Liviu Pop (FSLI): Guvernul isi permite sa anuleze toate instantele din Romania

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 18:32
2470 citiri
Liviu Pop (FSLI): Guvernul isi permite sa anuleze toate instantele din Romania

Liviu Pop, secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a declarat vineri, la TV Ziare.com, ca Guvernul Romaniei pregateste o lege care sa anuleze toate deciziile instantelor din tara, cu privire la salariile profesorilor.

Liviu Pop a discutat cu cititorii Ziare.com despre procesele pe care le au profesorii cu statul si despre modalitatea prin care Guvernul intentioneaza sa plafoneze salariile profesorilor, in asa fel incat deciziile instantelor sa nu fie puse in aplicare.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Liviu Pop, la TV Ziare.com

Guvernul pregateste o lege prin care salariile profesorilor care au castigat in instanta majorari salariale sa fie plafonate printr-o reducere cu 33%. Cei care au castigat in instanta majorarile salariale vor primi banii esalonat, in transe care vor fi platite abia in 2012, 2013 si 2014.

"Sunt peste 60.000 de procese pe rol, fiecare salariat din invatamant are reprezentare in cel putin trei procese. De aceea, daca faceti un calcul, din cei 270.000 de sindicalisti, inseamna 180.000 de oameni reprezentati in instanta", a declarat Liviu Pop, la TV Ziare.com.

Funeriu: Nu este vorba de plafonarea salariilor profesorilor, ci de echitate

Acesta precizeaza ca, in 99% din cazuri, profesorii au fost reprezentati in instanta de sindicate, in baza cotizatiei de membru, si ca multe procese au avut ca obiectiv obtinerea majorarii salariale promise de politicieni in 2008, cu 50%.

Sindicatele, nemultumite de plafonarea salariilor profesorilor, cer demisia lui Boc

"Plafonarea ar fi mai buna la nivelul Guvernului, domnul Emil Boc ar trebui sa plafoneze numarul de secretari de stat, numarul de angajati din ministere", a mai declarat Liviu Pop.

Acesta explica si ca nerespectarea sentintelor judecatoresti va avea consecinte asupra statutului Romaniei in Uniunea Europeana.

"Cu siguranta nu am intrat in spatiul Schengen pentru ca avem o problema cu Justitia. Instantele au dat trei tipuri de sentinte diferite pe aceeasi legislatie, de aceea spunem ca avem o problema cu Justitia", a conchis Liviu Pop.

FSLI va ataca plafonarea salariilor la Curtea Constitutionala

Intr-o conferinta de presa sustinuta, la Bistrita, inainte de a intra in dialog cu cititorii Ziare.com, Liviu Pop a declarat ca sindicalistii din invatamant vor contesta la Curtea Constitutionala proiectul de lege prin care guvernul urmeaza sa plafoneze salariile profesorilo.

"Am participat la intalnirea cu domnul ministru, cand ne-a fost adus la cunostinta doar verbal faptul ca Guvernul Romaniei intentioneaza sa intervina in legislatia din educatie. Ceea ce nu s-a spus sau s-a spus voalat a fost exact realitatea din teren, adica faptul ca se doreste diminuarea cu 33 la suta pentru colegii care au castigat in instanta acest drept si care astazi sunt in plata iar la toti ceilalti colegi ai nostri care urmeaza in perioada urmatoare sa castige aceste drepturi salariale, sa le fie sterse cu buretele.

Acesta este de fapt actul normativ pregatit de catre Guvernul Romaniei, punerea la cos a tuturor sentintelor din Romania, exprimate de instantele din Romania" spune Liviu Marian Pop

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liviu Pop, #Liviu Pop Guvern, #anulare sentine judecatoresti , #guvern
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
fals ! secretar general al federatiei sindicatelor libere ? nu exista sindicate libere ! toata tara stie cine sunt sindicatele ! banditi milionari , putrezi de bogati care se protejeaza intre ei ! au furat impreuna si acum vor sa scape !