Ziare.com

Guvernul reia platile catre revolutionari, dar taie din indemnizatii in plata

Joi, 05 Iulie 2012, ora 23:44

   

Guvernul reia platile catre revolutionari, dar taie din indemnizatii in plata
Guvernul va relua plata indemnizatiilor catre revolutionari, sistata anul trecut de fosta administratie, dar va extinde perioada de esalonare pentru sumele mari, va diminua cu 10% cuantumul indemnizatiilor reparatorii aflate in plata si va sista platile pentru revolutionarii aflati in cercetarea DNA.

Motivand ca decizia fostului Guvern, adoptata la sfarsitul anului trecut, de a nu acorda in 2012 indemnizatiile revolutionarilor a creat dezechilibre in viata beneficiarilor, actualul Executiv va stabili ca aceste indemnizatii vor fi reluate in plata lunar si calculate pe baza unor coeficienti de multiplicare valabili exclusiv pentru acest an. In acelasi timp, Guvernul va diminua cu 10% indemnizatiile reparatorii ale urmasilor Eroilor-Martiri, Ranitilor si Retinutilor aflati la acest moment in plata.

Coeficientii de calcul al indemnizatiei variaza intre 1,00 pentru sotul supravieutuitor, 0,50 pentru parintii celui decedat, 2,00 pentru marii mutilati, 1,65 pentru gradul I de invaliditate, 1,40 pentru gradul II de invaliditate si 1,15 pentru gradul III de invaliditate, conform unui proiect de ordonanta de urgenta. Valoarea indemnizatiei lunare se ridica la 2.117 lei.

"Tinand cont ca sumele necesare platii indemnizatiilor nu au fost prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, se impune asigurarea resursei financiare necesare, precum si diminuarea cu 10% a indemnizatiilor aflate in plata pentru anul 2012", explica Guvernul.

In acelasi timp insa, Guvernul va stabili ca indemnizatiile restante, aferente perioadei cuprinse intre luna urmatoare celei in care a fost depusa documentatia care a stat la baza preschimbarii certificatului de revolutionar si luna in care se solicita efectuarea platii, nu vor mai fi platite in intervalul 2012-2014, ci in perioada 2012-2016, in cuantumuri reduse corespunzator.

Astfel, in 2012 va fi platit doar 5% din valoarea sumei restante, in 2013 va fi achitat 20% din suma, in 2014 se va plati 25% din suma, in 2015 inca 25% din suma, iar in 2016 vor fi incheiate platile.

Legislatia actuala stabileste ca aceste indemnizatii restante ar trebui platite in intervalul 2012-2014, in cuantum de 33-34% anual.

Extinderea perioadei de esalonare si reducerea sumei platite anual este justificata de Guvern prin "efortul bugetar semnificativ" pe care il presupune pentru bugetul de stat plata indemnizatiilor restante si numarul foarte mare de cereri care ar trebui onorate financiar intr-o perioada scurta.

O alta decizie pregatita de Guvern este suspendarea la plata a indemnizatiilor de gratitudine pentru un numar de 3.720 persoane cu certificate eliberate ilegal in perioada 1999-2002, pana la finalizarea cercetarilor penale derulate de catre Directia Nationala Anticoruptie.

In aceste conditii, numarul beneficiarilor scade la 7.480 revolutionari, pentru care efortul bugetar aferent ultimului semestru din acest an este calculat la putin peste 95 milioane lei. Guvernul mizeaza insa si pe o economie de 86 milioane lei, rezultata din extinderea perioadei de esalonare pentru indemnizatii mari cu reducerea sumei de plata anuala si din diminuarea cu 10% a indemnizatiilor.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 7178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da...

corect , merita ptr-ca am scapat de ceausescu , si acum putem scrie aici liberi fara oprelisti . PDL-ul le-a taiat 1 an de zile si uite unde au ajuns datorita revolutionarilor care au iesit iarna in strada , acum la astia le este frica , dar una peste alta oamenii ( unii 0 merita .

 
 

 

corectura...

( unii )

Da, intradevar unii, ceilalti sunt profitori.

Profitori ordinar, sau mercenari.

completare

majoritatea
destul cu recompensele banesti, n-am facut revolutie ca mercenar, ci ca om liber

Of, of , of ! Au inceput pomenile !

In curand o sa ajungem mult mai rau ca Grecia ! Mark my words !

Am "marcat", am "marcat" !...

Si dupa asta am ... flush.

Twice!...

*

Demagogul de Ponta zise ieri la autostrazi ca ii va penaliza in caz de nerespectare a termenelor si cei cca. 18 milioane Euro vor intra la sanatate, pentru bolnavii incurabili. De penalizat nu ii va penaliza dar chiar daca , uite unde se vor duce banii si nu nunai 18 milioane. Din revolutionarii astia cei care merita ceva recompense sint sa zicem 10-15% , in rest sint profitori, si nu merita absolut nimic.Mai draga

comunistii si-au facut acte de revolutionari asa cum a plagiat ponta

Iliescu e si el revolutionar !

 

Prioritate a guvernului...

Exact asta trebuia facut. :)
Sa nu cumva s-o uitati pe soacra lui Geoana, ca-i si ea revolutionara. Antonescu ar fi putut si el fi, dar cre' ca dormea.

 

antonescu a aflat prin 95 ca nu mai e Ceausescu !

nu i-au spus ca sa nu faca infarct !
l-au luat incetul cu incetul si dupa 6 luni a inceput sa doarma mai linistit !
a fost o munca teribila , pe care nu a inteles-o nici azi , de ce trebuie sa fie "liberal" !
acum vrea sa fie presedinte , nu mai vrea sa fie liberal ! s-a saturat !

Vezi tu pe dr...u cand se trezeste el Presedinte.

Se trezeste tarziu, dar si cand se trezeste face urat.

Il invinuesti cumva pe Geoana de ceea ce face soacra ?

Are Geoana vreo contributie la acest lucru ? I-a dat Geoana certificatul de revolutionar ? Daca nu, si raspunsul nu poate fi altfel, atunci taci dreak-ului din gura.

Actualul guvern are bani pentru toate ,chiar si excedent in buget,

de cateva zile au inceput subit maririle si reluarea platilor in anumite sfere.Este ceva normal pentru ca mercenarii oricare ar fi ei, nu demonstreaza gratis. A inceput sa curga lapte si miere ,mustele dau navala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor