Opozitia si pensionarii ataca dur decizia Guvernului - vezi si reactia Puterii

Joi, 11 August 2011, ora 17:14
3401 citiri
Opozitia si pensionarii ataca dur decizia Guvernului - vezi si reactia Puterii
Foto:Arhiva

Decizia Guvernului Boc de a amana majorarea unor pensii de la 1 ianuarie 2012 si de a bloca distribuirea de tichete de masa sau prime starneste reactii vehemente in randul reprezentantilor Opozitiei, dar si ai asociatiilor de pensionari.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat noile masuri de austeritate pe care le va introduce Guvernul prin strategia fiscala pe care o pregateste, spunand ca acestea vor face ca romanii s-o duca si mai rau decat acum.

"De trei ani de zile tot facem economii de-ale domnului Boc si o ducem mai rau(...) Un miliard Guvernul ar putea sa obtina doar oprind putin ce inseamna evaziune fiscala si coruptie, patronata de PDL. Ar fi suficient doar atat. Dar daca tu nu poti opri coruptia, te duci sa iei tot la oameni. Daca tot iei lapte de la vaca, o sa moara biata vaca", a spus Victor Ponta, la B1.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014 si elimina tichetele de masa si primele

Si fostul ministru al Muncii Mariana Campeanu (PNL) acuza Guvernul Boc ca isi propune de fapt distrugerea tarii.

"Ne-am obisnuit deja ca acest guvern minte de absolut fiecare data cand comunica ceva romanilor. Daca spun ca se maresc salariile si pensiile, e clar ca vor scadea (...) As putea sa trag o concluzie ca acest Guvern are un plan separat de guvernare, de distrugere a acestei tari si a acestui popor. Aceste masuri rezulta din recalcularea aberanta a pensiilor din sistemul militar", a acuzat deputatul PNL.

Premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in China, a declarat pentru jurnalistii care il insotesc ca nu va avea nicio reactie cu privire la acest subiect, deoarece totul este o exagerare si o interpretare gresita a presei.

In plus, ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a refuzat sa comenteze subiectul, anuntand ca va fi transmis un punct de vedere oficial in cadrul unui comunicat ce va fi remis presei de catre minister.

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat la Realitatea TV ca aceste masuri nu au fost discutate punctual in cadrul coalitiei, dar ele sunt cauzate cu siguranta de faptul ca in 2012 Romania trebuie sa se incadreze in deficitul bugetar de 3%, conditie pusa in cadrul UE.

Pambuccian a punctat inca o data faptul ca Romania are doua mari fonduri cu deficit cronic, cel de asigurari de sanatate si cel de asigurari sociale, ambele alimentandu-se de la bugetul de stat. Din acest motiv, aceste decizii de inghetare a unor cheltuieli sunt absolut firesti.

"Este o adaptare la veniturile pe care bugetul le are din taxe si impozite. Ritmul economiei este cel care este, in toamna urmeaza o a doua cadere majora a economiei globale si in primavara o a treia, datorata caderii Chinei. (...)Inteleg politicile UE, in tot ce va urma ei vor trebui sa tinta piept unor state care se prabusesc, Grecia a fost prima, urmeaza alte state din sudul Europei", a subliniat Varujan Pambuccian.

Si deputatul UDMR Petru Lakatos a precizat ca la sedinta coalitiei de luni nu s-a discutat despre strategia fiscal-bugetara, si avertizat Guvernul sa nu ia masuri care sa incalce legile in vigoare, altfel s-ar putea sa aiba probleme similare cu cele intampinate la majorarea salariilor din invatamant.

"Nu stiam despre aceasta opinie a Guvernului (...)Guvernul nu poate sa prevada in strategie lucruri care incalca prevederi legale in vigoare. Lucrurile pot fi modificate doar in Parlament, pentru ca, altfel, se intampla ce s-a intamplat cu majorarea salariilor din invatamant", a declarat el.

Preda Nedelcu, presedintele Asociatiei Pensionarilor din Romania, s-a declarat uluit de masurile adoptate de Guvern pentru anii urmatori.

"Sunt uluit. (...)Vom avea o intalnire marti cu presedintii din tara. Avem doua solutii - fie sa iesim in strada, fie sa dam in judecata Guvernul la CEDO pentru nerespectarea unei legi", i-a avertizat el pe guvernanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pensii inghetate 2012, #strategie fiscala 2012 , #guvern