Editorial: Cu ce se ocupa Guvernul?

Marti, 27 Iulie 2010, ora 10:16
2361 citiri
Editorial: Cu ce se ocupa Guvernul?

Daca facem o analiza a primei jumatati de an, bazata nu pe dezbaterile televizate, ci pe declaratiile premierului, tragem linie si ne da asa: stimuleaza investitiile, reduce cheltuielile bugetare, da o mana de ajutor mediului privat. Plus reforma pensiilor, plus responsabilitatea fiscala.

Plus discutii cu FMI, care se desfasoara dupa urmatorul sablon: delegatia vine, televiziunile ii baga microfonul in gat: cum e? Ce spuneti de ce-a zis X? E binisor, Guvernul a facut progrese, dar despre ce-a spus x hmm, e usor cam pesimist. Microfon la ministru: ce mai facem? Bagam, raspunde oficialul roman. Intrebare la Tanasescu: Ei? Hmm, ar trebuie sa facem cutare chestie. Premier la briefing: am convenit sa facem niste treburi. Intrebare delegatie FMI la plecare: Ei? Raspuns: Romania a facut progrese.

Si intre doua delegatii si transe care nu mai intra la pensii si salarii, c-au trecut alegerile, ci la domnul Isarescu, ca sa blocheze atacurile speculative, mai tragem cate-o emisiune la B1, si niste anunturi.

Videanu: bagam toate preturile pe net, sa vaza mamaicile de unde sa-si cumpere morcovi. Facem asa, un ochi mare, ii spunem "observator", si fortam precupetele sa traga gogonelele in jos, ca din contradictie se naste progresul.

Boc: cine cere bon fiscal la piata, la wc, la vulcanizare, are sansa sa obtina o parte din bani inapoi, la finele anului. Incurajam astfel lupta impotriva evaziunii fiscale - ca daca vin disponibilizarile si peste agentii fiscali, trebuie sa se infiinteze ceva in loc: agenti fiscali in timpul liber.

V-ati prins? Hai la lupta cea mare. De sase luni, Emil Boc anunta mandre prefaceri si golde realizari, menite nu sa ne ajute s-o taiem in sus cu economia, ci sa nu crape naibii, sa scrie pe dansa "faliment". Cu concursul FMI. Care vine, se declara multumit, la plecare mai tunde cate ceva - ii spune "ajustare" si "contractie", sa nu prinda de veste mamaicile ca e groasa rau - si mai vara o tura de bani. Luna viitoare stramba un pic din nas, tunde iar, si cu fata scaldata in zambetul produs de promisiunea guvernantilor, pleaca fericit, si mai scrie un cec.

Si cum ne invartim noi in jurul cozii, citim in "Gandul": Romania ar putea ajunge sa plateasca salariile si pensiile rationalizat. Cu alte cuvinte, ramanem fara bani. Nu bani pentru cheltuielile parlamentarilor, desigur.

... Oare ce discuta aia cu delegatia la Guvern? Oare aia e chiar delegatia, sau niste vagabonzi esuati in birouri capitonate in caprioare - daca i-ar ducea mintea, ar administra mari companii, ar lua premiul Nobel.

Dar cum nu putem fara banii lor, jucam, ca alta cale nu-i. Guvernul anunta masuri de natura sa protejeze veniturile romanilor. Bune si alea. Dar niste masuri care sa stimuleze mediul privat, sa-l incurajeze sa mentina locurile de munca, sa infiinteze altele, nu anunta nimeni, mai baieti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#guvern masuri Boc, #FMI guvern Boc, #bugetari pensionari Boc , #guvern
Comentarii
Poza Escu_cel_bun
Escu_cel_bun
rank 3
Greselile guvernului Tariceanu sunt platite acum de Boc, care si-a asumat masuri dureroase, dar obligatorii daca vrem o economie sanatoasa
Poza magdapopa
magdapopa
rank 5