UE: Ministrii si parlamentarii romani trebuie sa fie un exemplu de integritate

Marti, 12 Martie 2013, ora 22:19
1801 citiri
UE: Ministrii si parlamentarii romani trebuie sa fie un exemplu de integritate
Foto: Ministerul de Externe

Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene a adoptat in unanimitate o evaluare a Raportului pe justitie privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV, printre concluzii figurand si aceea ca ministrii si parlamentarii trebuie sa dea un exemplu in privinta respectarii criteriilor de integritate.

Romania a primit, luni, o bila alba pentru progresele privind rolul Curtii Constitutionale, dar si pentru asigurarile venite de la oficali ca principiile statului de drept vor fi respectate, informeaza Digi24.

Conform sursei citate, "Consiliul noteaza ca sunt necesare eforturi suplimentare pentru respectarea si punerea in aplicare a deciziilor judiciare, in privinta ingrijorarilor legate de presiunile nejustificate asupra sistemului judiciar si asupra institutiilor anticoruptie, si pentru asumarea de catre ministri si parlamentari a responsabilitatii ce le revine, aceea de a da un exemplu in ceea ce priveste respectarea integritatii."

Basescu: Ministrii cu dosare penale trebuie indepartati din Guvern - Ponta spune NU

Totodata, oficialii de la Bruxelles au mai subliniat ca trebuie numita cat mai rapid o noua conducere, atat la Parchetul General si la Directia Nationala Anticoruptie, procurorii sefi trebuind "sa demonstreze independenta, integritate si profesionalism, astfel incat sa se bucure de increderea opiniei publice, dar si sa poata confirma prin rezultate."

In plus, Consiliul apreciaza ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa intareasca sistemul judiciar care este supus unor presiuni constante.

Ce ii cer cei patru ministri de Externe lui Barroso: Sanctiuni pentru derapaje de la democratie

De asemenea, reprezentantii statelor europene in Consiliul Afaceri Generale au solicitat Bucurestiului realizarea de noi pasi concreti, in perspectiva urmatorului raport din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, asteptat inainte de sfarsitul acestui an.

La reuniune a participat si ministrul roman de Externe, Titus Corlatean.

Discutiile ministrilor de externe s-au concentrat asupra pregatirii Consiliului European din 14 - 15 martie 2013, dedicat aspectelor legate de competitivitate, crestere si ocupare, consolidarii Uniunii Economice si Monetare, precum si relatiilor UE-Rusia, in prezenta Presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ministri integritate Bruxelles, #CAGRE Romania integritate, #Relu Fenechiu urmarit penal, #ministri penali , #guvern
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Acuma UE ar trebui sa stie, ca printre hoti si smecheri
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5