Opinii: Fisurile guvernarii

Joi, 27 Mai 2010, ora 09:38
3553 citiri
Opinii: Fisurile guvernarii
Foto: PDL

Nu numai PD-L se clatina. Insa si majoritatea guvernamentala pe care a inchegat-o in jurul sau tremura din toate incheieturile. Si ezita sa urmeze partidul lui Boc. Asta pentru ca unde-i duce PD-L nu va fi deloc placut. Taierile de salarii si pensii inseamna greve, contestari si posibile costuri electorale serioase pentru UDMR si UNPR. Nimic din ce anticipau sau ar fi avut vreodata dorinta sa incerce.

Vocile partenerilor

Cei din UNPR si UDMR cartesc tot mai mult impotriva propriului guvern. Desi sunt prinsi intre propriile interese politice si solidaritatea obligatorie fata de o guvernare pe care nu o pot parasi cu niciun chip.

Pentru ca e bine la guvernare, dar si pentru ca ar insemna sfarsitul lor politic daca ar incerca asa ceva. Incearca in schimb sa-si salveze fata. Ba cerand reduceri mai mici pentru cei cu veniturile cele mai reduse, ba avertizand precum udemeristul Gyorgy Frunda, ca potrivit Curtii de la Stasbourg pensia e un drept care nu se poate lua.

Declaratia e doar un artificiu. Pentru ca nimeni nu ia pensiile. Doar le reduce. Si are dreptul s-o faca, asa cum are dreptul sa le creasca. Daca nu ar avea dreptul sa taie din pensii si salarii, Romania ar fi o tara unica. Singura care n-ar putea face asta.

E putin probabil ca udemeristii si uneperistii sa nu stie asta. Stiu. Doar ca inteleg cum PD-L isi leaga o piatra de gat. Si le-o leaga si lor. Ce incearca acum micii parteneri de guvernare e sa lungeasca sfoara. Sau chiar sa-si faca pasii pentru a o taia. Fiindca Boc le-a promis ca masurile sunt dureroase, dar in cateva luni Guvernul va scapa de piatra si va iesi de sub apa, insa ei stiu ca nimic nu e sigur pe lumea asta. Si cu atat mai putin in politica.

Ceea ce e interesant e ca UNPR si UDMR clatina Guvernul chiar mai putin decat o face PD-L. Sau, ca sa fim mai precisi, mai putin decat tulburarile si contestarile din interiorul principalului partid de guvernamant.

Costurile surprinzatoare

Socul masurilor de austeritate e unul pe care UDMR si UNPR nu-l programasera cand au intrat la guvernare. Mai ales cel din urma. Nu pentru asta au venit in majoritatea guvernamentala cei din UNPR. Cei mai multi dintre ei vensiera la miere. Asta stiau ca vor gasi. Miere si trai usor. La putere, dar cu responsabilitati minime. Fara batai de cap.

Uite ca nu e mereu cum iti programezi. Uneori mai ajungi si intre ciocan si nicovala. UMDR si UNPR n-au insa de ales. Vor trebui sa fie solidari cu PD-L. Dar surprize pot aparea. Iar partidul de oportunisti al lui Oprea e de urmarit. Pentru ca daca situatia se inrautateste, sunt primii care vor parasi corabia. Nu in bloc. Ci pe bucati, asa cum au si venit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#probleme guvernare PDL, #UNPR guvernare, #parteneri guvernare, #parteneri Guvern Boc , #guvern
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
:) :)) :)))
Poza Berceanu_Umbrarescu
Berceanu_Umbrarescu
rank 5
Obisnuiti ani intregi sa isi castige locul prin pomeni electorale nu prin argumente acum politicienii isi arata lasitatea