Reuters, despre urmarirea penala a lui Valcov: O lovitura pentru Guvernul Ponta

Sambata, 14 Martie 2015, ora 13:02
7170 citiri
Reuters, despre urmarirea penala a lui Valcov: O lovitura pentru Guvernul Ponta
Foto: Guvernul Romaniei

Cazul ministrului de Finante, Darius Valcov, urmarit penal pentru ca ar fi primit mita doua milioane de euro, infractiune comisa cand era primar al orasului Slatina, a ajuns si in presa straina.

Reuters scrie ca procurorii DNA il acuza pe Darius Valcov ca a favorizat o companie pentru a obtine un contract de lucrari publice, primind in schimb 2 milioane de euro.

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euro

Agentia aminteste ca acest caz este cel mai recent dintr-un sir de invesigatii de fapte de coruptie si arestari la nivel inalt in Romania. Reuters noteaza ca tara noastra este vazuta ca fiind unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeana, insa procurorii romani au primit laude de la Bruxelles pentru actiunile lor.

Urmarirea penala a ministrului de Finante Darius Valcov este o lovitura dura pentru Guvernul lui Victor Ponta, mai scrie Reuters precizand ca acesta a pierdut alegerile prezidentiale desfasurate in noiembrie anul trecut.

Primarul din Slatina, retinut in dosarul in care Darius Valcov e urmarit penal

Momentan, nu se stie daca Darius Valcov va ramane ministru de Finante, noteaza sursa citata.

Reuters face si o scurta biografie a lui Valcov, precizand ca a fost primar al orasului Slatina, ministru al Bugetului, iar din decembrie ocupa functia de ministru al Finantelor.

Incepand de anul trecut, procurorii au demarat mai multe anchete de coruptie ce vizeaza oameni politici importanti din Romania. Aproximativ 7 la suta dintre parlamentarii alesi in 2012 au fost condamnati sau anchetati pentru fapte de coruptie, mai noteaza sursa citata.

Ministrul Finantelor Darius Valcov este urmarit penal, a anuntat vineri seara DNA, fiind acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro, infractiune comisa cand era primar al orasului Slatina.

Ministrul Finantelor Darius Valcov a fost audiat vineri seara, timp de trei ore, de procurorii anticoruptie. Cu putin timp inainte, ministrul participase la o emisiune TV.

Ministrul Finantelor Darius Valcov, audiat la DNA. Surse - este cercetat pentru fapte de coruptie

Procurorii DNA arata, intr-un comunicat de presa remis vineri seara, ca Darius Valcov a primit "in perioada 2010-2013 aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2,48 milioane de lei a primit-o prin intermediul unor firme".

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale, DNA arata ca activitatea infractionala a lui Darius Valcov a inceput in urma cu sase ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Darius Valcov urmarit penal, #Darius Valcov mita, #Darius Valcov doua milioane euro , #guvern