Sunt prosti sau ticalosi? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 07:42
8186 citiri
Sunt prosti sau ticalosi? (Opinii)

Cred ca in ultima instanta aceasta este intrebarea la care ar trebui sa dam raspuns privind prestatia USL in cazul Rosia Montana.

Nu ajunge ca Victor Ponta avansa despagubirile pentru Gold Corporation fara numar, fara numar. Nu ajungea ca premierul a recunoscut ca a trimis proiectul de lege Rosia Montana pentru am fi respins, ca ministrul Sova a rostit si el inteligent si suficient nevoie mare.

"Daca se respinge proiectul Rosia Montana, e posibil ca investitorul Gold Corporation sa ne dea in judecata pentru nationalizarea investitiei, daca nu ne da in judecata, e posibil sa ramana pe loc pana in 2019", a spus ministrul, avocat de profesie, Dan Sova. Genial!

Dan Sova a oferit avocatilor RMGC inca un argument numai bun de aruncat in capul Romaniei in caz de litigiu. Guvernantii Romaniei le fac cu mana lor cazul. Daca in cazul doctorului Ponta, procuror de formatie, ar mai fi cum ar mai fi, desi dreptul comercial e materie de studiu in facultate, in cazul lui Dan Sova declaratia e de-a dreptul socanta.

Dan Sova este lector fix la catedra de drept comercial a Facultatii de Drept din Bucuresti. Si atunci e cu neputinta sa nu te duca gandul la faptul ca mama vitrega a ministrului Sova, cel care a intocmit proiectul scandalos si care face astfel de cadouri avocatilor RMGC, are o veche relatie cu acesta firma.

Dan Sova pretinde ca Ana Diculescu Sova nu mai este avocatul RMGC, dupa cum scrie pe pagina de prezentare a cunoscutei avocate, dar asta nu inseamna ca "lantul de iubire", ca sa zic asa, e rupt si ca nu pot exista si alte forme de colaborare mai discreta.

Fapt este ca enormitatile curg cu o viteza ametitoare si cel mai rau este ca ele costa. Un cunoscut avocat bucurestean imi spunea ieri oripilat de ineptiile pe care le rostesc pe banda rulanta premierul si oamenii din jurul lui: "nu intelegeti ce ne vor face avocatii RMGC. Ne vor lasa in chiloti". E drept, statul roman va ramane in chiloti, nu domnii Ponta si Sova cu siguranta.

Prostie sau ticalosie?

Povestea cu desecretizarea documentelor Rosia Montana este alta ciudatenie. Ponta i le-a cerut lui Sova. Sova in prima faza a sarit ca ars ca nu sunt la el, apoi le-a descoperit cumva, dar cand au iesit impreuna la conferinta de presa de fapt nu au adus mare lucru. Nu au desecretizat nimic, de fapt, au aruncat niste cifre neverificabile, care nu au lamurit pe nimeni.

Sigurele lucruri cu adevarat notabile din conferinta de presa menita sa faca lumina au fost fuga, la propriu, a lui Victor Ponta de cea mai simpla intrebare cu putinta - pro sau contra Rosia Montana? - si declaratiile inexplicabile ale lui Dan Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rosia montana Ponta, #Rosia Montana Sova , #guvern