Opinii: De ce tace strada?

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 23:40
5561 citiri
Opinii: De ce tace strada?
foto: arhiva

Zilele si noptile in care creierele portocalii au fost stoarse intr-o furtuna puternica s-au incheiat cu o reimprospatare de forte in Guvern.

O remaniere cazuta la tanc pentru audientele televiziunilor de stiri, mai mult decat pentru increderea populatiei. Cu Udrea ramasa langa carmaci si cu Raluca Turcan printre revolutionari, eu, personal, devin din ce in ce mai misogin.

Victor Ponta declara ca "au plecat hotii si au venit prostii". Videanu, Berceanu sau Vladescu nu pot fi catalogati drept hoti, pentru ca nu exista nicio sentinta penala legata de aceste nume.

In viziunea PD-L, hotii sunt in tabara cealalta, iar PSD arata cu degetul talaharii de dincolo. Toti au hotii lor, toti trebuie sa plece, dar niciun bandit din asta nu are vreun fel de dosar. Traim intr-un stat de drept sau trebuie sa ne ghidam dupa perceptii desprinse din tot felul de afise manipulatoare?

Ne legam prea mult de nume, ne punem prea multe sperante in niste oameni. La fel ca atunci cand votam si ne hranim din "hauleala" aruncata pe piata de competitori. Unii falsifica afise cu hotii din tabara cealalta, iar ceilalti reactioneaza la fel. Astfel, Hrebe devine cel mai mare strateg, desi se vede ca el e praf si pulbere in vorbirea directa.

Videanu si Berceanu ajung un fel de haiduci ai Romaniei, pentru ca PSD asa vrea sa ni-i prezinte. Pentru ca l-am auzit pe Geoana la sedintele de partid, strigand duios "dati ma in ei"! "Videanu face bani si dormind", ne lumineaza Geoana. Sa faca domn'le, nu stiati ca nu bea si nu fumeaza?

Singura posibilitate, pentru Romania, de a reveni pe un fagas normal este revizuirea urgenta a Constiutiei. Pentru ca, in aceste zile, cel care trebuia sa taie si sa spanzure in privinta remanierii ar fi trebuit sa fie Emil Boc, seful Executivului. Dar, a trebuit sa se faca analize peste analize, intruniri in miez de noapte cu toata sleahta de partid. Toate condimentate cu presiunea prezidentiala a lui Basescu.

In ce stat vrem sa traim si in care sa nu ne mai macinam nervii? Stat parlamentar, prezidential, semiprezidential? De cine vrem sa fim condusi, cine sa raspunda pentru haosul din viata noastra socio-economica? Acum, exista un mix de masuri prezidentiale, balbaieli guvernamentale si remanieri de partid. Presedintele este si premier, premierul nu stie nici el ce rol joaca, PD-L e mancat de "lupii tineri".

Udrea, portdrapelul revoltei juvenile

Trist este ca acesti lupi tineri s-au lasat pe mana doamnei Udrea. Portadrapelul revoltei juvenile din partidul guvernamental. Si pe mana lui Flutur si Ioan Oltean, doi zambareti de serviciu din spatele fiecarui anunt prezidential sau guvernamental.

Nu avem de ce sa ne facem iluzii, ca Botis sau Boagiu chiar vor fi ministri. Sau ca Ialomitianu va fi cu o clasa peste Vladescu. Botis a fost sef de filiala PSD, in timpul guvernarii Nastase, vreo patru ani. Boagiu Anca s-a mai perindat pe la Transporturi, fara sa ne impresioneze prea mult. Va veni si va continua reducerile de personal de la CFR, scapandu-l pe Bercenu de un supliciu. Si ne va declara pompos ca face reforma.

Se face apel la respectarea planului de austeritate, conceput prin primavara de Traian Basescu. Programul de guvernare trebuie continuat pe aceste coordonate. Chiar Basescu ne implora sa ne mai potolim foamea un an. Desi, in toamna trecuta vedea semnele cresterii economice, chiar in platourile televiziunii nationale, razand cu lacrimi. Austeritatea nu se refera numai la salariatii bugetari, ci la tot spectrul popular. Pentru ca, proiectul de ordonanta pentru schimbarea Codului Fiscal intocmit de Vladescu arata ca in buzunarele noastre va fi vid.

Mereu aceeasi placa

Multi membrii PD-L vorbesc de reputatia lor, reflectata in sondaje. Un anume domn Visan declara ca el, personal, a fost de acord sa cada in sondaje, dar sa stie sigur ca reformele lui Boc vor avea sorti de izbanda. El si intregul partid din care provine nu s-au gandit nici o clipa la soarta cetateanului de rand. Ei sunt preocupati de cifrele din sondaje si de cum sa-i faca pe oameni, sa-si aduca din nou dovezile de iubire catre partidul basescian.

Ne intrebam, tot mai des, de ce nu reactioneaza romanii, de ce tace strada? S-au resemnat cetatenii acestei tari? Nu s-au resemnat, dar pentru multi dintre ei criza nu exista. Cel putin, la nivelul la care ne este prezentata. Romanul simte criza de vreo 20 de ani incoace. Oamenii nu au ajuns la un nivel decent de trai, sub niciuna dintre obladuirile care i-au condus viata postdecembrista. A auzit mereu aceeasi placa. Strans cureaua, austeritate, somaj, mizerie in spitale, oameni ramasi la mila sortii.

Doua intrebari imi raman in minte, dupa aceasta remaniere. De ce domnul Baconschi inca mai este ministru de externe, iar de Bogdan Aurescu nu se mai stie nimic? De ce mai exista si la Palatul Cotroceni comisii peste comisii? Cum este cea la care se va adaposti "amenintatul" Mihail Dumitru? Comisia prezidentiala pentru agricultura. Austeritate domn' presedinte, dar ce faceti cu atatea comisii si cu atatia consilieri? Sunteti mama ranitilor?

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#remaniere Udrea Turcan, #remaniere Basescu Cotroceni, #remaniere guvern Boc , #guvern
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Stradaq nu tace ! Strada se ingamf cu sarmale reci, cu bere gratis, cu carnatii lungi cat ziua de post de dupa alegerea lui Oprescu si strada voteaza dupa cum cere legea uninominalului societatii civile ! Strata e toa.nta cat poate si cat pot vornicii ei
Poza sindy
sindy
rank 5
Mai OXULE, strada tace caci romanul este constient.