Editorial: Vrea cineva la guvernare?

Vineri, 21 Mai 2010, ora 08:27
3099 citiri
Editorial: Vrea cineva la guvernare?

Poate sindicatele. La cata injuratura se revarsa in platourile de televiziune printre table cu calcule, manuale de economie si viziuni proprii, culese dupa ureche ba de la dom' Patriciu, ba de la dom' Isarescu, ba de la dom' Funar, pentru oamenii scosi in strada de baronii sindicali devina clar ca singura sansa de salvare a salariilor si pensiilor sta in vointa calauzitorilor lor.

Dupa principiul "nu taiati, ca ne enervati!".

Ok, Romania face greva. Aia bugetara, pentru ca celei capitaliste nu i-a dat mana. La somaj sunt cozi mari, iar cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit. Poate cineva sa garanteze ca exista alternativa la micsorarea salariilor cu 25 la suta si a pensiilor cu 15? Nu cu gura, ca asa ma duce si pe mine capul. Nimeni.

Nici macar PSD si PNL, care isi impart viitorul apropiat in motiuni de cenzura si agita sabia deasupra bietului Boc ca si cand ar fi misunat in ultimii 20 de ani langa Vadim Tudor, in opozitie. Dar da bine in viitor, ca si el este transat.

In capetele lui Victor Ponta si Crin Antonescu se afla urmatorul scenariu: la un moment dat, PD-L va pleca de la guvernare si urmam noi. Intr-o societate sanatoasa la bila, nemultumirea poporului trezit din somn echivaleaza cu schimbarea puterii. Intrebarea e: este acum momentul?

Da, dar cu o singura conditie: sa vina rapid in fata natiunii cu un plan concret de scoatere a tarii din criza, cu pasi imediati - reducerea cheltuielilor publice si pastrarea echilibrului macroeconomic - , si de perspectiva - relansarea economiei. Ar fi ideal sa se poata concomitent, dar urgenta momentului este obtinerea acordului cu FMI.

In ciuda afirmatiilor lor ca banii Fondului nu sunt necesari, pentru ca pacatul capital al Guvernului este faptul ca nu poate gospodari putinul pe care il are, greseala pe care ei nu ar comite-o, sunt convins ca pur si simplu, Boc are buzunarele goale. In orice caz, nu pentru a inlocui reducerea salariilor bugetarilor cu vreo minune. Daca ar avea, n-ar risca viitorul partidului ridicandu-si in cap cateva milioane de alegatori.

PD-L va pleca de la guvernare, pentru ca romanii nu vor lasa nesanctionata lipsa de competenta, dar nu acum. Opozitia nu-si doreste sa ia locul democrat-liberalilor intr-o Romanie sfasiata. Mai bine sta in bancute cu goarna, socoteste puterile tot mai pierite ale partidului prezidential si se pregateste sa preia tara aflata pe plaman artificial.

Guvern de uniune nationala? Dar ce, au inebunit? Orice guverne ar prelua opozitia, pe ele scrie dezastru, si urna nu iarta. Tehnocrati? E o idee, dar ne intoarcem din nou la necesitatea degresarii bugetului de cheltuieli, si indiferent cata pricepere ar avea specialistii in gestionarea banilor, aparatul administrativ tot trebuie subtiat si eficientizat. Cu criza pe cap sau fara ea. Si aici intervin din nou sindicatele?

Vor fi de acord sa suspende greva generala avand in fata aceeasi foaie de parcurs a reducerii deficitului, sau una in care intra si cresterea TVA? Sindicatele ca sindicatele, dar vor accepta partidele din opozitie cu ochii inchisi politica tehnocratilor?

Si uite-asa tragem linie si contabilizam o multime de intrebari, si o singura certitudine. De fapt, doua: 1. Nu sunt bani. 2. Nimeni nu vrea sa schimbe actuala putere.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#schimbare guvernare, #schimbare guvern Boc , #guvern