De la cititori: Timisorenii cheama Guvernul Boc la bara

Luni, 09 August 2010, ora 10:59
2432 citiri
De la cititori: Timisorenii cheama Guvernul Boc la bara

In randul Blocului National Sindical Timis si Sindicatului Politistilor Timis bate vant de razmarita. Valurile se agita si clocotesc de furie. Nemultumirile oamenilor au depasit suportabilul si sunt gata sa o ia razna.

Si suntem de abia in vara, cand omul de rand mai are cate ceva prin camara, cand in portofelu-i gol mai zornaie cateva monede de cincizeci de bani, cu care sa-si cumpere un kilogram de cartofi si o paine. De ce va fi la toamna, la iarna, nici macar nu vrea sa-si aduca aminte.

Problema care a aprins scanteia, pana acum mocnind, este bine cunoscuta, talmacita si rastalmacita de "Inaltul Scaun" de la Bucuresti, Guvernul, pe toate canalele TV si mass media scrisa.

E vorba de diminuarea salarilor cu 25%, si in alte situatii, dupa cum spun liderii celor doua sindicate, Aurel Mihut si Doinel Malcoci, cu 40%, incalcand drepturile elementare ale omului, constitutia si cele mai banale norme de bun simt.

In acest vartej de nemultumire si durere al semenilor nostri, s-a implicat si Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania (OADOR) cu sediul central la Timisoara, prin presedintele acesteia, Teodor Ratiu.

Cei trei reprezentanti ai institutilor de mai sus s-au adunat la masa tratativelor, au discutat, au convenit si au hotarat ca, in numele celor multi si frustrati de drepturile lor, sa actioneze in judecata Guvernul Romaniei.

Motivul: cresterea TVA, diminuarea salariilor bugetarilor si disponibilizarile in masa. Masuri care sfideaza drepturile omului si Constitutia. Totodata, s-a luat initiativa demararii unor proteste la nivel international si, in luna septembrie, se va merge la Bruxelles, pentru recastigarea drepturilor pierdute.

Liderii celor trei institutii fac apel la romanii afectati de taierile salariale sa pastreze fluturasii cu venitul diminuat, deoarece s-ar putea sa-si recupereze cei 25% taiati de Guvernul Boc.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#reduceri salarii bugetari, #masuri criza guvern, #sindicate Timisoara reduceri salarii , #guvern