Despre actuala problema guvernamentala

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 12:47
3123 citiri

Ma intreaba un prieten ce opinie mi-am format despre actuala problema guvernamentala. I-am raspuns ca nu stiu sa fie vreo problema guvernamentala, asa ca nu am nicio opinie la ceea ce nu stiu sa existe.

Apoi am explicat o chestie evidenta.

De la primul Guvern pseudo-Dragnea (regret, dar numele fatadei imi scapa, era un ins cu niste carti publicate si ascunse, ca sa nu afle nimeni ce a semnat in ele) incoace, nu a fost nicio problema ca premierul sa nu aiba nicio treaba cu exercitarea functiei de sef al Executivului, deoarece nu el sau ea luau vreo decizie executiva, ci seful din umbra (care nu era neaparat seful prezumat).

Ministrii care nu iau decizii, ci seful din umbra

Sub aceste personaje de fatada, guvernele, de la primul pseudo-Dragnea incoace, au fost populate cu ministrii care nu au avut nicio problema cu faptul ca habar nu aveau ce e cu ei in acele demnitati inalte, deoarece nu ei luau vreo decizie executiva ministeriala, ci seful lor din umbra (care nu era niciodata premierul de fatada).

Dar nu numai ei, premierii si ministrii, nu au avut nicio problema sa ocupe demnitati executive de prima marime, fara sa fie calificati cultural, moral, intelectual, profesional sau politic pentru ele, dar nici Parlamentele Romaniei, care i-au votat pe functii, impreuna cu Presedintele Romaniei, care le-a semnat decretele de numire si le-a primit juramintele constitutionale, nu au avut nici macar o urma usoara de problema cu asta.

"Guvernul meu"

Astfel incat, de cinci ani incoace, nu a fost nicio problema de guvernare cu cele cinci guverne, trei pseudo-Dragnea si doua pro-Iohannis (adica de tipul "Guvernul Meu"), indiferent de scandalurile, certurile, injuraturile, mahalagismul, delatiunile si schimbarile de tabara politica, petrecute intre toti acesti politicieni jalnici si penibili, care ne-au reprezentat si ne reprezinta interesele in fruntea puterii executive a statului.

De ce ar fi acum vreo problema?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a trimis liderului PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, o...
#guvern, #problema guvernamentala, #executiv, #Presedintele Romaniei , #guvern