Ziare.com

Guvernul a aprobat ajutorul de stat privind construirea a 1.000 de gradinite cu profil sportiv

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 19:15

   

Guvernul a aprobat ajutorul de stat privind construirea a 1.000 de gradinite cu profil sportiv
Guvernul a adoptat o hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea si dotarea a 1.000 de gradinite cu profil sportiv, a declarat joi purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

"A fost adoptata astazi hotararea de Guvern privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea si dotarea a 1.000 de gradinite cu profil sportiv. Este vorba despre programul guvernamental 'Investim in copii, investim in viitor', un program ce beneficiaza de o schema de ajutor de minimis ce se va derula pana la 31 decembrie 2020 cu o alocare multianuala de 2, 35 miliarde de lei", a spus Barbu la finalul sedintei de Guvern.

Proiectele care vor beneficia de acest ajutor trebuie sa indeplineasca mai multe conditii printre care:
  • cladirile in care se vor organiza aceste gradinite pot fi constructii noi sau existente care urmeaza a se moderniza si amenaja, dar sa nu fi functionat ca o cresa sau o gradinita in ultimii 5 ani;
  • cladirea sa fie dimensionata pentru cel putin 2 sali de grupa standard, cu toate facilitatile necesare;
  • sa indeplineasca standarde de constructie, de dotare generala si sportiva, de personal de specialitate si echipamente sportive;
  • sa existe un numar de minimum 10 angajati aferenti proiectului pe perioada de functionare a gradinitei, atat personal de specialitate, cat si personal de deservire


Nelu Barbu a adaugat ca beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie sa mentina cel putin 10 ani activitatea in gradinite de la data obtinerii autorizatiei de functionare, nivelul maxim al ajutorului de minimis acordat fiind de pana la 100% din valoarea totala a proiectului finantat, dar nu mai mult de 500.000 de euro.

De asemenea, se acorda garantii de pana la 50% din valoarea creditului contractat de investitor. Bugetul acestei scheme de ajutor de minimis este prevazut in bugetul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.

Masura a fost anuntata in luna decembrie, de catre Darius Valcov, care a recunoscut ca a discutat cu Ion Tiriac despre acest program, omul de afaceri fiind direct interesat sa investeasca in aceste gradinite.

"Nu este vorba de cineva interesat sa construiasca. Am vorbit despre program. Acum vom vedea cine va fi interesat in momentul in care il vom lansa oficial. Trebuie sa luam necesitatea, nu oportunitatea, pentru ca avem nevoie de aceste gradinite. De fapt, parintii din Romania au nevoie de aceste gradinite si oricine din Romania poate construi aceste gradinite", a precizat Valcov, la vremea respectiva.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ajutor gradinite program sportiv
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ba v-ati zarghit acasa...?

poate prima data rezolvati alea 1000 de unitati de invatamant cu buda in spatele scolii, fosa septica si fara apa curenta...1000 de gradinite cu profil sportiv...ce o sa faca acolo...haltere sau lupte?...

 

Jur

... cu mana pe fundiță și cu fundul pe oliță, c-am să fac un c... mare, pentru clasa muncitoare. Măi, ei nu este tolomaci. Păi, in felul ăsta mai prelungim perspectiva unei mai bune poziționări a Rou la Jocurile Olimpice (locul 47 la Rio!) cu vreo douăj de ani. Timp in care toată lumea, minister, federații, cluburi și asociații vor trăi clipe fericite și vor toca cu delicatețe banul (public). Niște programe olimpice pentru graviduțe?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor