Plan Rosu de interventie in Buzau in urma unui accident soldat cu 12 victime UPDATE

Joi, 02 August 2018, ora 22:38
6440 citiri
Plan Rosu de interventie in Buzau in urma unui accident soldat cu 12 victime UPDATE
Foto: IGSU

Planul Rosu de interventie a fost activat, joi seara, la Buzau, in urma unui accident rutier cu victime multiple produs pe DN2 C Costesti-Slobozia, pe raza localitatii Pogoanele. Un autoturism, un microbuz de transport persoane si un tractor s-au ciocnit, 12 persoane fiind constiente, dar cu multiple traumatisme.

Din primele date oferite de purtatorul de cuvant al ISU Buzau, George Cretu, accidentul s-a produs cand un tractor s-a angajat in traversarea Drumului National 2C fara sa se asigure, moment in care a fost izbit de un microbuz de transport persoane.

In urma impactului, ambele autovehicule s-au rasturnat si au lovit si un autoturism care circula regulamentar.

La randul lor, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au anuntat ca 12 persoane sunt implicate, fiind vorba de zece adulti si doi copii.

"Toate persoanele sunt constiente, insa prezinta diverse traumatisme. Nu au fost persoane incarcerate", au transmis reprezentantii IGSU.

UPDATE: Soferul tractorului, care a fugit de la fata locului, a fost prins de politisti, joi seara, el fiind baut.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Buzau, Mihai Draghiciu, barbatul a fost gasit de politistii din Pogoanele si dus la audieri.

Barbatul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avand o alcoolemie de 0.80 mg/l in aerul expirat.

In urma evenimentului a fost activat Planul Rosu de interventie, iar la fata locului au fost trimise patru ambulante SAJ, doua ambulante SMURD, o ambulanta de transport victime multiple din dotarea ISU Buzau si doua autospeciale de stins incendii si descarcerare si doua echipaje de politie.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Gabi Cozma, spune ca din cele 12 persoane care primesc ingrijiri, au fost transportati deja la spital patru adulti si un copil, iar restul au primit ingrijiri la fata locului. Intre victime se afla si o femeie insprcinata in luna a cincea.

Personalul Unitatii Primiri Urgente din Spitalul Judetean Buzau a fost activat pentru primirea victimelor. Circulatia pe drumul ce leaga Buzaul de Slobozia a fost oprita.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#accident Buzau plan rosu interventie, #accident rutier Buzau 12 victime , #accident