Reactia PNL in scandalul veteranilor: Nu se impune o motiune. Guvernul sa modifice prin OUG Codul Fiscal

Vineri, 05 August 2016, ora 17:15
3446 citiri
Reactia PNL in scandalul veteranilor: Nu se impune o motiune. Guvernul sa modifice prin OUG Codul Fiscal
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL considera ca nu este cazul sa se depuna o motiune de cenzura pe tema veteranilor de razboi, insa cere Guvernului sa modifice Codul Fiscal prin ordonanta de urgenta, a declarat vineri deputatul Gheorghe Ialomitianu, adaugand ca cei de la Finante "au cam fortat legea", dar ca nici Codul Fiscal nu e clar, cum spune PSD.

Asta dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a amenintat ca va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului, pe care l-a acuzat ca impovareaza cu biruri familiile veteranilor de razboi.

"PNL considera ca nu este cazul sa se depuna o motiune de cenzura, nici macar o motiune simpla impotriva ministrului de Finante. PNL solicita actualului Guvern sa clarifice aceasta interpretare a Codului Fiscal, pentru ca impactul bugetar este nesemnificativ, iar pentru veterani reprezinta sume cosiderabile aceste impozite de plata", a declarat Ialomitianu.

Gheorghe Ialomitianu a spus ca Ministerul Finantelor "a fortat legea".

"Eu cred ca totusi s-a fortat legea si s-a mers mai mult pe o impozitare proportionala. Cred ca putea sa se rezolve aceasta problema in momentul in care au elaborat normele. Solutia ar fi sa modifice Codul Fiscal. Sa spuna foarte clar. (...) Eu cred totusi ca cei de la Finante au cam fortat legea (...). Nu este foarte clar. Stim foarte bine ca pentru acele cladiri aflate in co-proprietate se instituie obligatia platii impozitului din partea tuturor coproprietarilor", a explicat Ialomitianu.

Deputatul PNL a afirmat ca ar fi bine ca Guvernul sa modifice prin OUG Codul Fiscal.

"Nu saracesc autoritatile locale daca (veteranii-n.red.) vor beneficia in totalitate de scutire. Foarte multe sotii ale veteranilor de razboi sunt in intretinerea acestora si tot veteranii de razboi platesc impozitul", a adaugat Ialomitianu.

Fostul ministru al Finantelor a subliniat ca PSD ar trebui sa isi asume si "neclaritatile" Codului Fiscal facut de Guvernul Ponta.

"Acest Cod Fiscal a fost facut de Guvernul Ponta, care nu l-a facut foarte clar. Acolo nu s-a depus niciun amendament, este formularea venita de la Guvernul Ponta, domnul Teodorovici care se lauda cu acest Cod Fiscal. Eu cred ca trebuie sa isi asume si neclaritatile. (...) La prima vedere am putea inteleg ca acele cladiri care se afla in proprietatea veteranilor sunt scutite, dar si cele care se afla in coproprietate. Cei de la Finante au interpretat ca cele care se afla in coproprietate, sot - sotie, ar trebui sa beneficieze doar veteranul de 50% scutire de impozit pe cladirea, iar sotia acestuia sa nu beneficieze (...) ", a conchis deputatul PNL.

Ialomitianu a sustinut ca Liviu Dragnea ameninta Guvernul cu motiunea de cenzura pentru a pune presiune pe Executiv sa dea bani primarilor PSD.

"Domnul Dragnea se joaca cu motiunile de cenzura. Dansul este in campanie electorala, dar are o pozitie duplicitara. Anunta motiunea de cenzura si dupa aia merge la Guvern si mai ales la Ministerul Dezvoltarii si obtine bani pentru primarii PSD. Domnul Dragnea iti gaseste un subiect pentru motiune de cenzura pentru a pune presiune pe Guvern sa dea bani primarilor PSD. Ceea ce nu este in regula", a accentuat Gheorghe Ialomitianu.

Presedintele PSD, Liviu Dagnea, a anuntat, vineri, la Vaslui ca ia in calcul o eventuala motiune de cenzura la adresa Guvernului Ciolos, dupa "minciuna legata de scaparea in Codul Fiscal privind impozitele pe cladiri pentru veterani".

Premierul Dacian Ciolos a declarat joi ca "acest guvern nu a venit cu modificari care sa elimine drepturi, facilitati fiscale sau sa impuna alte taxe si impozite veteranilor".

"Am fost surprins sa constat ca suntem amenintati cu motiunea de cenzura pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gandit, redactat si votat chiar de partidul care lanseaza aceste amenintari. Hotararea de guvern data de noi in primavara venea cu unele clarificari, dar nu avea cum sa modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienta dumnealui in administratie, domnul Dragnea ar trebui sa stie aceste lucruri", a subliniat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#PNL motiune veterani, #motiune Guvern veterani, #scandal veterani razboi , #guvern