Magistrati cu chef de chef

Marti, 23 Iunie 2009, ora 18:27
4094 citiri
Magistrati cu chef de chef

Guvernul a gasit in rezerva bugetara 50.000 de lei si i-a alocat Consiliului Superior al Magistraturii, ca sa sarbatoreasca Ziua Justitiei. Te mai uiti o data la stire, te freci la ochi si realizezi ca esti un bou.

Tot ceea ce se petrecea de cateva luni la televizor era in visul tau de nesimtit, insa parea atat de real incat era sa mama lor de incompetenti! Si ce greseala faceai!

Jumatate din spitale si farmacii nu mai primesc medicamente din cauza datoriilor. Fals! Salariile profesorilor au intarziat o saptamana, pentru prima oara in 15 ani. Fals!

Fermierii de pregatesc sa-si taie vacile pentru ca dau lapte ieftin si nu mai pot plati creditele. Fals! Sute de proiecte de infrastructura stau degeaba deoarece nu exista bani pentru cofinantare. Fals!

Judecatoriile nu mai au bani de citatii si se pregatesc sa angajeze veverite-dactilografe, cu jumatate de norma. Tribunalul Vaslui e pe punctul sa inchida portile, pentru ca nu mai are decat doua suluri de hartie igienica si o sula pentru dosare. Serviciile de Asistenta Judiciara, care ofera reprezentare in dosarele penale, dar si in cele civile, pentru amarati, trag obloanele, pentru ca Ministerul Justitiei nu mai are bani. Fals, fals, fals!

Si ca sa arate ca fericirea pluteste in aer, nu criza, si sa nu mai ramana repetenta si anul acesta, mam'mare, mamitica si tanti Mita i-au promis lu' tanti Goe Justitia s-o duca la sarbatoare, de 5 iulie.

Citim din Monitorul Oficial: "se aproba alocarea sumei de 100.000 de lei (...) suplimentarea bugetului propriu al CSM din fondul de rezerva bugetara (...) cu suma de 50.000 de lei".

Si apoi declaratiile unei doamne de la CSM: cei 100.000 de lei au fost alocati inainte de rectificarea bugetara, astfel ca prin decizia Guvernului, s-a ajuns la banii initiali.

Prin aceeasi rectificare bugetara, Ministerul Educatiei a pierdut 5 la suta din bani, fiind nevoit sa-i anunte pe dascali ca ori isi imputineaza randurile cu 20.000 de bucati, ori accepta inghetarea salariilor. Si tot in urma aceleiasi rectificari, ministrul a taiat si din plata supraveghetorilor si evaluatorilor necesari la Bac.

Iar lista poate continua.

Insa in ciuda durerii care loveste in moalele capului, trebuie sa gasim motive de sarbatoare, ca ne este naturelul sensibil si ne trebuie terapie de grup. Fiat Justitia, de-ar fi sa crape lumea!

Doar ca nu se face dreptate. Stam cu ochii scosi si ne fortam sa zambim privind la apusul de soare, ne taraim in unghii avand pretentia ca batem recordul mondial la suta de metri, cantam Oda Bucuriei din plamanii strapunsi de tepuse, dar cat de multa si satioasa iubire ni se lipeste de trup din sursa guvernamentala!

De-atata dragoste ne vom pierde luciditatea, ne vom atrofia organele de simt, iar visul acela urat, care ne transforma in nerecunoscatori, nu ne va mai produce nici o senzatie. Si de-ar fi sa piara lumea langa noi. Caci vom fi la chef.

In urma dezvaluirilor din presa legate de banii alocati de Guvern sarbatoririi Zilei Justitiei si mai ales in contextul scandalului cu fondurile cheltuite de Ministerul Tineretului pentru manifestarile din 2 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat marti ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justitiei sa se desfasoare doar la nivelul instantelor si parchetelor din sistemul judiciar romanesc si sa nu implice efectuarea de cheltuieli din bugetul acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM bani sarbatoare, #bani criza, #criza Educatie, #salarii profesori, #salarii Justitie , #guvern