Instanta respinge actiunea Danielei Andreescu impotriva Guvernului

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:43
1631 citiri
Instanta respinge actiunea Danielei Andreescu impotriva Guvernului
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, actiunea fostului secretar general al Guvernului Daniela Andreescu prin care contesta in instanta revocarea sa din functie.

Instanta de contencios administrativ si fiscal a CAB a constatat ca Guvernul, impotriva caruia Daniela Andreescu a formulat actiune, nu are calitate procesuala in dosar, acesta urmand sa fie inchis.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Consilierul juridic al Guvernului a invocat, miercuri, exceptia privind prematuritatea actiunii Danielei Andreescu, care nu ar fi respectat termenul de 30 de zile de la demitere pana la formularea actiunii in instanta, precum si lipsa calitatii procesuale a Guvernului, deoarece fostul sef al Executivului Emil Boc, si nu Guvernul ar fi responsabil pentru decizie.

Boc, dat in judecata de Daniela Andreescu, fosta sefa SGG

Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, a introdus doua actiuni la Curtea de Apel Bucuresti prin care solicita instantei anularea deciziei premierului Emil Boc prin care a fost revocata din functie si contesta raportul prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declarat-o in conflict de interese.

Dosarul in care Andreescu cere anularea deciziei de revocare din functie a fost inregistrat la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal de la CAB pe 13 ianuarie.

A doua actiune are ca obiect "anulare act administrativ raport evaluare nr.2277/G/II din 16.01.2012 ANI" si a fost depusa la 25 ianuarie, primul termen de judecata fiind stabilit pentru data de 23 martie.

Daniela Andreescu, data afara de la Guvern

Pe 16 ianuarie, ANI a stabilit ca fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS unei fundatii conduse de sotul sau.

Potrivit ANI, Daniela Andreescu a avizat nota Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din strada Matei Basarab nr. 71, Bloc L111A, sector 3, Bucuresti, pentru o perioada de un an, Asociatiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing, asociatie in cadrul careia Aurel Teodorescu, sotul secretarului de stat, detine calitatea de presedinte si membru fondator.

De asemenea, Daniela Andreescu a aprobat la data de 02.06.2010 extinderea termenului de atribuire a spatiului de la 1 la 5 ani.

Daniela Andreescu a ocupat functia de secretar general al Guvernului in perioada 5.01.2009 - 25.11.2011, fiind revocata din functie de premierul Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii ca ea se afla in conflict de interese.

Conform dispozitiilor art. 72 din din Legea 161/2003, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau sau rudele de gradul I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Daniela Andreescu contestatie, #Daniela Andreescu Curtea Apel, #Daniela Andreescu data afara Guvern , #guvern
Comentarii