Investitii ciudate ale Guvernului - cine imparte parte-si face

Joi, 06 Mai 2010, ora 10:27
3532 citiri
Investitii ciudate ale Guvernului - cine imparte parte-si face
Foto: Arhiva

Pentru modernizarea Aeroportului International Iasi, Guvernul a alocat, din Fondul de rezerva, de sapte ori mai putini bani decat pentru intretinerea unei strazi din Cluj-Napoca si de zece ori mai putini bani decat pentru lucrarile de la Casa de Cultura a Municipiului Suceava. De multe ori, repartizarea banilor pentru proiectele locale este facuta dupa partidul primarului.

Prin hotarare de Guvern, adoptata in sedinta din 28 aprilie, Cabinetul Boc a alocat 39,2 milioane de lei pentru 335 de proiecte de investitii si 29 milioane de lei pentru cheltuielile curente si de capital ale 815 primarii si consilii judetene. La o privire asupra anexelor Hotararii de Guvern nr. 417 / 2010 apar insa numeroase ciudatenii, scrie Romania Libera.

Concret, pentru aeroportul din Iasi s-au alocat 300.000 de lei, pentru str. Fabricii din Cluj-Napoca - 2 milioane de lei, iar pentru Casa de Cultura din Suceava - 3 milioane de lei.

Frapeaza diferentele substantiale dintre sumele acordate pentru proiecte asemanatoare. De pilda, daca pentru repararea Caminului cultural din satul Vadul Dobrei (Comuna Bunila, Judetul Hunedoara, cu primar de la PSD) s-au alocat doar 3.000 de lei, pentru Caminul cultural din satul Draxini (Comuna Baluseni, Judetul Botosani) s-au acordat 400.000 de lei.

Tot 3.000 de lei a dat Guvernul si pentru repararea sediului primariei din Comuna Toplita (Judetul Hunedoara), cu primar tot de la PSD, in timp ce pentru finalizarea sediului primariei din Comuna Coroieni (Judetul Maramures) s-au alocat 400.000 de lei.

3 milioane de lei au plecat de la Guvern pentru repararea unor drumuri din judetul Cluj. Este vorba de str. Fabricii (2 milioane de lei) si de portiunea de drum judetean DJ 107 dintre Luna de Sus si Buru (1 milion de lei). Strada Fabricii uneste zona industriala (unde se afla, printre altele, fabricile de echipamente industriale ale gigantului american Emerson si fabrica de medicamente Terapia) cu zona Marasti si cu drumul spre aeroportul din Cluj.

In privinta DJ 107, acesta arata ca dupa razboi, dupa ce a fost distrus de camioanele folosite de compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania. De altfel, localnicii au blocat de mai multe ori drumul in semn de protest fata de starea in care a ajuns carosabilul.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
La cheltuieli ciudate vedem! Campioni! Dar la facut bani pentru a sustine astfel de cheltuieli??? Aud? Liniste....
I
ioanaiiiiii
rank 5