Remanierea, in doua saptamani?

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 08:08
7396 citiri
Remanierea, in doua saptamani?

Motiunea de cenzura a picat, Guvernul Boc ramane in functie, dar pare-se ca esalonul doi din ministere va fi injumatatit si cativa ministri vor pleca.

Confruntat cu o pierdere dramatica de imagine - PD-L a picat in sondaje cu 10 la suta intr-o singura luna - premierul Emil Boc va fi obligat sa-si remanieze echipa, sustine Gandul, care se bazeaza pe declaratiile a doi ministri importanti, care nu au dorit insa sa fie citati cu numele.

Principalele nemultumiri sunt legate de independentii din Cabinetul Boc: Mihai Seitan, ministrul Muncii, seful Finantelor, Sebastian Vladescu, si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

"In doua saptamani se face remanierea. Intr-o saptamana nu putem, pentru ca trebuie sa discutam la partid si in coalitie", a declarat, pentru Gandul, unul dintre ministrii importanti ai guvernului.

Concret, in cadrul partidului exista doua scenarii. Primul presupune o remaniere rapida a ministrilor din linia a doua, actiune menita sa aiba impact asupra electoratului si care sa transmita semnalul ca guvernul nu va inlemni in actuala formula, pentru ca, in toamna, sa aiba loc o restructurare dura a Executivului, care sa implice inclusiv comasarea anumitor ministere.

O a doua varianta este ca primii pe lista celor indepartati sa fie ministrii cu greutate, tripleta Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, iar iesirea acestora din scena sa se faca direct prin reconfigurarea ministerelor pe care acestia le conduc.

Esalonul doi, injumatatit?

Ministrii trebuie sa prezinte miercuri, in sedinta de Guvern, o varianta de restructurare a fiecarui minister, cu numai doi secretari de stat. Surse citate de Evenimentul Zilei sustin ca Boc a cerut ca fiecare minister sa ramana cu trei demnitari: ministrul, un adjunct al sau si un secretar de stat pentru relatia cu parlamentul.

La ora actuala, cei mai multi adjuncti au Internele - sase - Externele si Economia - cate cinci, Finantele, Transporturile, Dezvoltarea si Justitia cate patru.

Trei ministri sustin insa ca ministerele lor nu se pot limita la doi secretari de stat. Este vorba despre Vasile Blaga, Catalin Predoiu si Teodor Baconschi.

"La noi sunt 11 secretari si asimilati, se poate renunta la multi. Cred ca vor ramane in jur de 4: 2 pe administratie, 2 pe ordine publica", preconizeaza Blaga.

La fel, Predoiu sustine ca "la Justitie nu se poate lucra cu doar doi secretari de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#remaniere guvern Boc , #guvern