DNA il contrazice pe Ponta: Nu s-a primit vreo sesizare privind Comarnic-Brasov - nici Palada nu e convins

Marti, 26 August 2014, ora 17:27
5687 citiri
DNA il contrazice pe Ponta: Nu s-a primit vreo sesizare privind Comarnic-Brasov - nici Palada nu e convins

Oficiali ai Directiei Nationale Anticoruptie au transmis ca nu s-a primit vreo sesizare din partea presedintiei sau a presedintelui cu privire la o eventuala fapta de coruptie la autostrada Comarnic - Brasov, dupa ce premierul a afirmat ca presedintele Traian Basescu ar fi sesizat deja DNA in acest caz.

"Pe rolul DNA nu a fost primita, nici inregistrata vreo sesizare de la presedintele Romaniei sau de la administratia prezidentiala avand ca obiect atribuirea/nereguli privind lucrarile la autostrada Comarnic-Brasov", a transmis DNA, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a reactionat si el dupa ce purtatorul de cuvant al presedintiei, Gabriel Oprea, a spus ca presedintele Traian Basescu nu a facut vreo sesizare la DNA privind autostrada Comarnic-Brasov.

Mirel Palada citeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, afirmatiile facute de Traian Basescu la investirea ministrului Transporturilor, Ioan Rus - "Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie".

"Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului - in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte!", sustine purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ponta: Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov. Oprea: Minte!

Acesta considera ca oricare dintre cele doua posibile explicatii "sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului roman", cerandu-i astfel oficial presedintelui "explicatii suplimentare".

Ulterior, Mirel Palada a explicat, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, declaratiile prim-ministrului: "Premierul nu minte, a fost dezinformat cu privire la felul in care a fost facuta aceasta plangere penala".

Afirmatiile purtatorului de cuvant al lui Victor Ponta vin dupa ce, luni seara, premierul a explicat ca presedintele Traian Basescu a sesizat deja DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov.

Rus a depus juramantul. Basescu: Mergeti intr-un minister cu probleme, au fost acte de coruptie

"Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: 'Va spun eu ca astia-s niste corupti!? '. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: 'Ati semnat vreun contract?'. 'Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!'. 'Aaa... ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva...'", a spus Ponta, la Romania Tv.

In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca seful statului nu a facut nicio sesizare la DNA asa cum, "in mod mincinos", a afirmat premierul.

#DNA autostrada Comarnic Brasov, #Mirel Palada Basescu DNA autostrada, #Ponta Basescu DNA autostrada, #Ponta DNA Comarnic Brasov , #guvern