Dancila spune ca nu asculta de vocea lui Ludovic Orban si va majora salariul minim cu 100 de lei

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 23:17
7176 citiri
Dancila spune ca nu asculta de vocea lui Ludovic Orban si va majora salariul minim cu 100 de lei

Viorica Dancila a declarat ca Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei, prin hotarare de Guvern, precizand ca nu asculta de vocea lui Ludovic Orban care o someaza sa nu ia aceasta masura, ci de cea a oamenilor care au nevoie de sprijin si de solidaritate.

"Au spus ca nu se mai poate nicio zi la guvernare cu Guvernul Dancila, dar presedintele a plecat in Japonia. Nu, nu m-am cautat nimeni pentru ca stie ca sunt un om corect si vertical si stie ca nu tradez interesul romanilor", a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Romania Tv, intrebata daca a fost cautatata de Ludovic Orban, de cineva din partea lui sau a presedintelui Klaus Iohannis.

Chestionata ce va face Guvernul, in conditiile in care presedintele PNL a somat Executivul sa nu aprobe marirea salariului minim, liderul PSD a spus ca este incalificabil ceea ce face Ludovic Orban.

"Inca o data, ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reusit astazi (joi - n.red.) sa socheze o tara intreaga cand a somat actualul Guvern sa nu creasca salariul minim si a amenintat ca daca o vom face, va modifica hotararea de Guvern. Ma intreb cat poate sa ii urasca pe romani, daca o masura pe care oamenii o asteapta reprezinta un pericol pentru domnul Orban? Nu m-a sunat si nu ascult de ceea ce someaza domnul Orban. Eu ascult doar vocea oamenilor care au nevoie de sprijin si au nevoie de solidaritate", a explicat Dancila.

Intrebata daca va fi majorata valoarea salariului minim prin hotarare de Guvern, premierul interimar a replicat: "Categoric da. Pentru ca am promis ca vom lua masuri pentru romani si asa vom face".

Liderul PNL Ludovic Orban a somat Executivul sa nu ia nicio hotarare privind cresterea salariului minim pe economie.

"Ii somez sa nu adopte nicio hotarare, nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotarare, care are un impact economic important, care are un impact asupra mediului de afaceri si care are consecinte bugetare. Acest Guvern nu are dreptul legal de a adopta o astfel de hotarare de Guvern. Daca, totusi, vor vrea sa adopte o astfel de hotarare de guvern, o vom modifica", a precizat Orban, joi, la Parlament, dupa ce liberalii au depus la Secretariatul Parlamentului lista ministrilor si programul de guvernare al PNL.

In prezent salariul minim brut este de 2.080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare al PSD, "salariul minim net va creste anual cu 100 lei, astfel incat in 2020 acesta sa fie mai mare decat echivalentul a 300 euro".

Citeste si:
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Liberalii și-au ales președintele pentru următorii patru ani. Florin Cîțu a câștigat alegerile interne cu 60,2% din voturile exprimate de delegații prezenți la Congres. Florin Cîțu...
Ghinea neagă posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR PLUS
Ghinea neagă posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR PLUS
Cristian Ghinea a declarat că premierul Florin Cîţu i-a propus să rămână ministru, însă a refuzat, lucru confirmat şi de şeful Guvernului. El a adăugat că „toate zvonurile legate de...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
Liandra
rank 5
Sa mai dea o suta, dar sa ajunga la zidul din Targoviste!
Salamcusoia
rank 5
DIN PIX !