Opinii: Dar poporul cand il schimbati?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 18:00
4216 citiri
Opinii: Dar poporul cand il schimbati?
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Ce sa mai intelegi dupa ultimele doua zile? Remaniem, demitem sau demisionam, desi Guvernul Boc IV era oricum perfect.

O mie si una de supozitii se invart in jurul acestei schimbari a nimicului cu nimic, ca si cum intr-adevar s-ar schimba ceva odata sosirea lui Boc V.

Ba ca Basescu l-a facut pe Boc, ba ca premierul l-ar fi lucrat pe presedinte, ba (si mai rau) Udrea i-ar fi facut pe toti laolalta.

Ca Videanu e prea bun sa mai fie ministru si a plecat sa puna la punct si partidul dupa ce a reglat si a perfectionat economia.

Despre Berceanu numai de bine, din moment ce si-a aruncat blestemul peste drumurile noastre si ne-a asigurat ca si Papa Benedict daca ar veni tot nu ar reusi sa faca mai multi kilometri de autostrada decat el.

Pe Vladescu l-au schimbat, desi acest ministru a transmis in permanenta mesaje identice pana la virgula cu Traian Basescu. In ce fel ar putea fi explicata oamenilor aceasta decizie. Ce ne ramane noua dincolo de lupta de hiene flamande din interiorul PD-L?

Cu ce ne va incalzi la iarna masurarea muschilor intre vechea garda a lui Blaga-Videanu-Berceanu cu reformatorul nereformat Traian Basescu, razboi in care si-a prins urechile si supusul Boc?

Puterea detinuta de Traian Basescu si pusa in practica de Emil Boc nu isi va schimba nici discursul, nici consecintele atat timp cat cei doi vor forma o echipa in aceasta forma. Indiferent de cine va conduce Economia sau Transporturile sau Finantele, ei vor fi perfecti. De vina pentru nereusitele lor vor fi mereu altii.

Intr-o ordine oarecare, vinovati pentru saracia si mizeria in care traim (pentru lipsa reformelor, a autostrazilor, a salariilor taiate si pipernicite, a lipsei de perspectiva si a viitorului sumbru) vor fi mereu ceilalti - PSD-ul, PNL-ul, Opozitia, comunistii, Iliescu, Constantinescu, securistii, rusii, Occidentul, Orientul si, intr-un final cand nu vor mai avea asupra cui sa arunce vina, romanii.

Axa Basescu - Boc este desavarsita, perfecta si reprezinta varful dezvoltarii politice romanesti. Ei sunt singurii care pot si stiu cum sa ne scoata din criza, desi putem banui de pe acum ca nu o vor face.

Bineinteles, din cauza opozitiei turbate a celorlalte partide, a presei, a mogulilor sau a romanilor indaratnici, care pur si simplu vor sa se autodistruga.

Desi Basescu se afla la Cotroceni de sase ani, iar Emil Boc a ajuns la al V-lea Cabinet in doi ani, desi partidul democrat liberal detine puterea totala in acest moment, puritanii nostri de la guvernare pur si simplu nu sunt lasati sa isi desavarseasca opera.

Fortele intunecate, flacarile violet, poporul insusi i se opune doar de dragul de a persista in eroare.

Evident, mesajul pe care il veti auzi in aceste zile va fi cel mai optimist cu putinta - "am inlaturat raul din Guvern, ne-am perfectionat si mai mult, suntem pe un drum si mai bun decat cel de pana acum, stim perfect ce avem de facut si reprezentam cea mai buna solutie de care romanii pot avea parte".

Sa ne rugam inteleptilor de la guvernare sa nu ajunga, totusi, sa fie convinsi ca in calea reusitei lor s-a pus insusi poporul. Desi, putem sa banuim ca populimea, cu drepturile si pretentiile ei, inca ii incurca in exercitarea puterii totale si nelimitate.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...