Comitet de urgenta la Guvern din cauza norului de cenusa

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 16:19
3453 citiri
Comitet de urgenta la Guvern din cauza norului de cenusa
foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a convocat pentru orele 17:00 Comitetul pentru Situatii de Urgenta, pentru a analiza situatia legata de norul de cenusa cauzat de eruptia vulcanica din Islanda, nor care va ajunge si in Romania in aceasta noapte.

De asemenea, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a format o celula de criza care monitorizeaza evolutia norului vulcanic care se indreapta spre Romania, a declarat Marin Anton, precizand ca in prezent nu se pune problema inchiderii spatiului aerian din tara noastra.

"In prezent, nu se pune problema inchiderii spatiului aerian in Romania. Din informatiile pe care le-am primit de la ANM, maine (sambata) dupa amiaza norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda va atinge foarte usor Nord-Vestul tarii. La nivelul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii s-a format o celula de criza, care monitorizeaza situatia.

In cazul in care situatia se va inrautati, fata de ceea ce se estimeaza acum, vom lua in discutie daca vom inchide sau nu spatiul aerian din Romania. Este o decizie putin probabila sa se inchida spatiul aerian la noi in tara", a declarat vineri pentru Agentia NewsIn secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Centrul International de Avertizare pentru aviatie estimeaza ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie.

Ministerul precizeaza ca agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie, precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale.

Directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache, a declarat vineri pentru Agentia NewsIn ca aproximativ 5.000 de pasageri sunt afectati de anularea celor 42 de zboruri de pe Aeroportul Otopeni si a altor zece de pe Aeroportul Baneasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#nor cenusa, #comitet situatii urgenta Guvern , #guvern