Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La inundatii, in pantofi italienesti sau in cizme?

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 07:30
5754 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La inundatii, in pantofi italienesti sau in cizme?

Ma gandesc cu groaza ce haos se va instala daca va avea loc un mare cutremur. Cei care vor supravietui vor fi pusi in pericol de blocajul din administratia centrala si locala.

Romania a fost lovita de marele ghinion ca inainte de Paste sa fie vreme ploioasa. Trei zile. Atat. Si sfarsitul lumii a muscat din judetul Teleorman, fieful electoral al domnului Liviu Dragnea.

Localnicii se roaga la Dumnezeu, salvatorii impart apa plata si numara casele inundate, iar politicienii tin conferinte interminabile in care par ca incearca sa pacaleasca inca o data natiunea.

In a treia zi de Paste are loc defilarea in cizme de cauciuc la fata locului dupa ce cu o zi in urma aceasta s-a facut in pantofi italienesti. Dumnezeu stie cum o fi mai bine? Uzi la picioare sau transpirati.

Mi se pare ca neputinta executiva e salvata de discutii fara finalitate cu oameni amarati, loviti de necaz. Astfel, autoritatile intra in legatura cu cei care pana mai ieri nu erau decat voturi, numere inghesuite intr-un tabel pe care un reprezentant trebuia sa le trimita prin sms la Bucuresti in ziua alegerilor.

Probabil ca, brusc, domnul Victor Ponta si domnul Liviu Dragnea constata cu stupoare ca acele numere vorbesc, respira si au pareri, nu doar voteaza.

De fiecare data cand ploua mai mult de trei ore, un sat din Romania intra sub ape. De fiecare data cand ninge mai mult de trei ore, un drum national e inzapezit, o cale ferata blocata si multi oameni, prea multi raman blocati in nameti.

De fiecare data cand soarele arde mai mult de trei zile se declanseaza seceta si recoltele sunt in pericol, anul agricol fiind compromis.

Orice deplasare a mercurului de la temperatura ideala de 20 de grade Celsius poate rupe echilibrul din aceasta tara. De ce?

Pentru ca foarte putini din cei alesi isi asuma responsabilitati, pentru ca primarii sunt multi corupti, iar ministerele sunt populate frecvent cu incompetenti numiti exclusiv pe criterii politice si de rudenie.

Au trecut aproape zece ani de la inundatiile devastatoare din 2005 si daca la vara ploua o saptamana suntem in aceeasi situatie. Ne raman sedintele de guvern televizate in care suntem martori ca autoritatile lucreaza fara sa rezolve nimic.

Traim intr-un paradox. Pentru prima data in istoria acestei tari, cei care ne conduc au la dispozitie miliarde de euro pentru a moderniza tara, dar cred ca nu reusesc s-o faca pentru ca trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa nu mai fure.

Opinia mea este ca nu se construiesc diguri cu bani din fondurile Uniunii Europene pentru ca nici primarii, nici presedintii de consilii judetene nu se leaga la cap cu astfel de proiecte "periculoase" care-i pot baga la inchisoare. Cu alte cuvinte, nu sunt interesati de proiectele care trebuie facute cinstit.

Asa ca ne-am ales cu iepuri de doi metri, cu palmieri, cu oua in copaci si cu tufisuri "sculptate" in forma de lebada care populeaza ca-ntr-o carte ilustrata "Alice in Tara Minunilor" orasele noastre, unde primarii ii pacalesc pe contribuabili cu buruieni impletite la pret de aur.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ponta cizme barca inundatii, #Dragnea Ponta barca inundatii , #guvern