Sedinta de guvern Romania - R. Moldova: Proiecte comune, planuri de viitor

Sambata, 03 Martie 2012, ora 14:40
4322 citiri
Sedinta de guvern Romania - R. Moldova: Proiecte comune, planuri de viitor
Foto: Romania TV

Guvernele Romaniei si Republicii Moldova s-au reunit smbata, la Iasi, in sedinta comuna, pentru prima data.

Inca de vineri seara, premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a confruntat cu manifestatii ale locuitorilor Iasiului, care au protestat fata de activitatea sa in fata primariei.

Oamenii au iesit in strada si sambata dimineata, in fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", unde a avut loc sedinta comuna.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, huiduit la Iasi

Membrii Guvernului de la Bucuresti si cei ai Executivului de la Chisinau au discutat in sedinta comuna de la Iasi probleme privind sectorul energetic, transporturile, securitatea sociala si educatia, iar la finalul reuniunii au fost semnate mai multe documente bilaterale de catre membrii celor doua Guverne.

Ziare.com ti-a prezentat cele mai importante momente ale sedintei comune de guvern Romania - Republica Moldova:

14.50 - Conferinta de presa s-a terminat, urmeaza fotografia de familie.

14.40 - "Este important sa vorbim despre proiecte de anvergura de viitor. Abordarea a fost una pragmatica, ce se adreseaza rezolvarii problemelor cu care se confrunta oamenii. Proiecte economice care vizeaza infrastructura, dezvoltarea relatiilor economice, au fost dominante pe agenda sedintei de guvern de astazi", a spus, la randul sau, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.

14.20 - "Astazi s-a reusit o evaluare a ceea ce Executivul trecut a reusit sa construiasca in privinta relatiilor bilaterale si am stabilit construirea suplimentara, sub un orar precis, a unor initiative care sa justifice tot ceea ce ne intereseaza ca fiind strategic pentru ambele state", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Despre protestele de la Iasi, premierul a spus ca "este dreptul oamenilor, in orice democratie, sa protesteze. In ce priveste natura revendicarilor, sunt lucruri pe care unele guverne nu le pot face".

14.10 - Sedinta de guvern comuna s-a terminat.

13.00 - Din cauza frigului, au mai tamas numai cativa protestatari in fata cladirii in care se defasoara sedinta comuna de guvern Romania - Republica Moldova.

12.00 - A inceput sedinta comuna de guvern.

11.50 - Aproximativ 30 de oameni au ramas sa manifesteze in fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

10.45 - Zeci de oameni continua sa protesteze, in fata cladirii in care se intalnesc delegatiile oficiale ale celor doua tari.

10.30 - Premierul Mihai Razvan Ungureanu si omologul sau moldovean, Vlad Filat, au primit onorul garzii militare, dupa care au intrat in cladirea universitatii din centrul Iasiului.

10.15 - In fata Universitatii s-au adunat cateva zeci persoane care poarta steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Somnul natiunii ucide democratia", "Proletari din toat tarile, uniti-va", "Romania are cangrena: toata clasa politica", "Revolutia decenta, Noua Dreapta". La manifestatii participa si membri ai organizatiei Noua Dreapta, care cer alipirea Basarabiei la Romania.

10.00 - Pe trotuarul din fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" au fost montate garduri metalice pentru a delimita zona, astfel incat trecatorii sa nu aiba acces. In zona au fost moblizate, de altfel, forte sporite ale Politiei si Jandarmeriei.

In cadrul sedintei comune de guvern, au fost semnate si o serie de documente bilaterale, printre care Planul de actiune pentru implementarea Declaratiei comune privind instituirea unui Parteneriat strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, dar au fost convenite si proiecte comune transfrontaliere, precum cele din domeniul transporturilor si energiei, si va fi discutat sprijinul pe care Romania il acorda pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana.

Cei doi premieri s-au intalnit cu studentii basarabeni, dupa conferinta de presa comuna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#sedinta guvern Romania Republica Moldova, #proteste Iasi sedinta guvern, #peoteste Iasi premier Ungureanu , #guvern