Opinii: Inca patru ani la fel si ne curatam

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 18:37
9604 citiri
Opinii: Inca patru ani la fel si ne curatam
Fotomontaj: Ziare.com

Turbat in nestiinta, disperat din lipsa de solutii, Guvernul lui Traian Basescu nu si-a dat inca masura totala a incompetentei. Fatale nu vor fi insa masurile de austeritate, haotice si fara rezultate, ci rautatea si ura care iau nastere chiar in aceste momente in cei care ne conduc. Lipsa rezultatelor ii innebuneste, iar previziunile tot mai sumbre ii arunca in panica.

Criticile la care sunt supusi nu fac decat sa ii inraiasca tot mai mult. E uman si usor de inteles - nimeni nu poate zambi la infinit, cand este criticat constant de toata lumea. Asa s-a suparat Traian Basescu pe popor si a decretat Romania o tara de mana a doua. Pentru ca ai lui nu stiu decat sa imprumute bani pentru a plati pensiile si salariile. Prabusirea nu mai poate fi mascata. Cand iei bani de la gura copiilor, desi natalitatea din Romania tinde spre zero, inseamna ca demisia a ramas singurul act onorabil.

Esecul democrat liberalilor nu este prabusirea partidului, ci colapsul si falimentul tarii. Presedintele inca reuseste sa isi ascunda abil nervii si frustrarea. A tipat la sinistrati, i-a trimis pe profesori la munca, pe medici in strainatate, pe poltisti la plimbare, pe jurnalistele cu ochii cat cepele la machiaj, dar inca vorbeste relaxat. Emil Boc nu mai reuseste. La fiecare aparitie, premierul este tot mai nervos.

Emil Boc transmite, la fiecare aparitie publica, multi nervi si o suparare profunda. Neincrederea celor 93% dintre romani, care nu se mai asteapta la nimic bun de la el, il macina si ii schimonoseste chipul de rautate. Emil Boc din urma cu cativa ani zambea si vorbea liber. De cand este fortat sa plateasca ambitiile si vointa unui singur om, el a devenit insa incrancenat si fatalist. A intrat intr-un joc din care nu mai poate iesi.

Si PD-L este atacat din toate partile. Din interior, prin cele mai oneste voci, iar din exterior de toata lumea, inclusiv de catre presedinte. Partidul si-a legat destinul de reformarea statului si in numele ei a taiat tot. Din pacate, incompetenta a distrus si ultima lor buna intentie. In doi ani, guvernele lui Boc nu au reusit sa treaca nicio lege importanta. Este halucinant cum nici presiunile crizei, care ar fi trebuit sa ii grabeasca, si nici oficialii FMI, care ar fi trebuit sa ii ameninte cu taierea banilor pentru platile interne, nu au reusit sa ii determine sa duca ceva la bun sfarsit.

Doi ani pierduti aiurea, de dragul pastrarii si consolidarii puterii lui Traian Basescu. Nimic din ce a promis Emil Boc nu s-a implinit. Haosul din mintea guvernantilor a produs doar certuri si dezbateri infinite pe nimic. Legea salarizarii unitare - inca neadoptata. Legea Educatiei, la fel. Idem, Legea Pensiilor. Cat despre adevarata Reforma - descentralizarea din administratie, depolitizarea institutiilor statului sau reformarea Justitiei - niciun cuvant.

Tot mai multi pedelisti se declara dezamagiti si scarbiti de partid. Sau de manifestarile primitive din jurul Elenei Udrea. Din pacate, singura grija a PD-L in 2011 va fi pregatirea campaniei electorale si alegerile din 2012. Pentru asta au inceput sa curga deja miliardele de euro, pentru construirea de drumuri si sali polivalente. Le vor plati cei care vor castiga, dar ce mai conteaza?

Daca Partidul Democrat-Liberal considera ca este mai important pentru viitorul statului sa se modernizeze drumul comunal dintre Flamanzi si Urlati, decat sa se asigure protectia sociala a cetatenilor sai, atunci suntem pe drumul cel bun. Tragedia noastra este ca drumul, daca va fi refacut vreodata, se va gauri la loc peste doi-trei ani, atunci cand si ultimii naivi vor fi nevoiti sa fuga din tara pentru a supravietui.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Traian Basescu presedinte, #Emil Boc premier, #PDL guvernare, #Romania acord FMI, #majoritate guvernamentala , #guvern