Cum ar putea functiona restaurantele fara sa se mai ia in calcul rata de incidenta: Florin Citu: "Raman deschise cu 30%-40%"

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 07:08

   

Cum ar putea functiona restaurantele fara sa se mai ia in calcul rata de incidenta: Florin Citu: "Raman deschise cu 30%-40%"
Premierul Florin Citu a anuntat, luni seara, ca, de la 1 iunie, functionarea restaurantelor ar putea sa nu mai fie legata de rata de incidenta, in localitatile cu rata mare de vaccinare. "Putem sa gandim masuri care sa ne spuna ca restaurantele nu mai depind de rata de incidenta, raman deschise cu 30%-40%", a declarat premierul.

Premierul Florin Citu a vorbit, luni seara, la TVR, despre posibile relaxari ale masurilor de la 1 iunie, in contextul unei vaccinari accelerate.

"Cred ca putem sa discutam dupa 1 iunie de unele masuri de relaxare (...) Masca - nu cred ca este momentul, in spatiul public. Putem sa discutam de evenimente unde oamenii sunt vaccinati, putem sa discutam de restaurante care, de exemplu, sa nu mai fie legate de rata de incidenta daca tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat", a declarat pemierul.

"Suntem intr-un municipiu sau intr-un oras in care avem o rata de vaccinare mai mare - putem sa gandim masuri care sa ne spuna ca restaurantele nu mai depind de rata de incidenta, raman deschise cu 30%-40%", a adaugat acesta.

Forin Cisu a facut referire la masuri" pe care le asteptam de un an de zile", dar a precizat ca totul este legat de vaccinare.

"Acum putem sa vorbim de altfel de turism in aceasta vara daca ne vaccinam", a mai afirmat premierul.

In prezent, functionarea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor si a altor operatori economici este restrictionata daca rata de infectare dintr-o localitate depaseste 3 cazuri la mia de locuitori.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1881 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Grebla
rank 4
Gripa politica , dictatura medicala !
Cutzu- Cutzu stie el ca 35 % e cel mai bine !
Nu v-ati saturat de acesti golani inca ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor