Valeriu Stoica: Remanierea este un scenariu

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 20:03
1539 citiri
Valeriu Stoica: Remanierea este un scenariu

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica nu exclude o posibila remaniere guvernamentala, insa sustine ca nu s-a discutat inca in partid despre o astfel de masura.

"Sunt doua scenarii posibile. Primul este ca odata ce motiunea de cenzura a cazut si Guvernul Boc a ramas in functie, asumarea raspunderii sa fie aplicabila pentru urmatoarele sale luni.

Guvernul trebuie sa fie lasat sa-si faca treaba si dupa aceste sase luni sa fie evaluat. Eu nu contest ca exista si al doilea scenariu, care este foarte solid si el. Cata vreme Guvernul nu a cazut, nu inseamna ca presiunea psihologica asupra sa s-a incheiat", a declarat Valeriu Stoica, pentru Realitatea Fm.

Pedelistul considera ca, desi in Parlament din punct de vedere politic scenariul motiunii de cenzura s-a consumat, totusi presiunea continua din punct de vedere social.

"Masurile acestea odata aplicate vor naste si alte nemultumirile. Odata ce vor fi aplicate nemultimirile se vor seta.(...) Al doilea scenariu este ca sa se faca acasta remaniere. Prefer primul scanariu, caci mi se pare ca in logica politica este cel adecvat. In PD-L nu s-a luat o decizie in aceasta privinta. Pana acum nu s-a pus problema remanierii in nicio sedinta a Biroului Permanant", a completat Stoica.

Potrivit lui Valeriu Stoica, motiunea de marti a demonstrat ca scena politica este divizata in stanga si dreapta.

"S-a dovedit ca PNL este in aceeasi barca cu PSD. PNL construieste un discurs antireformist, care este impotriva principiilor de dreapta. PNL este mult mai stanga decat UNPR in momentul de fata", a adugat reprezentantul PD-L.

"Emil Boc nu a mintit, a fost mintit"

Vicepresedintele PD-L admite totusi ca Emil Boc a gresit ca nu a luat masuri anticriza mai devreme, cand nu se ajungea la situatia din prezent.

"Daca se poate imputa ceva Guvenului Boc este o pasivitate in momentul in care trebuia sa ia o asemenea masura. Este singurul premer care isi asuma si pacate care nu ii apartin si a pus la bataie pozitia de prim-ministru", a adaugat el.

Intrebat de ce Guvernul Boc a mintit in privinta datelor economice ale Romaniei, Stoica sustine ca politicienii au avut "uneori prea mult optimism".

"A minti inseamna a avea reprezentarea corecta a realitatii si a o prezenta deformata in discursul public. In ce il priveste pe Emil Boc, eu cred ca nu a mitit, ci mai degraba a fost mintit. In 2009, a avut speranta ca aceasta criza va trece mai repede, asa cum toata lumea a crezut, nu doar Romania", a opinat el.

"Teo Trandafir s-a dovedit a nu fi un om de echipa"

In ceea ce priveste situatia nou intratei in PD-L, Teo Trandafir, care votat pentru caderea Guvernului Boc, Valeriu Stoica sustine ca fosta vedeta tv nu trebuie sa primeasca un regim preferntial si ca r putea fi exclusa din partid.

"Am un gust amar pentru ca eu i-am acordta mult credit. Se vede insa ca e prea proaspata in politica pentru a sesiza modul in care se face politica intr-un partid. Nu pot sa nu ii reprosez ca la scurt timp dupa ce a fost aleasa cu sprijinul PD-L nu a avut solidaritatea necesara pentru a intelege ca atunci cand este foarte greu nu poti sa te dai la o parte.

Practic, s-a dovedit a nu fi un om echipa. Noi am aplicat deja o sanctiune intr-un caz asemanator, nu vad de ce ar avea alt tratament", a conchis Stoica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#remaniere guvern Boc, #Valeriu Stoica remaniere , #guvern