Guvernul, remaniat de Boc dupa aplicarea masurilor de austeritate (Video)

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 14:56
6994 citiri
Guvernul, remaniat de Boc dupa aplicarea masurilor de austeritate (Video)

Dupa ce vor fi aplicate masurile de austeritate va exista o remaniere guvernamentala, sustine vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean.

Vicepresedintele PD-L spune ca premierul Emil Boc ar fi recunoscut ca dupa masurile de reducere a cheltuielilor se va impune o remaniere.

"Imediat dupa ce se adopta aceste masuri va trebui facuta o remaniere guvernamentala. Dar nu acuma, nu astazi, nu maine, ci dupa. Pentru ca sunt multi ministri care nu au confirmat", a declarat vicepresedintele PD-L, vineri, la Bistrita.

In plus, vicepresedintele PD-L a declarat ca ministrul Muncii, Mihai Seitan, este unul dintre cei de a carui prestatie Boc nu este multumit.

Marko Bela: Nu s-a discutat despre remaniere

Boc nu va mai fi propus premier

De asemenea, Emil Boc nu va mai fi premier in eventualitatea in care va cadea Guvernul la motiunea de cenzura, a spus Oltean.

"Daca va cadea Guvernul Boc va fi numit un nou premier, categoric altul decat Emil Boc, care va constitui o noua formula guvernamentala, tot a PD-L.

Anastase: Nu stiu nimic de o posibila remaniere

Eu imi exprim convingerea ca aceasta motiune nu trece si nu pot sa cred ca Emil Boc va pierde batalia cu reformarea societatii romanesti", a declarat Ioan Oltean, care a precizat ca, personal, nu vede alta persoana care sa ocupe postul de premier.

Partidele de Opozitie au cerut in repetate randuri schimbarea Guvernului condus de Emil Boc, acuzand incompetenta acestui Cabinet, in conditiile in care masurile de austeritate vor duce la scaderea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

PSD si PNL au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura, dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, pe pachetul de legi care contin masurile de austeritate.

Reprezentantii Puterii sustin necesitatea masurilor de austeritate, amenintand ca de la 1 ianuarie 2011, statul nu va mai avea bani pentru plata salariilor si a pensiilor, daca acestea nu se reduc. Cu toate acestea, se pare ca mai multi membri ai PD-L sunt nemultumiti de masurile luate de Guvern, care le limiteaza accesul la resurse.

Guvernul, la cateva voturi de remaniere: Inca un pedelist care ar vota motiunea

In plus, mai multi parlamentari ai PD-L au declarat ca vor vota pentru motiunea de cenzura a Opozitiei, pentru ca nu sunt de acord cu reducerea salariilor si a pensiilor.

Udrea: Guvernul trebuie sa-si dea demisia, daca nu poate aplica masurile anuntate

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat in repetate randuri ca Guvernul Boc va trebui sa plece daca nu reuseste sa aplice masurile de austeritate.

Citeste si:
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Comentarii
vlad al lui tepes
rank 5
Masurile trebuie aplicate, fara indoiala, cat despre remanieri, ar fi cazul sa scape de Vladescu si Seitan care cam vorbesc de capul lor