PSD a decis noile propuneri pentru Transporturi si Dezvoltare: Mircea Draghici si Olguta Vasilescu

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 18:45
17291 citiri
PSD a decis noile propuneri pentru Transporturi si Dezvoltare: Mircea Draghici si Olguta Vasilescu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Social democratii s-au reunit azi intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National, pentru a stabili alte propuneri pentru Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor.

Asadar, cu unanimitate de voturi s-a stabilit ca Lia Olguta Vasilescu sa fie nominalizata pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Urmeaza acum ca cele doua propuneri sa fie trimise catre presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat ce vor face social democratii daca presedintele Iohannis nu accepta noile propuneri, Liviu Dragnea a spus ca "o sa actionam constitutional. Daca presedintele va sari iar cu picioarele pe Constitutie ne vom intalni si vom vedea ce vom face".

Ramane insa de vazut ce va face seful statului, pentru ca Iohannis a refuzat marti cererile de revocare pentru Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii si pentru Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor, astfel ca in acest moment cei doi sunt inca in functie.

Liviu Dragnea a anuntat insa in cadrul CEx de azi social democratii le-au cerut celor doi sa isi dea demisia de onoare.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea CEx al PSD

18:42 - Intrebata de ce s-a abtinut la votul pentru plecarea lui Paul Stanescu din Guvern, Viorica Dancila a declarat ca "aceasta a fost optiunea mea, dar trebuie sa respect votul CEx".

18:37 - Liviu Dragnea a anuntat ca in cadrul CEx social democratii le-au cerut lui Paul Stanescu si Lucian Sova demisiile de onoare.

18:30 - Intrebat ce vor face social democratii daca presedintele Iohannis nu accepta noile propuneri, Liviu Dragnea a spus ca "o sa actionam constitutional. Daca presedintele va sari iar cu picioarele pe Constitutie ne vom intalni si vom vedea ce vom face".

18:28 - Viorica Dancila a fost intrebata de ce este Lia Olguta Vasilescu buna pentru mai multe ministere: Munca, Transporturi, Dezvoltare.

"Am observat ca nu conteaza ce competente cred eu ca are o persoana, ci ce crede presedintele Romaniei. Am propus-o Lia Olguta Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor pentru ca am vazut ca e foarte implicata. De ce acum la Dezvoltare? Daca nici un fost primar nu e calificat pentru acest post, atunci cine?", a fost raspunsul Vioricai Dancila.

18:25 - Lia Olguta Vasilescu spune ca si-a dorit sa fie numita la Ministerul Transporturilor pentru ca stia ca este nevoie de un om care sa miste lucrurile.

"Astazi mi-am predat mandatul. Am luat posibilitatea sa nu fiu numita la ministrul Transporturilor, dar mi-am dorit acest lucru pentru ca stiam ca acolo este nevoie de un om care sa miste lucrurile. Consider ca in acesti 2 ani de zile am finalizat aproape in totalitate programul de guvernare", a spus Lia Olguta Vasilescu.

18:23 - Premierul Viorica Dancila anunta propunerile PSD pentru Dezvoltare si Transporturi.

"Am hotarat azi cele doua nominalizari: pentru Ministerul Dezvoltarii Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor. In unanimitate am hotarat acest lucru, avand in vedere atat experienta Olgutei Vasilescu in domeniul dezvoltarii, dar si experienta lui Mircea Draghici in domeniul transporturilor", a declarat Viorica Dancila.

18:20 - Sedinta CEx s-a incheiat.

18:14 - Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor au primit votul CEx in unanimitate, anunta Digi24.

18:12 - Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia in momentul in care a refuzat revocarea ministrului Dezvoltarii, Paul Stanescu, si pe cea a ministrului Transporturilor, Lucuian Sova, Toader a spus ca "despre incalcarea Constitutiei vorbeste doar CCR. Noi cel mult ne putem da cu parerea. Am si eu o parere, dar nu v-o spun eu aici".

18:06 - Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a iesit de la sedinta CEx. El a precizat ca a venit pentru a spune care este solutia legala pentru a iesi din aceasta situatie.

"Eu am venit cu o solutie justificata pe lege. Nu imi permit sa fac propuneri. Eu am spus, legal, juridic, care este solutia pentru a iesi din aceasta situatie", a declarat Toader.

17:58 - Surse citate de Realitatea Tv anunta ca in CEx s-a decis ca Lia Olguta Vasilescu sa fie propusa pentru sefia Ministerului Dezvoltarii, iar Mircea Draghici pentru portofoliul Transporturilor

17:21 - Liviu Dragnea sustine ca l-a invitat pe ministrul Justitiei sa participe la sedinta CExN ca sa ii "lumineze" pe social-democrati in privinta remanierii guvernamentale.

"L-am rugat sa vina ca sa ne lumineze, sa ne spuna care e calea de urmat in aceasta situatie inedita", a declarat presedintele PSD, intrebat de ce participa la sedinta CExN al partidului ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Chestionat daca PSD va reclama vreun conflict constitutional pe tema remanierii, liderul PSD a raspuns: "De-aia avem un ministru al Justitiei foarte bun".

17:07 - Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a venit la Parlament, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, fara sa spuna de ce a fost chemat.

"Am promis ca la 17.00 sunt aici", a spus acesta, la sosire, informeaza Mediafax. Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis mai poate refuza propunerea Liei Olguta Vasilescu ca ministru, acesta a spus ca se gandeste si va raspunde dupa sedinta.

17:03 - La sedinta CEx a sosit si premierul Viorica Dancila, dar nu a vrut sa faca nicio declaratie.

17:00 - Liviu Dragnea a declarat inainte de CEx ca Lia Olguta Vasilescu are sustinerea lui pentru orice functie isi doreste. Totodata, liderul PSD a spus ca se delimiteaza de declaratiile facute de Ilan Laufer.

16:38 - Lia Olguta Vasilescu discuta cu Liviu Dragnea inaintea sedintei CEx. Potrivit unor surse citate de Realitatea Tv, liderul PSD nu o vrea la Ministerul Dezvoltarii.

******************

Marti, presedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor si pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Seful statului a precizat, intr-o declaratie de presa, ca este nevoie de ministri care performeaza foarte bine si a cerut Guvernului sa vina cu noi propuneri pentru cele doua ministere.

Lia Olguta Vasilescu ramane astfel in afara Guvernului, pentru ca seful statului a acceptat revocarea ei de la Ministerul Muncii.

In schimb, Paul Stanescu ramane in fruntea Ministerului Dezvoltarii, iar Lucian Sova la Ministerul Transporturilor, pentru ca Iohannis a refuzat revocarea lor din functii pana cand Guvernul va face alte nominalizari.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#PSD propuneri Ministerul Transporturilor, #PSD propunere Ministerul Dezvoltarii , #guvern