Ministerul pentru Dialog Civic propune ca publicul sa aiba acces la stenogramele sedintelor de Guvern

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 22:41
1854 citiri
Ministerul pentru Dialog Civic propune ca publicul sa aiba acces la stenogramele sedintelor de Guvern
Foto: Facebook/Ministerul pentru Dialog Civic

Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic isi propune, ca prioritati, promovarea, pana in martie, a unei hotarari de Guvern privind accesul publicului la documentele din mapa sedintei de Guvern sau la stenogramele sedintelor.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Guvernului, Ministerul pentru Dialog Civic isi mai propune implementarea si a altor initiative strategice printre care: crearea unei liste a documentelor si tipurilor de informatii pentru publicarea din oficiu a informatiilor si documentelor din activitatea ministerelor in gestionarea resurselor publice, publicarea planului de achizitii, a contractelor de achizitii, publicarea bugetului de venituri si cheltuieli, inclusiv salariile, publicarea executiei bugetare, lista reprezentantilor Guvernului in CA si crearea unui mecanism la nivelul SAUP de verificare a realizarii unei consultari reale inaintea introducerii actelor normative in sedintele de Guvern.

https://ziare.com/economie/ministerul-finantelor-publice/ministerele-anunta-pe-hartie-facilitati-pentru-contribuabili-investitii-autostrazi-transparenta-1404482

Alte initiative strategice pe care acest minister urmareste sa le implementeze mai sunt: selectarea temelor strategice prioritare pentru a fi supuse dezbaterii publice, structurarea si organizarea procesului de consultare, pentru preluarea a cat mai multor pareri din spatiul public neguvernamental, colaborarea cu Secretariatul General al Guvernului in scopul crearii unei platformei accesibile societatii civile, pentru preluarea in timp real a punctelor de vedere exprimate, "Vocea ta in deciziile Guvernului" si integrarea acesteia alaturi de componente de consultare existente ale ministerelor de resort.

Ministerul isi mai propune organizarea unor intalniri de lucru periodice cu reprezentantii autoritatilor centrale responsabili cu legile nr. 544/2001, nr. 52/2003, dar si departamentele IT ale tuturor ministerelor pentru standardizarea procesului de consultare, respectiv al transparentei, contributia, alaturi de Cancelaria Prim-ministrului, la implementarea principiilor guvernarii deschise, prin folosirea noilor tehnologii si a datelor deschise in concordanta cu angajamentele Romaniei in cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa.

Guvernul a facut publice, vineri, prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister in 2016.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#stenograme guvern publice, #prioriotati 2016 Ministerul pentru Dialog Civic, #ministere prioritati 2016, #salarii Ministerul pentru Dialog Civic , #guvern