Ziare.com

Nereguli la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului - vor fi sesizate organele de urmarire penala

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 17:07

   

Nereguli la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului - vor fi sesizate organele de urmarire penala
Corpul de control al prim-ministrului Victor Ponta a anuntat duminica faptul ca va sesiza organele de urmarire penala dupa ce au descoperit ca in perioada 2010-2012, din bugetul IICMER au fost decontate unor membri ai Institutului mai multe cheltuieli cu telefonia mobila si deplasari in strainatate.

"Corpul de control al primului-ministru, ca organ de control administrativ, va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu posibile fapte de natura penala in acest caz", se arata intr-un comunicat de presa.

Investigatia privind Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc se refera la perioada 01.01.2010-25.08.2012 si Corpul de Control aminteste ca HG 1372 prevede, in mod expres, faptul ca pentru activitatea depusa, presedintele Consiliului Stiintific si membrii sai nu sunt remunerati.

Corpul de control al premierului spune ca in perioada 01.03.2010-31.05.2012, din bugetul IICCMER i-au fost decontate cheltuieli cu telefonia mobila in cuantum total de 43.155,33 de lei presedintelui Consiliului stiintific, Vladimir Tismaneanu si ca in perioada 2010-2011, IICCMER a efectuat cheltuieli din bugetul propriu cu transportul, cazarea si masa pentru presedintele Tismaneanu Vladimir si unii membri ai Consiliului, in suma totala de 104.988,85 lei in legatura cu organizarea si desfasurarea sedintelor anuale ale Consiliului Stiintific.

"Prin crearea unei aparente de legalitate si prin eludarea legii, au fost intocmite de secretarul Consiliului Stiintific si aprobate de presedintele executiv, referiri privind organizarea unor 'actiuni culturale' la care au participat exclusiv membrii Consiliului Stiintific", se mai arata in comunicat.

Investigatia arata ca in 9-30 iunie s-a aprobat un proiect intitulat 'Stagiu de coordonare a activitatii de cercetare a IICCMER si de finalizare a agendei stiintifice pentru anul 2010', care "in fapt reprezinta justificarea platii cazarii si a mesei, timp de 21 de zile la Vila lac 2 pentru presedintele Consiliului Stiintific -Tismaneanu Vladimir".

De asemenea, in perioada 1.01.2010-30.06.2012, din bugetul IICCMER au fost decontate cheltuieli in legatura cu deplasarea in strainatate a unor angajati ai Institutului in suma totala de 170.354,30 RON, desi in invitatia atasata la documentele justificative se specifica faptul ca toate costurile vor fi suportate de organizatori sau erau actiuni care nu aveau legatura cu obiectul de activitate al Institutului, mai spune investigatia.

Astfel, in anul 2010 au fost decontate cheltuieli pentru 24 de deplasari in strainatate din care: 4 in SUA, 5 in Ungaria, 3 in Republica Moldova, cate 2 in Belgia, Polonia si Germania si cate una in Cehia, Ucraina, Serbia, Marea Britanie, Austria si Franta. In anul 2011, au fost decontate cheltuieli aferente unui numar de 31 de deplasari in strainatate, din care: 6 deplasari in SUA, 6 in Franta, 5 in Belgia si 5 in Germania, 3 in Marea Britanie, 2 in Polonia si cate una in Cehia, Austria, Elvetia si Ungaria", arata Corpul de Control.

Secretarului stiintific al IICMER, Bogdan Iacob, i s-au decontat cheltuieli de transport si diurna aferente efectuarii unei vizite in Washington D.C., S.U.A., in perioada 10-21.02.2011, in scopul "pregatirii impreuna cu presedintele Consiliului stiintific, profesorul Vladimir Tismaneanu, a intalnirii Consiliului stiintific din anul 2011 si definitivarea planului de proiecte pe 2011", in timp ce directorului stiintific Mihail Neamtu i s-au decontat mai multe deplasari in strainatate din bugetul IICCMER, una dintre acestea fiind la Boston in perioada 02-05.04.2011.

"La data de 16.09.2011, Grosescu Raluca, director al Departamentului politici publice si parteneriate din cadrul IICCMER a intocmit Referatul de necesitate inregistrat cu nr. 1639/16.09.2011, aprobat de presedintele Stanomir Ioan in care se solicita "achizitia unor servicii de corectarea in limba franceza a manuscrisului intitulat "Les communistes dans l'apres-comunisme.Trajectoires de conversion politique de la nomenklatura roumaine apres 1989", fara a preciza cine este autorul acestei lucrari si de ce este necesara achizitii unor astfel de servicii. In fapt, autorul acestei lucrari este directorul initiator, Grosescu Raluca", mai spune investigatia.

Sursa: rNews

Articol citit de 4230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hopaaa ... Ponta a redescoperit metoda de a scapa de indezirabili

Seamana cu acuzatiile aduse opozantilor comunismului instaurat in Romania anilor '50. Orice invinuire inchipuita sau inscenare aranjata ajung sa fie acuzatii grave aduse de procurorii poporului.

Va-sa-zica, dupa Ponta si ciracii lui, Tismaneanu si Mihai Neamtu sunt dusmanii poporului, cei care traiesc si sug sangele poporului. Trebuie stigmatizati si bagati la racoare.

Se strange latul in jurul lui Ponta si incepe sa isi piarda uzul ratiunii, de care si asa nu s-a putut lauda vreodata.

 

crimele 'capitalismului de sant'

cind vor fi investigate ?

 

Dom'le, a dat lovitura Tonta

A descoperit ca Tismaneanu si-a platiti factura telefonica de la buget. Sa-l bage la zdup si sa-l impuste.

- ar fi interesant de stiut cati dintre demnitarii Uslamului isi platesc singuri cheltuielie de deplasare si telefonie mobila.

cica sunt nereguli ca nu s-a platitt telefonul ...

pentru USL nu e nici o problema ca toti intelectualii au fost barberiti in perioada 47 - 55 si ca din 47 nu au lasat sa se dezvolte nimic autentic - romanesc !
problema si neregulile descoperite de ponta in 2012 , sunt ca nu a fost platit telefonul !

Hopa! si colegul lui unguent , legionarul neamtu

a "bagat labuta"
Pai sa intri in ciuma portocalie trebuie sa fi ciorditor profesionist, altfel nu intri.

Jaf portocaliu.

Cum "condamnau" Klismăneanu si legionarul Mihail Neamtu COMUNISMUL din "Vila lui Ceausescu", respectiv America de Sud.

Vladimir Klismăneanu si Mihail Neamtu, fosti sefi ai Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICMER), au fost acuzati de noua conducere a IICCMER că au cheltuit din bugetul institutiei sute de lei pentru călătorii si camere de hotel scumpe intr-un mod total nejustificat.

"Am fost oripilat să văd cati bani s-au tocat. Volodea Klismăneanu a spus că lucrează pro bono. A lucrat pro bono, dar a decontat la Institut 550 de milioane de lei vechi pe diurne, camere de hotel, pentru că putea să doarmă numai la Snagov, la vila lui Ceausescu si aia costă. E bine să condamni comunismul din vila lui Ceausescu", a declarat Oprea, citat de Agerpres.

"Un alt corifeu, mana dreaptă al Klismăneanului, legionarul Neamtu, a decontat o serie de călătorii prin America de Sud. S-a plimbat individul ăsta in numele condamnării comunismului, a văzut toată lumea. A cheltuit si el vreo 500 de milioane de lei vechi pe bilete de avion", a precizat istoricul Marius Oprea.

"Activitatea acestui institut a fost deturnată de la o vocatie istorică la o vocatie mai degrabă ideologică. (…) La Editura Curtea Veche, Klismăneanu era sef de colectie si isi publica scrierile cu fondurile alocate de IICCMER", a anuntat Zamfirescu.

"Cand detinutii politici continuă, din păcate, si astăzi să o ducă foarte greu, pentru că sunt bătrani, nu mai au medicamente gratuite, pensia este una de mizerie, in tot acest timp aici se făceau simpozioane simandicoase, se intalneau intre ei ca intr-un soi de cenaclu si totul costa", a conchis Marius Oprea.

Duminică seara după alegeri un anume specimen va damlagi total.

Oooopa, a inceput curatenia...........

....... "cei mai curati si cinstiti: FURA !!!!!
Volodia, dupa cum se vede e anti-comunist convins.
A picat sloganul blosevic "ce-i al tau e al nostru" si a fost inlocuit cu "ce-i al vostru, e al meu"!
Volodia, Volodia, l-ai corupt si pe "constuitutionalistul minune", Stanomir Electroscusticul!
Lasa ca in curand o cura de Jilava o sa-ti faca bine la ten!
O sa ai tovarasi, pardon, colegi de tabinet valorosi: cosangvinul tau Bercovici, piticul porno, Adriean copilul minune, chiorul vaporean!
Nu mai e mult strengarilor, ......si......... Miauuuuuuu

Ha! Cine vorbeste de bolsevici?!

Tocmai tu, mai Aliosa Stepanici Iliescov?

CU ce probleme importante se ocupa pechinezu nostru,

unde a gasit el gaura de milioane...dupa 9 dec. o sa ne kkakkam pe noi de ras!

A inceput vanatoarea .

Sub acoperirea corpului de control ,dar la ordinul direct al lui Ponta, se incearca decredibilizarea lui Tismaneanu care are marea "nesimtire" sa il atace in mod direct si repetat pe acesta si sa spuna adevarul nefardat si necopiat despre el.Este inceputul noii prigoane a intelectualilor sau doar prostie fatisa? Sper ca justitia si dreptatea sa nu fie ingenunchiata si sa ajunga la mana usl-inosilor.

 

abia astept

Institutul pentru Crimele si Fraudele Democratiei si Capitalismului Subversiv. Ma voi oferi voluntar pentru executii.

 

Ia trimiteti corpul ala de control

sa investigheze deplasarile bezmetice ale parlamentarilor prin insulele Barbados de Sud, prin Patagonia si prin Insulele Pastelui, macar de-ar ramane acolo pe post de pietroaie. Sa vedem cat au costat, ce-au cautat alesii pe acolo, ce obiective turistice au vizitat si cu ce specialiati culinare locale, decontabile s-au delectat.

Ia sa investigeze convorbirile telefonice platite de parlament ale alesilor cu amantele si amantii si cu interlopii pentru perfectarea vreunor afaceri puturoase.

Ia sa investigheze cata vagoane de bezina se consuma aiurea cu deplasarile masinilor de serviciu la piata pentru a cumpara cartofi, ceapa si morcovi.

Ia sa investigheze cat se duce pe fondul de protocol si mai ales cam ce whisky-uri se cumpara pe acolo si cine le bea.

Ia sa investigheze cat costa hotelul unui parlamentar si eventualele matrapazlacuri de la deconturile de cazare.

Ia sa investigheze de ce in teritoriu afli ca parlamentarul e la Bucuresti iar la Bucuresti afli ca e in teritoriu.

Astea nu le investigheaza nimeni.
Dar cand aud de ceva rau de comunism sar tovarasii in sus, in frunte cu tovarasul Ponta de 7 metri.
Normal, ca doar s-a schimbat generatia.
Au plecat batranii dinozauri comunisti si au aparut tinerii dinozauri ultracomunisti, mai rai si mai ai dreacuu ca aia vechi. Directia iad!
S-auzim de... vai mama noastra!

 

Tismenitki

Al dreacu si anticomunismu asta, se tine cu cheltuieli nejustificate. Ia sa vezi si alte organizatii din astea ce surprize mai au. Cand traiesti numai din furat iti da mana sa zbieri: "sariti! e lovitura de stat, haoleo ne mananca comunistii statu de drept, europo sai si ne ajuta". Si loviturile astea de stat prea pretentioase cu banul public, prea iau la puricat cheltuielile, de parca ar sta Romania in cateva milioane de lei.

 

....

Acesta este Institutul de Acoperire a Crimelor Comunismului , avand in vedere ca Vladimir Tismaneanu este fiul lui Leonte Tismaneanu (pe numele adevarat Leonid Tisminetki), evreu rus comunist , ideologul Partidului Comunist Roman ,intr-o perioada in care se comiteau toate crimele si abuzurile comunistilor .Este clara , misiuna lui Vladimir Tismaneanu de a musamaliza crimele comunistilor ,comise sub sub indrumarea ideologica a tatalui sau .

 

Aici s-au dus banii....

sedinte de spiritism si convorbiri cu agentura sovietica,mese comune, schimb de experienta si informatii.Asta a ivatat,asta face,d'a pe banii nostri si mai mult,nu ne-a spus nimic nou.Abureala!

....

Pana Tismaneanu va fi acolo , nu vei afla nimic nou.Nici dupa plecarea lui nu vei afla mare lucru , avand in vedere ca a distrus o sumedenie de probe si documente.

Raportul privind condamnarea comunismului e principlala vina...

..a lui Tismaneanu si iiccmer.
Cat trebuie sa fi suferit tov. iliescu dupa momentul 18 decembrie 2006!
Pasul urmator,trecerea iiccmer in subordinea Institutului Revolutiei Romane al lui ilici-kgb!Sa vezi atunci cum se descopera ca regimul neocomunist iliesciam rebranduit uslamism e "viitorul si progesul"!

 

Ba Ponta,

astia din corpul tau de control au si ei doctorate?

 

Ai dreptate sa te revolti

Cum sa nu i se dea voie unui pui de bolshevic criminal sa nu desconspire comunismul!

 

Nu vad care e problema

Este firesc ca telefoanele si deplasarile sa fie platite din bugetul institutiei. Ponta isi plateste telefoanele si deplasarile de la el din buzunar?

Domnilor din porcul de control al primului ministru, dumneavoastra cand faceti deplasari si vorbiti la telefon platiti din buzunarul propriu?

Asta e o gogoasa cu ocazia alegerilor. Vor lasa balta acuzatiile acestea ridicole dupa data de 9 decembrie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor