Oficial UDMR: Majoritatea covarsitoare a formatiunii vrea continuarea guvernarii cu PSD, dar cu unele conditii

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 20:36
3728 citiri
Oficial UDMR: Majoritatea covarsitoare a formatiunii vrea continuarea guvernarii cu PSD, dar cu unele conditii
Foto: Jurnalul National

Presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR, Rozalia Biro, sustine ca, in timp ce reprezentantii din secuime propun iesirea de la guvernare, "majoritatea covarsitoare a restului UDMR" vrea sa ramana alaturi de PSD, cu unele conditii.

Intrebata daca la Consiliul Permanent al UDMR care va avea loc joi va pleda pentru parasirea sau continuarea guvernarii alaturi de PSD, Rozalia Biro a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca a avut discutii cu colegii din conducerea consiliului, iar parerile sunt impartite.

UDMR stabileste daca incepe negocieri cu PNL

"Cei din secuime, din judetele Harghita si Covasna, s-ar putea si cei din Mures, vin cu propunerea si pozitia ca, avand in vedere toate cele intamplate, trebuie sa iesim de la guvernare", a aratat Rozalia Biro.

"In cazul in care tinem cont si de parerea restului UDMR, din celelalte judete, majoritatea covarsitoare este de parere ca UDMR trebuie sa mearga pe principiul pe care a mers totdeauna in cei 12-13 ani cat a fost la guvernare", a continuat explicatia presedintele CRU.

Ea a adaugat ca principiul la care se refera este acela ca liderii Uniunii nu au intrat niciodata la guvernare "pentru ca am dorit sa fim la guvernare". "Totdeauna au fost negocieri foarte serioase prin care au fost stabilite acele prioritati prin care noi ne asumam un rol la guvernare", a argumentat liderul CRU.

Multe dintre obiectivele stabilite in martie nu s-au realizat

Rozalia Biro a mai spus, in context, ca dintre obiectivele fixate la intrarea la guvernare cu PSD, in martie 2014, "unele s-au realizat, multe nu s-au realizat", motiv pentru care in UDMR "sunt doua tabere", cea majoritara dorind continuarea parteneriatului cu PSD.

"Tabara cu pondere mai mare spune ca trebuie continuata aceasta guvernare, in cazul in care, dupa inca o discutie foarte detaliata cu partenerii nostri de guvernare, putem sa ajungem la concluzia ca isi asuma realizarea acelor prioritati pe care noi le-am avut fixate din martie si care nu s-au realizat", a spus Rozalia Biro.

Care sunt conditiile

Biro a aratat ca obiectivele constau in infiintarea Facultatii de Medicina cu predare in limba maghiara la Targu Mures; construirea tronsonului Bors - Suplacu de Barcau al Autostrazii Transilvania; legiferarea autonomiei culturale; legiferarea posibilitatii de arborare a unor steaguri locale, precum si "o descentralizare mult mai accentuata".

Avertisment de la Guvern pentru UDMR: Daca intra in Opozitie...

Consiliul Permanent al UDMR se va reuni, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide daca Uniunea va ramane sau nu in coalitia de guvernare, in aceeasi sedinta urmand sa fie analizate si rezultatele alegerilor prezidentiale.

#UDMR conditii ramanere guvernare, #UDMR guvernare PSD, #Biro guvernare PSD , #guvern