Dancila anunta ca aproape 700 de elevi cu nota 10 la Evaluare si Bacalaureat vor primi bani de la Guvern

Marti, 27 August 2019, ora 14:55
3482 citiri
Dancila anunta ca aproape 700 de elevi cu nota 10 la Evaluare si Bacalaureat vor primi bani de la Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul va aproba, in sedinta de marti, proiectul de hotarare privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obtinut media 10 la Evaluarea nationala si la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, potrivit agendei Executivului.

Astfel, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la Evaluarea nationala va primi 1.000 de lei, iar cei care au luat media maxima la Bacalaureat - 3.000 de lei.

UPDATE Aproximativ 700 de elevi cu media 10 in 2019 la Evaluarea Nationala si la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare din partea Guvernului.

"Guvernul acorda si in acest an stimulente financiare pentru elevii care au obtonut media generala 10 la examenele nationale. Sutinem tinerii capabili de performante scolare si vom acorda stimulente financiare de 1.000 de lei fiecarui absolvent al clasei a 8-a care a obtinut media 10 la evaluarea nationala, respectiv 3.000 de lei fiecarui elev de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat", a anuntat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern, citata de Mediafax.

Premierul a afirmat ca in 2019 sunt 459 de absolventi ai clasei a VIII-a cu media 10 la Evaluarea Nationala si 235 de absolventi cu media 10 la Bacalaureat.

Pe agenda sedintei de guvern se afla mai multe proiecte de hotarare:

  • eliberari/numiri de prefecti si/sau subprefecti;
  • stabilirea contingentului de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2019;
  • declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe Autostrada Orastie-Sibiu;
  • suplimentarea pe acest an a sumei prevazute ca despagubire pentru exproprierea imobilelor aferente lucrarilor de reabilitare de pe DN 1H, km 75+446 - km 128+823, Zalau-Rastoci;
  • alte proceduri de expropriere pentru proiectele "Varianta de ocolire Barlad" si "Drum expres Craiova-Pitesti si legaturile la drumurile existente", tronsonul 2, pe raza localitatii Robanesti, judetul Dolj.

Guvernul va mai discuta un proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public in domeniul privat al statului a unor parti de imobile aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale, constructii si amenajari la terenuri, situate in judetele Vrancea, Timis, Ialomita, Constanta, Ilfov, Caras-Severin si Bucuresti, in vederea scoaterii din functiune si casarii acestora.

Proiectul pentru modificarea anexei nr.4 la Hotararea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si proiectul de hotarare privind aprobarea unor modificari in inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale, situate in judetele Constanta, Braila, Galati, Buzau, Tulcea, Iasi, Timis, Giurgiu, Gorj, Dolj, Cluj si Bucuresti au fost incluse, de asemenea, pe ordinea de zi.

Alte proiecte ce vor fi discutate se refera la aprobarea normativelor de cheltuieli pentru organizarea si desfasurarea in Romania a Reuniunii Ministrilor Apararii din Europa de Sud-Est in perioada 14-17 octombrie; suspendarea aplicarii prevederilor art.3 alin. (3) din anexa nr. 1 la HG nr. 20/2012 privind aprobarea Programului multianual de marketing si promovare turistica si a Programului multianual de dezvoltare a destinatiilor, formelor si produselor turistice; ratificarea scrisorii de intelegere privind avansul pentru pregatirea proiectului "Cartierul pentru justitie" dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnata la Bruxelles la 30 mai 2019 si la Bucuresti la 6 iunie 2019.

Guvernul ar mai putea aproba proiectul de ordonanta pentru privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2016/589 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o retea europeana de servicii de ocupare a fortei de munca (EURES), accesul lucratorilor la servicii de mobilitate si integrarea mai buna a pietelor fortei de munca si de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 si (UE) nr. 1296/2013.

Totodata, pe agenda Executivului se afla, intre altele, o nota cu privire la Lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara parlamentara a anului 2019.

Sedinta de marti este prima dupa ce ALDE a anuntat ca a decis iesirea de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Guvern bani elevi 10 Bacalaureat, #Guvern bani elevi 10 Evaluare , #guvern