Guvernul a aprobat fondurile pentru primarii - vezi suma

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:24
5410 citiri
Guvernul a aprobat fondurile pentru primarii - vezi suma

Guvernul Romaniei a aprobat, marti, intr-o sedinta de Guvern, alocarea de fonduri pentru primarii, ceruta de reprezentantii coalitiei, luni.

Executivul a alocat bani pentru primariile care au datorii si pentru cele care au nevoie de cofinantare pentru proiectele pe fonduri europene, pentru ca acesti bani sa nu se piarda, informeaza Romania TV.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a explicat, luni, ca banii vor fi alocati si pentru primariile Puterii, si pentru cele ale Opozitiei.

Informatii pe surse, citate de Mediafax, arata ca suma totala alocata pentru primari e de 650 de milioane de lei.

Informatia a fost confirmata la finalul sedintei de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, care a aratat ca primariile vor primi fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro).

"Evident ca si pentru Opozitie

Evident ca sunt si primarii cu primari din partea opozitiei", a aratat Dan Suciu, raspunzand unei intrebari. Acesta a insistat asupra faptului ca "discutia este dincolo de orice culoare politica".

"S-a recurs la aceste alocari pirn HG intrucat exista o serie de primarii care se afla intr-o acuta criza financiara generata de reducerea veniturilor la buget, criza financiara care le face aproape nefunctionale", a mai spus, in context, reprezentantul Guvernului.

Banii vor fi alocati din Fondul de Rezerva al prim-ministrului.

Saptamana trecuta, premierul Mihai Razvan Ungureanu parasise sedinta coalitiei, nemultumit de "presiunile" facute de liderii acesteia asupra sa, pentru alocare de fonduri spre primariile Puterii.

La urmatoarea sedinta a coalitiei, Ungureanu "i-a convins" pe reprezentantii coalitiei sa aloce bani primariilor, fara sa se tina seama de culoarea politica, ci in functie de datoriile pe care le aveau sau de co-finantarea pentru fonduri europene, conform purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Guvern alocare bani primarii, #Guvern fonduri primarii , #guvern