Horia Georgescu, presedintele ANI: Victor Alistar nu poate fi ministru, este incompatibil

Marti, 01 Mai 2012, ora 22:35
5800 citiri
Horia Georgescu, presedintele ANI: Victor Alistar nu poate fi ministru, este incompatibil

Victor Alistar este incompatibil, nu poate fi numit ministru, a declarat, marti seara, Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Este un caz mai vechi al Agentiei, care a dat o decizie care a ramas definitiva si care isi produce efectele timp de trei ani, respectiv pana in august 2012. Potrivit acestei decizii, dl Victor Alistar este incompatibil cu orice functie publica, deci nu poate sa ocupe postul pentru care este propus, trebuie respectata legea", a declarat, la Digi Tv, Horia Georgescu.

Victor Alistar dezmintise, anterior, ca s-ar afla intr-o situatie de incompatibilitate.

"Nu e adevarat. A fost o investigatie ANI care s-a finalizat printr-un act care solicita altor autoritati sa confirme incompatibilitatea. Din verificarile de la Parchet s-a dat NUP pentru ca fapta nu exista. Atunci s-a dat una noua de neconfirmare a celor sesizate. S-a facut sesizare la ANFP si actiunea a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti. Deci asta e firul. In cadrul Curtii de Apel, am declarat nelegalitate actului ANI si Curtea de Apel a confirmat, dar in 2011", a declarat Victor Alistar, intr-o interventie telefonica la TVR Info.

Ponta l-a numit, marti, pe Victor Alistar ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta si relatii cu societatea civila.

Premierul desemnat a precizat la momentul respectiv ca Alistar si-a rezolvat problemele legate de incompatibilitate.

Victor Alistar a fost sef serviciu Contacte si Relatii la cabinetul Primarului General in perioada 1999-2001. Intre 2001 si 2004 a fost purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Intre decembrie 2006 si februarie 2007 a activat pe postul de Key Expert 3 in cadrul organizatiei non-guvernamentale Transparency International Romania, devenind expert al acestui ONG in perioada martie 2007-martie 2009. Din ianuarie 2009 a fost manager si coordonator al mai multor proiecte sustinute de Transparency International Romania. Ocupa functia de director executiv al Transparency International Romania.

Din 2000 este lector universitar doctor in cadrul SNSPA.

La 15 decembrie 2010 a fost ales reprezentant al societatii civile in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. In cele din urma, nominalizarea sa a fost retrasa, in urma deciziei ANI, care l-a gasit incompatibil.

Citeste si:
Sorin Grindeanu îi amenință direct cu ”cartonașul roșu” pe corupții din domeniul Transporturilor
Sorin Grindeanu îi amenință direct cu ”cartonașul roșu” pe corupții din domeniul Transporturilor
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit marți, 30 noiembrie, despre corupția din domeniu. Aducând în discuție prețurile prea mari ale unor studii, planuri şi hărţi privind...
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie”
Previziunea PSD privind rocada guvernamentală: ”Vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie”
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat marți, 30 noiembrie, că momentul-cheie în ceea ce privește funcționarea coaliției cu PNL este anul 2023, când cele două partide ar...