Dezvaluiri din umbra Romaniei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 18:47
7100 citiri
Dezvaluiri din umbra Romaniei

Viata linistita a Cabinetului Boc V se apropie de final. Crin Antonescu ameninta de mai bine de o luna cu un "guvern din umbra", iar acum, peste o saptamana, este foarte probabil ca el sa si fie votat de catre cele mai inalte instante ale Partidului Liberal.

De parca nu ar fi fost un haos suficient produs de ministrii votati in Parlament, liberalii insista sa ne faca atenti si la ministrii "din umbra".

Vom vedea duplicatele lui Funeriu, Udrea, Blaga, Ariton sau Ialomiteanu, in speta, probabil, pe Adomnitei, David, Orban si Nicolaescu. Ei vor dezbate ce? Pe cifrele si bugetele de pe vremea lor, pe sinecurile acordate in timpul mandatelor lor protejatilor de partid? Ce realitate vor comenta ei? Cea pe care si-o imagineaza ei, cea reflectata de presa sau vor stinge televizoarele, asa cum isi sfatuia presedintele poporul, si vor da glas realitatii lor?

Ce vor controla ei si in ce scop isi vor desfasura existenta si activitatea? Dincolo de umbra guvernelor, actuale, trecute sau viitoare, care este adevarul pe care il traim in prezent? Nu ar fi mai util ca demersurile Opozitiei sa se concentreze asupra clarificarii realitatii pe care o traim cu totii in prezent? Caci, care mai este adevarul despre situatia in care ne aflam acum noi toti?

Din punctul de vedere al guvernantilor, ar trebui sa inchidem televizoarele, sa nu mai citim niciun ziar si sa ne uitam la MTV, citind probabil ultimul volum al lui Dan Brawn, pentru a avea o perceptie obiectiva despre realitatile care ne inconjoara. Ce-i drept, din conspiratiile ultimului videoclip al divei Lady Gaga avem sanse sa intelegem mai multe despre viata din Romania decat din expunerile cuplului Pat si Patason, pe numele lor reale Ialomiteanu si Botis, vorbind despre impozitarea DDA - urilor si finantarea deficitului de la bugetul de pensii.

Realitatea din Romania a devenit o umbra a umbrei. Nimeni nu mai stie ce e adevarat, ce e fals, ce e trunchiat sau manipulat. Obsesia conspiratiei politicului a atins paroxismul. Totul se invarte in jurul banuielilor si incercarilor de a decripta mesajele haotice ale guvernantilor. Nesiguranta lor a creat o angoasa care bantuie peste tot. Intr-un fel, are dreptate si Basescu - "inchideti televizoarele si veti vedea Romania reala" - e indemnul de ascundere in munti si parjolire a campiilor de pe vremea lui Stefan cel Mare.

Ce coerenta sa aiba un Guvern, cand premierul insusi isi contrazice presedintele care l-a numit de doua ori consecutiv in functie. Cand Traian Basescu afirma public ca nu sunt bani de investitii pentru ca intreg bugetul merge catre plata pensiilor si salariilor, nici asa neajungand, iar Emil Boc iese la doar cateva ore si sustine in forta strategia de relansare economica din criza care se bazeaza fix pe...ati ghicit - investitii!?

Cum sa mai ai incredere in mesajele si adevarul propovaduit de oficialii statului cand cele mai importante decizii si masuri, care privesc soarta tarii, au fost aprobate si puse in practica exact in ziua arestarii lui Sorin Ovidiu Vintu - cel mai stigmatizat mogul. De data aceasta doar scrisoarea de intentie cu FMI, in vederea obtinerii unui NOU imprumut, a trecut neobservata.

Cum ai putea contrazice acest mod de a gandi si a privi lumea cand, daca privesti istoria recenta a telejustitiei din ultimii ani, nu vezi decat astfel de "coincidente" si "de intamplari"? Ce contraargumente ar avea clasa politica pentru acest sceptic? Ce rezultate concrete ale justitiei i-ar putea invoca? Niciunul. Orice ar declara reprezentantii Puterii din ultimii ani, ar fi doar impotriva ei.

Jocurile politicienilor au rareori loc la vedere, iar ceea ce apare in presa sunt doar franturi si ramasite ale unui razboi care, de fiecare data, a avut loc undeva in trecut. Manipularea nici nu isi mai are sensul. Pentru a intelege jocul care se desfasoara in prezent, trebuie sa ne aducem aminte de promisiunea oamenilor presedintelui - pariul: presa versus democratie. Fals din start, suprapus peste neplacerea cu care actuala putere inghite critica, rezultatul final va fi inchiderea gurilor care inca mai indraznesc sa nu fie de accord cu ei.

In acest scop, peste presa care inca mai critica Guvernul si Cotroceniul se va asterne umbra Puterii. Mesajul a fost transmis, rezultatele sunt doar asteptate. Pentru a distinge limpede realitatea, intr-adevar, inchideti cu totii televizoarele si presa. Veti intra sub umbra linistita si pasnica a lui Traian Basescu, Emil Boc, Elena Udrea si a celorlalti eroi care se sacrifica pentru binele vostru. Puteti sa adormiti linistiti, si ei vegheaza pentru voi...

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Romania Guvern umbra, #opozitie guvern umbra , #guvern