Guvernul Ponta retrage din Parlament proiectele de lege emise de Cabinetul MRU

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:44
2890 citiri
Guvernul Ponta retrage din Parlament proiectele de lege emise de Cabinetul MRU

Guvernul a cerut Parlamentului retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de lege emise de fostul Executiv, urmand ca noii ministri sa analizeze actele normative si sa formuleze un punct de vedere asupra acestora, a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

"Procedura reprezinta o practica parlamentara, ca la schimbarea Guvernului proiectele de acte normative aflate in dezbaterea Parlamentului, initiate de vechiul Guvern, sa fie retrase", a spus ministrul.

Primarii PDL vor ataca in instanta decizia Guvernului Ponta de a le lua banii

Potrivit acestuia, pe agenda Camerei Deputatilor si Senatului se afla peste 200 de proiecte de lege aflate in dezbatere.

Ministrul Dusa a precizat insa ca nu vor fi retrase proiectele de lege care au legatura cu Mecanismul de Cooperare si Verificare si cu Tratatul Fiscal UE si nici actele aflate in discutia comisiilor parlamentare de specialitate, in cazul carora eventualele modificari pot fi introduse in cadrul dezbaterilor din comisii.

Dubla listare a companiilor de stat: Guvernul incepe cu stangul

Pe lista proiectelor de lege emise in ultima perioada de fostul Guvern, care au creat controverse si se afla in circuit parlamentar, se afla cel privind circulatia pe drumurile publice (care stabileste ca autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii), cel privind performanta energetica a cladirilor (conform caruia tranzactiile imobiliare pot fi contestate in justitie in absenta certificatului energetic), cel privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale (care modifica procedura de acreditare a furnizorilor de servicii sociale) si cel care schimba modul organizare si functionare a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energetic.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: MEDIAFAX