Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Purtatorul de cuvant al Guvernului se ratoieste la jurnalisti: Senzational, oribil, exploziv!

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 12:41
3311 citiri
Purtatorul de cuvant al Guvernului se ratoieste la jurnalisti: Senzational, oribil, exploziv!
Foto: Ziua News

Purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada, s-a aratat indignat fata de faptul ca in Romania, in ceea ce priveste economia, se discuta mai mult despre situatiile negative.

Intr-o postare pe blogul Adevarul intitulata "Senzational! Oribil! Exploziv! Vesti bune din economie", Palada trece in revista masurile pe care guvernul USL le-a luat si care, dupa cum spune el, privesc nu doar tabloul macroeconomic, ci si buzunarul fiecaruia.

"Astazi, Romania inregistreaza o inflatie anuala de aproximativ 1,8%, la nivelul mediei din zona Euro. Pentru ca toata lumea sa inteleaga, o inflatie mica inseamna preturi mai stabile si, deci, protejarea puterii de cumparare a fiecarui roman.

Pentru cei care vad doar partea goala a paharului, as vrea sa propun un exercitiu de imaginatie: ganditi-va ca acum fix 20 ani, in 1993, rata anuala a inflatiei era de 300%. De mai mult de 150 ori mai mare decat astazi. Pe cei care spun ca Romania nu a progresat ii invit sa se mai gandeasca. Cu actuala rata a inflatiei, Romania indeplineste unul dintre criteriile nominale pentru aderare la Euro", a scris Mirel Palada.

Purtatorul de cuvant al guvernului a tinut sa sublinieze si faptul ca, pentru prima data in 20 ani, exporturile agricole sunt mai mari decat importurile.

"De multe ori am auzit in ultimii ani urmatoarea fraza: Romania are potentialul de a hrani 80 milioane de oameni, dar importa trei sferturi din alimentele pe care le consuma. Iata ca, sub guvernarea USL, lucrurile se schimba in bine, iar politica de sprijinire a fermierilor si de plata a subventiilor la timp da roade.

Il asteptam pe Presedintele Basescu sa sprijine Guvernul contribuind la cresterea excedentului in comertul cu produse agroalimentare. Ferma de la Nana ii permite, pana la urma, sa fie, cel putin sub acest aspect, un jucator activ", a continuat Palada.

Amintind si de dobanda de 2,5% pe an la care bancile se imprumuta acum in lei pe termen de trei luni, purtatorul de cuvant al guvernului a incheiat comparand presa de business cu publicatiile tabloide.

"Pe scurt: scaderea preturilor, alimente romanesti pe mesele romanilor, credite mai mici din 2014 - acestea sunt rezultate palpabile ale guvernarii USL. Restul, vorba printului cel sinucis, este cancan. Adica media business as usual. Adica senzational, oribil, exploziv...", a scris, in stilu-i caracteristic, Mirel Palada.

A.C.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Mirel Palada masuri economice USL, #Palada reactie jurnalisti business, #Palada media business , #guvern