La psihiatru, baieti, la psihiatru! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 08:13
7505 citiri
La psihiatru, baieti, la psihiatru! (Opinii)

Premierul Romaniei trimite in Parlament, sub semnatura lui, un proiect de lege pe care anunta ca nu il va vota in calitate de deputat.

Premierul Romaniei anunta ca statul va plati despagubiri, inainte ca procesul care sa dicteze aceste eventuale despagubiri sa fi inceput macar.

Premierul Romaniei anunta, usurat, ca proiectul lui va fi repede respins de Parlament, sa stam linistiti.

Ministrul Mediului anunta ca va da un aviz tehnic, de specialitate, pe un proiect in functie de votul politic al Parlamentului.

Ministrul Justitiei avizeaza pozitiv un proiect in continutul caruia expertii ministerului au gasit neconstitutionalitati.

Al doilea om in stat, copresedintele aliantei care conduce Romania, presedintele partidului care controleaza jumatate din guvern, se declara lider al opozitiei si face afirmatii de maxima importanta ca "persoana fizica".

Primul om in stat, sustinatorul proiectului care a provocat imense tensiuni, fata in fata cu proteste de 10 mii de oameni fata de acest proiect, face declaratii in direct despre Orientul Mijlociu.

O doamna ministru isi intreaba sustinatorii pe pagina de Facebook cum cred ei ca va vota ea in Parlament in privinta proiectul adoptat de guvernul din care face parte.

Avocatul firmei care ar putea pretinde si incasa despagubiri dand in judecata guvernul Romaniei este mama vitrega a ministrului care a initiat proiectul de lege referitor la proiectul firmei respective. Acelasi ministru care si acum cauta contractul dezastruos pentru stat negociat de aceeasi mama vitrega minune.

Mi se pare mie sau Romania a ajuns pe mana unor oameni care ar da mult de lucru unei echipe de psihiatri?

Fata in fata cu primele proteste cu adevarat mai de amploare din ultimii ani, dar nu ceva de speriat, politicienii romani de prim rang parca si-au pierdut mintile si alearga ca niste gaini bete in jurul propriilor declaratii, de care se dezic fara tresarire.

Nimanui nu-i mai pasa ce a zis ieri, de argumentele de ieri, important este sa se aseze cat mai bine in raport cu protestele, important este sa aiba vantul electoral in panze, nu sa navigheze impotriva lui.

Nici nu stii ce sa faci, sa razi sau plangi, cand auzi o fraza care sintetizeaza cu maxima acuratete o situatie halucinanta: "Senatorul Crin Antonescu este de acord cu deputatul Victor Ponta si voteaza impotriva premierului USL Ponta".

E mai mult decat lasitate, mai mult decat iresponsabilitate, mai mult decat amoralitate, mai mult decat ipocrizie. Este nebunia, degringolada unor oameni care nu au nimic in comun cu demnitatile pe care le ocupa. E sminteala pura, pentru ca o minte intreaga nu poate concepe, nu poate asimila atat de multa aberatie.

Dar acesti oameni au, repet, pe mana Romania. De ei depinde viitorul dvs, al copiilor dvs. Ei croiesc soarta acestei tari.

Si mai e ceva. Evident ca proiectul de lege privind Rosia Montana este inacceptabil in forma actuala din mai multe motive, legate in primul rand nu de ecologie, ci de proprietate, pentru ca valul de isterie a acoperit ratiunea.

Redeventa de 6% este cea mai mare din Europa, dar faptul ca, spre exemplu, RMGC va primi drept de proprietate asupra pasunilor si padurilor este o porcarie.

Dar poate fi o mare gresala faptul ca acest proiect de lege inept va ingropa proiectul general Rosia Montana, care bine gandit, bine pregatit poate reprezenta o sansa pentru zona aceea nefericita.

Si la fel de rau este ca scandalul se muta incet catre gazele de sist, proiect care va fi si el probabil blocat spre imensa fericire a celor care vad intr-o mai mare independenta energetica a Romaniei un mare pericol. De exemplu Rusia.

Dar orice dezbatere serioasa, orice discutie argumentata a fost ingropata adanc sub tone de aberatii de competenta psihiatrilor.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...