniste.

jelu, ce a făcut poreclita clasă politică pentru populatie in 20 de ani este zero. Tot ce se mai face in continuare diversitatea de politruci securisto-comunisti, nu-i alta decat a mai modifica acest zero lăsandu-l tot la valoarea sa stabilă.

Am o mare rugăminte la 'neata. Nu-l mai zgandări pe Ioan că se starneste miros greu de combinatie hoit-formol si vara nu-i de trăit in asa miros!
In rest, numai bine!!

Precum adeseori, vad lucrurile in alta lumina

1. Chestia cu "clasa politica", luata asa, la gramada, raspunde doar nevoii unuia de a-si scufunda incapacitatea in oceanul vinovatiei generale. Inseamna, de fapt, fuga de responsabilitate. Si in atare situatii primul loc la iresponsabilitate apartine celui care detine parghiile decizionale in stat: Executivul.

2. Pentru cine a fost atent la declaratiile diversilor actori politici, economici si sociali, acordul cu FMI nu mai poate fi retras. Insa problema transei salvatoare pentru guvernul Boc este in discutie mai degraba d.p.d.v. al momentului in care se va face varsamantul.

3. Iresponsabilitate din partea Opozitiei ar fi sa taca malc, sa nu atentioneze ca in mod natural exista si alte variante decat alb si negru (apelul la extreme), sa nu amendeze derapajele Puterii.

4. Intr-adevar, din partea PSD, prin declaratiile lui Ponta in special, aflam ca solutia la zapaceala guvernului Boc ar fi alegerile anticipate. Dinspre PNL a venit varianta unui alt guvern, chiar semnificativ tehnocratic, prin motiune de cenzura fara a apela la alegeri anticipate (o solutie mai putin costisitoare si fezabila intr-un timp rezonabil, peste vara). Deci, a amesteca in discutie intreaga clasa politica odata ce avem de-a face cu opinii atat de diferite mi se pare dublu iresponsabil pentru un pretins formator de opinie. Dar e Ioana Ene, s-o iertam!

5. Cand guvernul Boc isi angajeaza raspunderea (nu asumare) in fata Parlamentului invocand art. 53 din Constitutie, adica prin recunoasterea implicita a unui prapad, e anormal sa-l chemi pe Boc sa explice (deoarece el turuie texte de pe o hartie si o tuleste) ce si cum sau sa implici CSAT? Cine a deschis oare cutia Pandorei, nu Basescu si Boc?

6. Da, guvernul Boc trebuie sa plece (cum incheie si Ioana Ene), dar constitutional, democratic, onest. Si nu banditeste pentru imaginea Romaneii: Iti luam banii, "domnule FMI" (sic!) si dupa aia ne facem mendrele!

DESI DOAMNA ENE AFIRMA SI CONFIRMA CHIAR DIN TITLU IRESPONSABILITATEA TUTUROR,INCHEIE PATETCI:GUVERNUL TREBUIE SA PLECE!!!!!!!!!!!!

UN PARADOX CA SI ACELA DIN MAREA PRESA ROMANEASCA VIRGULA CARE UN AN DE ZILE LATRA ALATURI DE OPOZITIE SI SINDICATE IMPOTRIVA MASURILOR PE CARE GUVERNUL DOREA SI TREBUIA SA LE IMPLEMENTEZE!DESIGUR BOC SI TRUPA NU POT FI ACUZATI DECAT PENTRU LIPSA DE FERMITATE, COMUNICARE REALA SI DESCHISA DAR INTRANSIGENTA!UN DIALOG PERMANENT,SUSTINUT DE PERSOANE INTELIGENTE SI AGREABILE, DESIGUR NU CU SINDICATELE PERVERSE,PUTEA SA EVITE CU BRIO IMPASUL SI HAOSUL ACTUAL!
MA SURPRINDE CA NIMENI NU IA INTIATIVA REZOLVARII ACESTUI ASPECT,MAI IMPORTANT DECAT POLITICILE INSALE !

Scirta scirta, sereista sub acoperire la ziare.com, ha, ha, ha!!!

Cei mai mari vinovati sunt Basescu, Berceanu, Blaga, Videanu, Boc, Isarescu...pentru ca, au imprumutata de la FMI si Banca Mondiala 19 miliarde de euro, bani pe care i-au cheltuit aiurea prin conturile gastii lor fara sa investeasca nici macar un euro pentru a creea macar un singur loc de munca. O parte din aceste miliarde vreo 3,3 ducindu-se pe plata pensiilor securistilor si activistilor si salariile celor 5/6 de taietori de frunza la ciini din serviciile de informatii si 700 de milioane de euro pe intretinerea in anul in curs a soldatilor romani ce lupta in Afganistan la bulan de Mare Licurici.

Ioana Ene, tov. bulaneasa de Traian!!!

Pe cind un articol despre marele handicap al pestelui Basescu care s-a trimis cu..ve..le Ridzi si Udrea la produs din banii bugetului de stat in timp ce alta *** procurorul Genaral al Romaniei Laura Codruta Kövesi si *** masculina Procurorul Sef al DNA Daniel Morar tin de sase si sterg urmele lasate de aceste doua hoate. Doi procurori care sunt platiti cu mii de euro pe luna din bugetul statului pentru a ajuta la imbogatirea clanului Basescu din toate pozitiile si directiile.

In toti acesti 20 de ani de zile, cel mai mult la Ministerul Transporturilor!!!

Au fost jupini ministrii proveniti din FSN=PSD+PD-L dintre care cap de afis a fost Basescu vreo 6 ani de zile care au construit 0,00000000 km de autostrada. Liberalii au detinut acest minister doar 1,7 ani ceeace e ridicol in a-i face pe acestia raspunzatori, pe ei care au pastorit nici macar a 12 parte din perioada de timp trecuta ca, nu s-au ingrijit de constructia de autostrazi in tara asta. Nu domnilor ziaristi, faptul ca Romania se afla in rahatul in care se afla vis-a-vis de proasta dotare tehnica rutiera dar si cea feroviara si navala este opera ministrilor proveniti din FSN: Basescu, Mitrea, Berceanu, Dobre care au fost putem spune de toate pentru toti orice dar numai ministrii transporturilor nu. Ei ministrii FSN=PSD+PD-L folosind acest minister doar ca, o V.A.C.A de muls pentru ei si clientela de partid a regilor asfaltului. Iar faptul ca, acelasi Traian mai are putin si doarme pe santierele rutiere ale patriei in aceasta perioada electorala e cea mai palpabila dovada a... (arata tot comentariul) Au fost jupini ministrii proveniti din FSN=PSD+PD-L dintre care cap de afis a fost Basescu vreo 6 ani de zile care au construit 0,00000000 km de autostrada. Liberalii au detinut acest minister doar 1,7 ani ceeace e ridicol in a-i face pe acestia raspunzatori, pe ei care au pastorit nici macar a 12 parte din perioada de timp trecuta ca, nu s-au ingrijit de constructia de autostrazi in tara asta. Nu domnilor ziaristi, faptul ca Romania se afla in rahatul in care se afla vis-a-vis de proasta dotare tehnica rutiera dar si cea feroviara si navala este opera ministrilor proveniti din FSN: Basescu, Mitrea, Berceanu, Dobre care au fost putem spune de toate pentru toti orice dar numai ministrii transporturilor nu. Ei ministrii FSN=PSD+PD-L folosind acest minister doar ca, o *** de muls pentru ei si clientela de partid a regilor asfaltului. Iar faptul ca, acelasi Traian mai are putin si doarme pe santierele rutiere ale patriei in aceasta perioada electorala e cea mai palpabila dovada a meschinariei si nesimtirii din parte unui individ care timp de 6 ani de zile ca, Ministrul al Transporturilor a taiat frunza la ciini. Un individ care dupa cele nerealizate la acest minister ca, ministru nu merita sa mai ocupe nici postul de Primar al Capitalei dar nici cel de Presedinte al Romaniei. Cu atit mai mult un nou mandat. Din acest punct de vedere Basescu fiind un mare Zero Barat ca si km de autostrada pe care i-a consturit in aceasta tara in timpul mandatului de Ministru al Transporturilor dar si al M.O.R.T.I.I. Al M.O.R.T.I.I datorita miilor de participanti la traficul rutier care au dat ortul popii in urma accidentelor grave de circulatie datorate tocmai lipsei infrastructurii rutiere pe care acesta n-a dezvoltat-o in timpul detinerii portofoliu de ministru. Ba mai mult s-a opus din toate pozitiile si directiilor dezvoltarii rutiere a Romaniei.

La Capitala Basescu a cerut consiliu!!!

I s-a dat si mai apoi a facut o lae de lae. Ca presedinte a cerut un guvern dupa pofta ce o pofti iar acum face tot o lae bucalae. Asta-i Basescu un distugator tare-n gura care pe unde trece lae, lae, lae si iar lae.

In 6 ani la Ministerul Transporturilor, Papura Voda a facut o mare laie bucalie pentru aceasta tara!!!

A vindut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vindut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei. Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pudelei sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tari pe mina bozgorilor. Asta-i marinairca, mare producator pentru buzunarele lui, a familiei lui s-a hotilor din gasca pudelista si distrugator de tara.

draga jelu

stimate dle. jelu,
aveti exact acelas argument pe care l-ati preluat de la basescu: guvernul nu trebuie remaniat pt. ca ar rezulta si o criza politica ce ne-ar scufunda si mai mult.
argumentul e fals dupa cum urmeaza:
1. cand o firma se indreapta spre faliment, in mod clar si evident conducerea este vinovata si trebuie inlaturata, pentru ca altfel , fara o raspundere , aceasta va persista in eroare.
2.statul e pur si simplu o firma care e platita de cetateni pt. a furniza anumite servicii. cand serviciile - invatamant,sanatate, aparare, justitie, etc sunt de o calitate catastrofala, responsabili nu sunt bugetarii in totalitate (adica angajatii firmei STAT) ci conducatorii care nu iau nici o masura pt. a-i pune la treaba pe subordonati.
3nu poti sa iesi din criza lasand aceiasi oameni care te-au bagat in ea sa se ocupe.

Madam Ene incepe sa aiba logica iLogicei forumiste, sau , este chiar ea . Solutii de la opozitie ? Pentru ce ? La care SUGESTII ale C.E.S. s-a aratat permeabil acest guvern ? Sa preia OPOZITIA guvernarea ? Si, ce sa faca, Basescu ADUCANDU-I in minori

Sa intre la guvernare impreuna cu PD-L,cand acesta se

arata SURD la orice sugestie ? Cui foloseste ? Poate

"IMPARATULUI". Ar fi TAM.PITI opozantii sa se

alinieze cu ei ACUM , cand si-au NUMIT SLUGILE in

TOATE POZITIILE DE CONDUCERE .

Cu stangu in dreptu!!!

Cam asa s-a manifestat pana acum atitudinea in opozitie! nu ca ar fi mai stralucita situatia in PDL, dar macar au curajul de a-si asuma o guvernare, nu numai ca nu au demisionat dar nici macar nu au cedat insistentelor presei sau a sindicalistilor politizati!Cu dezamagire spun ca nu se mai face politica in tara asta decat in niste cercuri destul de restranse! In rest vedem numai scandaluri tv, cu politicieni si moderatori, vedem emisiuni bo,bardate de invitati din sfera politica sau nu dar cu siguranta "suficient de buni" pt a-si exprima o parere, multe preocupari extra:a fost sau nu la munte, danseaza sau nu pe manele, a facut shopping in Baneasa sau Cotroceni Mall? Politica in Romania capata usor usor a forma mai mult decat comerciala...

 

Cine vorbeste de continuarea politicii PCR.

Nu-i dati prea multa crezare lui TOM, pentru ca a facut parte din gazile muncitoresti, care fortau taranii sa intre in colectiv. Sa va povesteasca stravul cum chinuia noaptea chiabuirii si taranii care refuzau sa semneze.

 

Ziare.com nu-l vede pe TOM care insulta .

Am sa repet pentru ziare .com care-mi sterge comentariile, ca acest individ certat cu buna purtare are o varsta foarte inaintata care-l pune in imposbilitate sa judece normal . Nu este vina mea daca este bolnav iar daca nu vreti sa i se spuna adevarul in fata sa se abtina sa mai comenteze sau sa insulte pe forum . Ne deranjaza, iar boala de care sufera este foarte raspandita la varsta lui.

2009, un an fatal !

2009 a fost an electoral. Basescu a solicitat acel imprumut inutil si catastrofal pentru viitor pentru a-si asigura realegerea. In loc de masuri responsabile anticriza, doar paranghelii si pomeni electorale garniste cu minciuni ordinare. De peste un an, *** si badaranii portocalii i-au ironizat si persiflat mereu pe liberali, netinand cont vreodata de propunerile sau observatiile acestora. Dupa ce a produs dezastrul, Basescu cauta din nou vinovatii in alte partide.

A solicitat imprumut de la FMI,pentru ca domnii creduli PDL-isti au crezut ca maria'sa Dinu Patriciu va plati pana'n septembrie datoria de 600 milioane de Euro catre statul roman.

Dar escrocul s'a spalat pe maini de datorie si arata cu degetul spre Kazastan,facandu'se ca ploua.

Imprumut inutil !?? Ce vorbesti domnule ?

Adica si aia de la UE sunt niste dobitoci , dau bani numai ca sa se afle in treaba , sa ciuguleasca o dobanda ....

Oi fi si dumneata vreun mare profesor de economie relaxata ....

Bine ca nu au lasat-o pe Lenuta sa decida contractarea unui imprumut, ca nici nu vreau sa-mi imaginez in ce prapastie baga tarisoara... A luat doamna respectiva (ca altfel nu pot sa-i zic) 3.300.000 euro "pe persoana fizica"...

.

Incep sa-i dau dreptate Ioanei Ene.

Nimeni nu se grabeste sa preia o tara in colaps. Guvernul Boc este incompetent ,fara nici o strategie si pe deasupra si mincinos, recunoscut si de ministrii din cabinet. Romania este in colaps, tara fiind fara nici o sursa de finantare. Dar eu cetatenul care am crezut toate minciunile lor si am mers la vot, ce vina am ca cei trei, fac concurs de iresponsabilitate?.

Trebe sa pleaca guvernu Boc

PSD si PNL nu va depasi de stat, dar sa inventeaza pretexte pentru ca gaseste intarziere si a avertizat ca, daca situatia economica Croitoru este dezastruoasa, ridiculizat.

UN GUVERN DESTEPT FRUMOS SI CU BANI

De unde sa luam noi un guvern destept frumos si cu bani, asa cm a fost guvernul NASTASE, care avea banci romanesti, frumos a fost, si destept s-ar mai putea face.
De acest guvern am avut grija, sa-i punem camasa de forta, sa-l punem la colt, si sa-l transformam in scuipatoare, fiindca este zgircit cu saracii dar mai ales cu bogatii dar, cum spune dna ENE, sa-l mai lasam in viata pina ce ia transa FMI, si apoi Dumnezeu cu mila ...punem de un Beiruth .

Da, baietica, ai dreptate! Guvernul Nastase

A facut imprumutul iresponsabil la FMI si ne duce tara in prapastie! Jos termopanul lui Nastase! Sa fie confiscat si sa fie montat la una din vilele lui Videanu!
Iar testamentul maturii Tamara trebuie atacat! Banii sa-i mosteneasca EBA!

Oare de ce te numescu unii “TONETA" forumului? Te cheama cumva Elena Udrea?

Da asa este, duc lipsa lui Nastase si Blair

Democratie fara Nastase, Blair si Mital nu este democratie, ca nu degeaba-si pligea Basescu-n pumni. Daca nu era animalul de Nastase putea avea el Galatiul gratis.

Tracia,esti informata gresit

care masura de iesire din criza???ca taierea lefurilor si a pensiilor se face ca sa poata plati dobanzile imprumuturilor contractate ,nu pentru a relansa economia!

Ha,ha,ha

CEDO ii da peste mana "juristului" boc:
"Reducerea pensiilor este ilegală, iar măsura ar putea costa statul roman mai mult decat economiseste acum, este de părere Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie Financiarul.

CEDO a obligat Letonia să despăgubească o persoană căreia i-a fost redusă pensia prin recalculare. Exemplul vine in contextul in care si premierul Boc a invocat o decizie CEDO, pentru a explica faptul că valoarea pensiei nu ar fi garantată, ci doar plata acesteia, ca drept castigat.

In plus pensiile speciale ale magistratilor sau ale altor categorii nu constituie un privilegiu, ci sunt un drept justificat obiectiv."
Mai spera cineva ca un astfel de PM sa scoata Romania din mocirla?!?

Nu merg treburile?

Dar au mers vreodata cand le-au condus portocalii?Acum vor tergiversa cererea senatului ca sa aiba motivsa strige in gura mare ca nu sunt lasati sa munceasca.Si sincer,mie cererile senatului mi se par logice:
Statul nominalizat de personal din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.


Statul de plata al angajatilor din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Planurile de achizitii publice anuale din ministere si agentiile guvernamentale a caror valoare este mai mare sau egala cu 100.000 euro, raportele de executie aferente acestora pentru perioada 2004-2010 si lista furnizorilor acestor achizitii.

Planurile de investitii din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010 si continuitatea planurilor de investitii.

Standardele de cost pe exercitarea atributiilor din ministere si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Lista subventiilor acordate in perioada 2004 – 2010, pe tipuri de servicii si valoarea acestora.

Strategiile de dezvoltare sectoriala ale ministerelor si ale agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010.

Bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor si agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010 si rapoartele de executie bugetara de la toti ordonatorii de credite (principali, sectoriali si tertiari), in aceeasi perioada.

Obligatiile de plata ca urmare a deciziilor judecatoresti executorii rezultate din litigiile civile, penale, de contencios administrativ si de munca si asigurari sociale aflate in sarcina ministerelor si agentiilor guvernamentale in perioada 2004-2010.

Evolutia patrimoniului imobiliar al autoritatilor publice centrale si institutiilor publice deconcentrate, cu mentionarea pretului de achizitie, precum si lista mijloacelor fixe si a bunurilor de acestea in perioada 2004-2010.

Indicatorii de performanta utilizati in evaluarea performantei personalului angajat in ministerele si agentiile guvernamentale in perioada 2004-2010.

Lista cu personalul angajat in ministerele si agentiile guvernamentale care au participat la programele de formare profesionala continua, precum si tematica si furnizorii acestor programe, in perioada 2004-2010.

Evaluarile manageriale de performanta in companiile de stat si in agentiile subordinate Guvernului, in perioada 2004-2010.

Cuantumul fondurilor europene obtinute de ministere si de agentiile guvernamentale, defalcat pentru fiecare program al Uniunii Europene, pentru fiecare an din perioada 2004-2010.

Cuantumul co-finantarii si cuantumul obligatiilor financiare asumate de Romania, in cadrul programelor europene si fata de institutiile Uniunii Europene, obtinute de ministerele si agentiile guvernamentale, defalcat pentru fiecare an din perioada 2004-2010."
Sa vedem daca vor scoate documentele...

PSD SI PNL NU-SI VOR OFICIALIZA RELATIA NICIODATA

In aceste monete dificile, cred ca migratia asta, nu este tocami potrivita.Saracu Ponta, incearca si el sa faca partid cu nostalgicii vremurilor trecute..Toti omenii buni au plecat din PSD, iar printre ei se numara si Diaconescu, care a dat cea mai desteapta idée- finantistii, specialistii sa dea solutii, politicienii sa le aplice

GUVERNUL AR TREBUI SA TINA CONT SI DE PROPUNERILE UNPR

PSD e intr-un fel, asa cum a mai fost,o gasca de nostalgici ai timpurilor trecute..Cei mai buni oameni au plecat nu de mult timp din PSD.Se vrea si Ponta un lider..dar..nu prea mai are cui sa fie lider..Oamenii buni, i-au plecat, iar printre ei, se afla si Diaconescu, un om de admirat in momentul de fata, un om ce si-a impus convigerile privind protectia claselor defavorizate.Ponta, incearca si el niste mici manevre, care, oricum nu-i vor iesi asa cum doreste el..A ajuns un foarte bun comediant.


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor