Opinii: Petrecerea s-a terminat: cine plateste oalele sparte?

Luni, 28 Iunie 2010, ora 08:09
3987 citiri
Opinii: Petrecerea s-a terminat: cine plateste oalele sparte?

Inflatia, in care ne arunca noul TVA, va da inca si mai multa apa la moara lui Ponta si lui Antonescu, ca sa arate amandoi cu degetul spre primul ministru, insinuand ca, sa fi fost premier oricare din dansii, nu tot la inflatie ajungeam, nu tot salarii reduceam si nu tot de FMI ne milogeam.

Ba chiar am fi dus-o infloritor daca, in loc sa-i puna ei, din Opozitie, stampila de incompetent lui Boc, le-o punea el lor.

Deruland, insa, filmul inapoi cu incetinitorul, descoperim ca actuala Opozitie nu e deloc straina de harababura in care chiar ea ne-a impins si din care nu se stie cine, cand si daca ne va scoate cineva.

Ca intr-un teatru al absurdului, PSD la brat cu PNL, dupa ce, candva, distribuisera intr-o veselie sporuri, indemnizatii, cresteri de pensii si salarii de acolo, de unde nici Dumnezeu nu cere, ii pun acum pe tava nota de plata Guvernului Boc, pe care-l acuza nu de criza si saracie, ci de incompetenta si ipocrizie.

Are si Boc pacatele lui, dar nici nu mi se pare normal sa confundam criza cu incompetenta sau ghinionul cu nepriceperea cand nu-i poti pune in spate Guvernului alta vina mai grea, decat aceea ca a picat ca musca-n lapte.

Ce ne spun amintirile

Istoria incepe in momentul cand artizanul afacerii, respectiv Mircea Geoana, a simtit ca i s-au aprins calcaiele sa ajunga premier, cu ajutorul Guvernului minoritar PNL, sustinut majoritar de PSD, alaturi de aportul neinsemnatului PC si al insemnatelor sale Antene.

Alegatorul roman fiind foarte sensibil la sporuri, indemnizatii, pensii si salarii, cineva trebuia sa scoata aceste castane din foc si sa i le puna alegatorului in buzunar.

Tariceanu a intins mana spre foc, Vosganian a apucat cu degetele, iar Geoana a organizat un congres din granda. Mesajul congresului catre alegatori era sa le fie clar cine a propus scoaterea castanelor din jaratecul in care a pus mana Vosganian.

Mesajul catre presedinte era acela ca s-a si propus viitorul premier inainte ca presedintele sa fi nomnalizat un altul. Mesajul catre intreaga lume era ca jocurile sunt ca si facute.

Spre nenorocul artizanului si al mesajelor sale, rezultatul alegerilor a iesit fifty-fifty, Basescu a cantarit cu propriile sale ocale care jumatate atarna mai greu la cantar si n-a tinut seama nici de congresele lui Geoana, nici de banii aruncati de acesta pe apa sambetei, in acest scop.

Pe masa de sah, a aparut pionul Boc, rocada l-a facut rapid din pion regina ca sa poata forma Guvernul; in care si-a facut loc si ceva din clientela lui Geoana, pregatita dinainte cu lingura, la oala cu sarmale.

PSD nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

Astfel s-a terminat actul intai, cand Geoana n-a ajuns premier, dar simtea cum ii arde buza, sa ajunga presedinte. Datele problemei erau, insa, schimbate.

Steaua Guvernului minoritar apusese, lupta cu Basescu s-a dovedit mai grea ca oricand, iar artizanul Geoana a inceput sa sape la temelia Guvernului Boc, cu ajutorul fostului aliat minoritar PNL, si - neaparat - alaturi de aportul neinsemnatului PC, inclusiv insemnatelor sale Antene.

Artileria a fost indreptata in directia Cotroceni, tunul Iohannis a fost asezat pe pozitie, iar Geoana a dat foc la fitilul denumit motiune de cenzura, dupa ce a mai aruncat ceva bani pe fereastra la un nou congres.

Detonarea fitilului aprins de Geoana a aruncat Romania intr-o gaura neagra, din care n-a scos-o nici spectacolul de opereta jucat de Parlament in prezenta domnului Croitoru, nici skeciul nejucat cu Negoita.

In urma exploziei, Iohannis, caruia nu i se poate imputa ca n-ar avea scaun la cap, s-a refugiat definitiv la Sibiu, de unde nu s-a mai intors, iar mamutul PSD s-a vazut singur la masa de joc, cu numai cartea lui Geoana in mana.

Nici macar mamutul nu stia cat de sensibil este Geoana la flacara violeta, la ce-l expun intalnirile nocturne cu Vantu si ce usor se poate transforma sintagma "Am invins, Mihaela, dragostea mea!" in necrutatorul mesaj televizat: "Un fleac! I-am ciuruit!".

Unde am ajuns

Petrecerea s-a terminat. PSD si PNL si-au facut cheful. In urma chefului, a ramas gramada de oale sparte, factorii implicati arata cu degetul unii spre altii, facandu-se incompetenti, nesimtiti, corupti, dar nimeni nu-si pune problema daca trebuie sau nu sa plateasca cineva oalele sparte.

Paradoxul este ca, daca nu le plateste nimeni, atunci, in mod automat ramane sa le platim noi, electoratul, si meritam, pentru ca am votat pe veresie fara sa banuim ca putem iesi si pacaliti, si cu banii luati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Guvern PSD PNL, #masuri austeritate Boc , #guvern