Guvernul de la racoare - Pamflet

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Marti, 05 August 2014, ora 10:51
2416 citiri
Guvernul de la racoare - Pamflet

Astazi in spatele gratiilor sunt oameni ce imi par mult mai competenti decat cei de la Palatul Victoria. De formula "guvern din umbra" a auzit toata lumea. De "guvernul din puscarie" nu se intereseaza nimeni. Ce pacat, ar avea de unde alege...

Ultima data, am auzit de la Catalin Predoiu despre aceasta expresie. Pe vremea cand juca sotron cu doamna Udrea, la umbra copacilor stufosi din strada Modrogan. Intre timp, distinsa "lebada roz" de la PMP s-a suparat si a plusat, facandu-si partid. Manata de la spate de la Cotroceni, a devenit chiar presedinte al nou-infintatului partid. Sper sa nu aiba tupeul maxim sa se gandeasca in viata asta la presedintie. Mai stii?!...

Azi, in puscariile patriei gasim de toate. Fosti prim-ministri, ministri de toate culorile politice, ministri-secretari de stat, directori de regii, profesori universitari, impresari de fotbalisti si, cu voia dvs., investitori din diverse domenii. Nu mai discut de preoti, politisti, magistrati si generali de armata.

Ce ziceti, la cate capacitati au ajuns in spatele gratiilor, nu credeti ca s-ar face instantaneu un guvern de puscariasi, mult mai eficient decat cel condus de Victor Ponta? Eu am prevazut demult asta si niciun investitor strategic nu s-a orientat.

Multi considera ca Adrian Nastase ii da clasa actualului lider PSD din toate punctele de vedere. Nu mai e mult si "micutul Titulescu" va beneficia live de consultanta gratuita. Sau, cine stie, daca se mosmondesc astia de la Directia Penitenciarelor si DNA mai gaseste ceva despre distinsul condamnat, s-ar putea sa mai scrie o tona de carti pe acolo. Ultimele trei se vor tipari in editie limitata, cu coperta speciala in piele de caprioara.

Va fi foarte interesant de urmarit, in cazul in care Dan Voiculescu va face rocada cu Adrian Nastase, cate carti va scrie mogulul media. Daca fostul prim-ministru a scris trei intr-un an si ceva de detentie, recent, si Gigi Becali s-a hotarat subit sa-si scrie memoriile printr-un intermediar platit, coleg de celula. Are timp!

De cand DNA a inceput sa produca rezultate pe banda rulanta, formula "guvernului din umbra" s-a transformat in "guvernul de la racoare". Toate partidele se focuseaza sa mentina in libertate portofoliul de cadre, actuali sau potentiali candidati la posturi de demnitari. La cat s-a furat in tara asta, din 15.000 de specialisti de pe vremea Conventiei Democratice cu mare greutate mai aduni 150 din toate partidele.

Ceea ce unii nu cred este adevarat. In puscarie exista viata economica si sociala. Sunt specialisti din toate domeniile si au timp de negocieri. La ei programul nu e ca la bugetari. Se lucreaza foc continuu. O adevarata comunitate. Se fac relatii. Se tin cursuri. Se invata jocuri de societate. Se fac pariuri. Se citesc carti. Se scriu carti. Se deapana amintiri. Viitorul suna bine. Se asteapta noi veniti, cu sufletul la gura. Ultimul "transfer" de marca pare a fi tovarasul Dan Voiculescu.

Rocada greilor sta sa se petreaca. Adrian Nastase la schimb cu alta personalitate a vietii publice. Multi l-ar astepta si pe Traian Basescu, dar, cel putin pentru moment, acesta si-a trimis fratele sa vada care-i treaba. Functia doboara gradul!

Pana intr-o zi cand "enoriasii" penitenciarelor se vor rascula si vor cere razbunare pentru: "Sa traiti bine!" Atunci sa vezi trai pe vatrai. Nu va ramane niciun pat neocupat.

N-am niciun dubiu ca puscariasii de rand au o ocazie unica de a strange un album de fotografii si autografe cu mai mari zilei... din puscarie. Cine ar fi ajuns vreodata in preajma lui Cristi Borcea, Giovani Becali sau MM Stoica? Acum, orice coleg din penitenciar poate sa le spuna orice. Altfel, ar fi sarit greii fotbalului dintr-un jeep si le-ar fi spart fata instantaneu. Asa, ciocu mic si joc de glezna, prin curtea si culoarele comune.

Pe de alta parte, atata emulatie de intelectuali nu au vazut puscariile de pe vremea prigoanei comuniste. Va dati seama ce ocazie rarisima pentru unii detinuti sa stea cu urechile ciulite la cursurile magistrale tinute de fostul profesor universitar Adrian Nastase. N-a tinut fostul premier nici 10% workshop-uri in libertate, la universitatile de la care lua sute de milioane de lei, fara sa calce pe acolo, cat a tinut in doua "mandate" la racoare.

Eu zic ca multi detinuti vor regreta plecarea sa, dar nu se stie nicioadata. Cei care nu au inteles mare lucru dupa eliberare pot continua la Spiru Haret. Intre timp, educatia academica va putea fi preluata de un alt profesor universitar: Dan Voiculescu sau similar.

Daca in guvernul actual de la Palatul Victoria sunt probleme economice sau de strategie politica, cel mai scurt drum spre iesirea din impas trece prin Rahova sau Jilava. Daca nici acolo nu ii ajuta nimeni, un zbor in SUA la FMI este ultima lor speranta. Reprezentantii FMI au obosit sa faca naveta in Romania degeaba.

Evaziunea fiscala din tara noastra a fost pana acum inabusita prin creditare externa. Poti sa ai mai multe guverne: din Piata Victoriei, din umbra sau chiar de la racoare. Daca toate fura, Romania e ceea ce vedem si traim.

Si nu uitati nicio clipa: Guvernul uraste competitia!

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#guvern inchisoare, #Nastase inchisoare, #Voiculescu inchisoare , #guvern