Mineriadele s-au terminat. Hossariada abia incepe (Opinii)

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 17:36
3364 citiri
Mineriadele s-au terminat. Hossariada abia incepe (Opinii)
Foto: Arhiva

La ideea ca liderii sindicali ar trebui sa-si explice averile adunate din cotizatiile salariatilor, liderul Hossu a ripostat acum o saptamana cu sugestia ca daca premierul isi va asuma raspunderea pe proiectul de modificare a Codului Muncii, sindicatele ar fi gata "sa iasa in strada cu pietre si sa arunce dupa el".

Am putea crede ca-i o gluma, daca n-am afla, intre timp, tot de la domnul Hossu, ca "o firma de constructii s-a oferit sa sponsorizeze Cartel Alfa cu trei tone de pietre de marimea unul ou XXL".

Cum sa nu sponsorizeze? Cei cu firmele nu sunt si ei cu musca pe caciula, cu albina pe vila si cu muscoiul pe piscina? Decat sa le umble cineva la declaratia de avere, mai bine dau cu pietre in Codul Muncii, ca sa nu doarma premierul vazand, ca mesterul Manole, cum ii darama liderii noaptea tot ce zideste el ziua.

Intre timp, domnul Ioan Botis, Ministrul Muncii, s-a documentat sa afle ce fel de oua XXL sunt in joc: este vorba de piatra cubica aprovizionata pentru zona Lipscani.

Cu alte cuvinte, firma de constructii angajata de primarie, dupa ce a cumparat piatra cubica, pentru restaurarea centrului vechi al Bucurestiului, pe care il tot restauram de douazeci de ani si nu se mai termina, sponsorizeaza trei tone bune, pe banii primariei, in directia fundamentalistului Hossu.

Iar respectivul fundamentalist se duce cu cele trei tone de dialog social in piata Victoriei si poarta acolo negocieri cu piata Tahrir, o locatie care, trebuie sa recunoastem, i-a cazut tare bine la inima liderului de sindicat.

Atat de bine, incat cred ca nici domnul Nastase n-ar indrazni sa-l acuze cumva pe Hossu ca ar avea un simplu sindicat de mamaliga, incapabil sa apere cu pietroaie vilele si piscinele oamenilor saraci si cinstiti.

De altfel, nu se prea cade sa-l acuzam de mamaliga pe domnul Hossu, cel caruia i-a mai iesit un porumbel din gura, cand a rostit la TV celebra fraza: "numai violenta face legea in Romania".

Deocamdata, dusmanul violentelor pregateste pietre si bate, atatea cate n-au mai vazut bucurestenii de pe vremea faimoaselor mineriade.

Dupa modul agresiv cum sare domnul Hossu la televizor, lasa impresia ca nici nu pandeste altceva, decat sa termine pietrele - aceasta arma alba a luptei sindicale - si sa astepte cu calm momentul cand vine masina salvarii sa culeaga ranitii din piata.

Abia atunci, sindicalistii luptatori vor putea demara actul final, respectiv plantarea panselutelor in piata universitatii, o actiune pe care au invatat-o, la timpul sau, de la mineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Bogdan Hossu Cartel Alfa, #Hossu pietre guvern , #guvern
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
au primit ordin de sus , cand au vazut ca nimeni nu e deacord cu supa sindicalista ; banditism legalizat sub bagheta sindicala